♥ Muszu i Teemuś ♥ Jest lepiej :D

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 18, 2014 11:10 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

ale extra te kotecki :1luvu:
masz talenta Basiku :1luvu:

Witam Muszó z Ekipą :1luvu:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Wto mar 18, 2014 14:10 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

Hej hej :1luvu:

Myszolandia pisze:ale extra te kotecki :1luvu:
masz talenta Basiku :1luvu:

Witam Muszó z Ekipą :1luvu:

Witam Myszo :1luvu:
Kotki Basi od razu mi się spodobały, odezwał się we mnie kobiecy instynkt czyli "muszę to mieć !" :mrgreen:

Miraclle pisze:Witaj :1luvu:
Oczywiście nie przejmuj się wcześniejszą rezerwacją. Wybierz sobie ci chce i ile chce. Mnie tam obojętnie. Co zostanie wrzucę na bazarek. Na bazarku też dodałam kilka innych jak by się spodobały.
Tak jak piszę co zostanie to wrzucę na bazarek bez obaw :ok:

Hej :1luvu:
Ciężko mi się zdecydować :mrgreen:
To będzie tak: czarny, grafitowy i skorzystam ze zmiany rezerwacji tego wcześniejszego na nowego krówkowego - bardziej mi do Muszu pasuje :oops:
Czyli te 3 koteczki :)

Miraclle pisze:Jak się żaden nie podoba to trudno, może ktoś inny przygarnie :ryk:

No co Ty, mi się wszystkie podobają :ryk:
Może w przyszłości coś jeszcze dokupię, na razie te 3, już mam wybrane miejsca na nie :D
I poproszę o PW z numerkiem konta i ile będzie razem z przesyłką - paczką. Przeleję od razu.

Dziękuję :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Wto mar 18, 2014 14:40 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

Od razu jak zobaczyłam krówka pomyślałam o Muszonie :mrgreen:
To ja dziękuję :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Wysyłam pw :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Wto mar 18, 2014 15:02 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

Miraclle pisze:Od razu jak zobaczyłam krówka pomyślałam o Muszonie :mrgreen:
To ja dziękuję :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Wysyłam pw :1luvu:

Przelałam i odpisałam :mrgreen: Dziękuję :1luvu:
:dance:
Jak tylko umiejscowię kotki na ścianie to cyknę fotki :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Post » Wto mar 18, 2014 15:19 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

No, a teraz ja troszku się wyżalę...

Ufff, zawsze coś musi się dziać.
Ledwo zaleczyliśmy Muszeronowe dziąsełka a tu znowu pod górkę.

Od jakiegoś tygodnia podejrzewałam u Muszu zakłaczenie.
Męczył się w kuwetce, straszne zatwardzenie, kupalki jak kamyki.
Po telefonie do weta przez kilka dni podawałam pastę na kłaczki i pastę ze słodem.
W zaleceniu miałam, jak nie pomoże pasta, to jeszcze dać parafinkę i karmę RC jakąś tam weterynaryjną na zatwardzenia.
Wczoraj w nocy obudziło mnie intensywne grzebanie w kuwetce, wstałam od razu zobaczyć.
I załamka... (czytać tylko nie jedząc albo po jedzeniu, bo będzie o kupce :D ).
Kupal troszkę luźny, mnóstwo (masakra po prostu) zbitych kłębów sierści i niestety jasna krew :(
Dzwonię dziś do weta, bo się zdenerwowałam, ale ponoć na razie nie ma się czym martwić, z zaznaczeniem NA RAZIE.
Jasna krew jest ponoć spowodowana zatwardzeniami i potem reakcją na pastę.
Mam zakupić inną pastę, dodawać parafinkę i dalej odkłaczać, bo to może nie być wszystko co zalega w jelitach.

Nie jest to pierwszy raz z tą krwią i kłaczkami. Jakiś czas temu była podobna sytuacja.
Wtedy spanikowałam i Muszeron miał zrobione wszystkie możliwe badania: krwi, USG, kupki pod kątek lamblii itd.
Wszystko wyszło ok, ale zakłaczenie może być dla kota groźne, więc walczymy dalej... :(
Wetka mnie troszkę nastraszyła (dobrze, że jest szczera), że zdarzało się u nich, że trzeba było zakłaczonego kotka otwierać :(
No nic, zamawiam kolejną pastę i lecę po parafinę.
Obrazek Obrazek Obrazek

Rilla07

Post » Wto mar 18, 2014 15:37 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

Biedaczek :(
Pupka go musi boleć :(
Krew może być wynikiem zaparć, co tego te kłaki.

Z parafiną Kasiu ostrożnie, raz żeby się nie zachłysnął, dwa może uniemożliwiać wchłaniania składników odżywczych do organizmu (tak to chyba szło).
Zapytaj wetki czy zamiast parafiny może być Colon C :ok:

Tofiś czasem pawikuje kłakami ale to sporadycznie jak zapomnę o paście przez długi czas.
Podaję tą z trixie słodową smakuje mu i dobrze się spisuje.
Są koty które są podatne na zakłaczanie.
Najlepszy sposób to podawanie pasty kilka razy w tygodniu, zapobiegawczo.

Bardzo mi szkoda Muszonka :(
Ciotka cmoka dzielnego kotecka :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Post » Wto mar 18, 2014 16:40 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

Miraclle pisze:Biedaczek :(
Pupka go musi boleć :(
Krew może być wynikiem zaparć, co tego te kłaki.

Z parafiną Kasiu ostrożnie, raz żeby się nie zachłysnął, dwa może uniemożliwiać wchłaniania składników odżywczych do organizmu (tak to chyba szło).
Zapytaj wetki czy zamiast parafiny może być Colon C :ok:

Tofiś czasem pawikuje kłakami ale to sporadycznie jak zapomnę o paście przez długi czas.
Podaję tą z trixie słodową smakuje mu i dobrze się spisuje.
Są koty które są podatne na zakłaczanie.
Najlepszy sposób to podawanie pasty kilka razy w tygodniu, zapobiegawczo.

Bardzo mi szkoda Muszonka :(
Ciotka cmoka dzielnego kotecka :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Tak wiem, że z parafinką trzeba ostrożnie, dlatego będą postępować krok po kroku jak wetka kazała.
Dzisiaj mu dam odrobinkę do mięska. Jutro znowu pasta i obserwujemy.
Wetka dziwiła się troszkę ponieważ Muszu w ogóle nie wymiotuje kłaczkami, nie kaszle, nie krztusi się. Ma apetyt i energię.
Z tego wynika, że kłaczki utknęły w jelitach, co jest już niebezpieczne.
Ważne tylko by nie przerywać kuracji jak "ruszyło" wydalanie kłaczków.
A za tydzień pojedziemy na wizytę kontrolną.
Dawałam im raz w tygodniu pastę ze słodem, ale widocznie była za słaba :(

Nie ma co panikować, oby było dobrze :)

Dziękujemy za buziaki :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

Rilla07

Post » Wto mar 18, 2014 17:34 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

Hej słodziaki :1luvu:
Biedny Muszek :( ale dobrze,że od razu zauważyłaś że coś się dzieje.
Parafina jest dobra na poślizg,podana leczniczo w przypadku zaparcia i zatkania jest skuteczna.
Dopiero częstsze podawanie powoduje złe wchłanianie wody i substancji odżywczych.
Ja zawsze daję przy odrobaczaniu.
Ta krew w kupce to może być od pękniętych naczynek.
Na pewno uda Ci się szybko opanować sytuację i będzie dobrze.
Nie wiem czy Muszu lubi,ale moje koty dostają do picia jogurt,mleko i twarożek.
I na szczęście nie mają problemów z kupkami,ani w jedną ani w drugą stronę :wink:

Mizianki dla obu kocurków :1luvu: :1luvu:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Wto mar 18, 2014 18:47 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

Annaa pisze:Hej słodziaki :1luvu:
Biedny Muszek :( ale dobrze,że od razu zauważyłaś że coś się dzieje.
Parafina jest dobra na poślizg,podana leczniczo w przypadku zaparcia i zatkania jest skuteczna.
Dopiero częstsze podawanie powoduje złe wchłanianie wody i substancji odżywczych.
Ja zawsze daję przy odrobaczaniu.
Ta krew w kupce to może być od pękniętych naczynek.
Na pewno uda Ci się szybko opanować sytuację i będzie dobrze.
Nie wiem czy Muszu lubi,ale moje koty dostają do picia jogurt,mleko i twarożek.
I na szczęście nie mają problemów z kupkami,ani w jedną ani w drugą stronę :wink:

Mizianki dla obu kocurków :1luvu: :1luvu:

Hej hej :1luvu:
Dziękujemy za mizianki :1luvu:

Zarówno Muszu jak i Teemo uwielbiają jogurty, serek biały. Czasem im daję np. jogurtu naturalnego jako przysmak, to wcinają tak łapczywie, że później pół podłogi jest zachlapane :)
Mam nadzieję, że wszystko wróci do normy, Muszka dostał parafinkę do mięska, wciął i czekamy na dalsze kuwetowe przygody :D
On ma jednak bardzo puszystą, grubą sierść, mogłam przewidzieć, że takie problemy się pojawią. Pomimo czesania jednak wciąga w siebie te kłaczki.
Ważne, że ma apetyt i jest sobą :D
Obrazek Obrazek Obrazek

Rilla07

Post » Wto mar 18, 2014 18:54 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

Czeeeeeeeść :1luvu: Perełeczka uwielbia jogurcik naturalny, śmietanę, śmietankę, ser biały, wszystko :ryk:

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Wto mar 18, 2014 19:06 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

Jak ma apetyt i zachowuje się normalnie to super :1luvu:
Znaczy że nic go nie boli :ok:
To teraz trzymam za dużą niespodziankę w kuwecie :mrgreen: :ok:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Wto mar 18, 2014 19:41 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

Apetyt to dobry znak :ok:
Najważniejsze żeby wszystko z Muszonka wyszło. Z takim zakłaczeniem nie ma żartów.
Jogurt naturalny jak najbardziej wskazany odbuduje florę :ok:

Kochanie Muszonku wracaj do formy :1luvu: :1luvu:
:ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

Post » Wto mar 18, 2014 22:09 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

Oj biedny kotecek :cry:
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Śro mar 19, 2014 11:08 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

Mószonku :1luvu: od jakiegoś czasu bujam się w Tobie to zrób mi suprajsa,żeby DUża napisała,że jest wszystko oki już co ?

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Śro mar 19, 2014 16:38 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

Witaj Kasiu :1luvu:
Kocurki powędrowały do Ciebie.
Nakarm od razu po odebraniu będą głodne :ryk:

Jak Muszonek Słoneczko Nasze ? :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

[poprzednia][następna]