WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- a życie sobie płynie...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 18, 2014 21:54 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

Też nie mogę tego pojąć. Jak można wziąć jakiekolwiek stworzenie i je zagłodzić? Obojętnie czy to kot, pies, czy rybki.
Ostatnio pokazywali w TV psa, którego właścicielka głodziła, bo jej partner nie pozwalał dawać mu jeść. Pies rasowy, rodowodowy, wystawowy, medalista. Nijak nie chce mi się to zmieścić w głowie.

No to czekamy, mam nadzieję że na dobre wieści.
Trzymam kciuki za niebieską i za białą i za Lala i za drugiego persa też.
"Istnieje tylko jedno imię stosowne dla kota - Wasza Wysokość."
"(...)życie to zbyt poważna sprawa, by brać je na poważnie."

Helen Brown "Kleo i ja"

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=160260

megrita

Od: Nie lut 02, 2014 13:35

Post » Wto mar 18, 2014 21:56 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

Własnie dostałam info z lecznicy - niestety echo serca jest niemożiwe do wykonania jutro - przełożone na tę samą godzinę - za tydzień.

W ramach dostarczania sobie wrażeń właśnie sobie zablokowałam dostęp do konta i czeka mnie jutro wizyta w banku........zesz MIAUWA

Zrezygnowałam z tokena, to mam za swoje.......
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Wto mar 18, 2014 21:58 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

Jak ostatnio zablokowałam sobie dostęp to następnego dnia telefonicznie je odblokowałam.
Musiałam tylko podać swoje wszystkie dane nawet rozmiar stanika :ryk:
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Wto mar 18, 2014 21:59 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

Nie ty pierwsza i nie ostatnia ja sobie blokowałam dwa razy pod rząd aż mi było głupio dzwonić do banku

korbacz9

Od: Czw maja 31, 2012 20:38

Post » Wto mar 18, 2014 22:05 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

Mnie też się zdarzyło, dwa razy nawet...
"Istnieje tylko jedno imię stosowne dla kota - Wasza Wysokość."
"(...)życie to zbyt poważna sprawa, by brać je na poważnie."

Helen Brown "Kleo i ja"

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=160260

megrita

Od: Nie lut 02, 2014 13:35

Post » Wto mar 18, 2014 22:06 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

Laleczka jakiś niewyraźny jest.
Wcisnęłam mięsko, ale walnął łapką.
Wyniki jednak jutro bo dziś pojadł i się nie udało.
Od soboty przechodzimy na kroplówki podskórne o ile wyniki pozwolą.

Jeśli jest gorzej , jesteśmy w czarnej d...bo nie ma już dobrych naczyń na wenflony.
Kurczę... :(

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Wto mar 18, 2014 22:07 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

w piątek zmienilam sobie dostęp do konta z tokena na sms. Wczoraj ustalilam ( po długiej walce ) nowe hasło. Dziś go albo zapomniałam, albo coś źle wpisłam.
Zadzwoniłam - ale KURNA nie pamiętam tego kodu na telefon.

No cóż blondynka........trudno odstoję swoje "w placówce" za karę.

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Wto mar 18, 2014 22:09 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

Neigh wejdź jutro do aptek i kup Duphalac (to lactulosa bezsmakowa)
wiesz na co i jak się podaje ? - na wszelki wypadek może się przydać jak masy w jelitach są zbite (parafina może nie wystarczyć)
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Wto mar 18, 2014 22:11 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

Będzie dobrze, wyniki poprawią się, bo tak!
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Wto mar 18, 2014 22:13 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

A może spróbuj u Urszuli Bartoszuk-Bruzzone? Podobno też ma dobrą opinię.
Powinna przyjmować na Gagarina. Ja byłam u niej w bardzo wypasionym gabinecie w willowej części Mokotowa (nie pamiętam adresu, jakoś tak między Kazimierzowską a Niepodległości). Tel. i adres podali mi na Gagarina i udało mi się umówić z dnia na dzień.
Choć w sumie wizyta u kardiologa nie jest aż tak pilna - i tak przede wszystkim trzeba kota paść.
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Wto mar 18, 2014 22:15 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

Dalia wyluzuj:-) mam to w domu........

Kotkins - uszy do góry Kobieto. Musi być lepiej........musi.

Ja też tego nie ogarniam - jak ją zobaczyłam, to powiedzialam do Dalii, ze ten kot nie wygląda na źle żywionego, tylko na głodzonego. Kurcze stara baba jestem, ale mi się to w głowie nie mieści. Wetom tez się nie mieściło - nawet pani z recepcji przyszla kota zobaczyć.........Bo to jest niewiarygodne.

Dlatego założone zostały wszystkie mozliwe choroby.........normalnemu człowiekowi się pod czaszką nie mieści, ze można zwierzaka zagłodzić. Na śmietniku by miała większe szanse......

Bruzzone znam - jeszcze z historii Bono - pamiętacie? Wetka do której dotarałam, zeby sie dopytac o wyniki a usłyszałam historię o pani hodowczyni co to nie uregulowała rachunków za badania......

Ania - poczekam, tydzień nas nie zbawi. Na Gagarina nie dam rady dotrzeć w tym tygodniu.

Obrazek

Neigh

Post » Wto mar 18, 2014 22:21 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

Neigh pisze:Dalia wyluzuj:-) mam to w domu........

niby skąd miałam wiedzieć :wink:
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Wto mar 18, 2014 22:22 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

też jestem dobrej myśli i takie Wam posyłam :)

mam mały OT i proszę o zrozumienie Kotkinsowo:
Kotulnię, miejsce, w którym Fundacja Agapeanimali organizuje spotkania przedadopcyjne i które jest DT części kotów, zostało zalane...
Pozwalam sobie wkleić cytat z fb:
"Kochani! Dziękujemy Wam za ciepłe słowa i chęć ofiarowania nam pomocy, czy to w postaci rąk do pracy, czy też zabawek, drapaków czy pomocy finansowej - to wiele dla nas znaczy! Niestety musimy najpierw osuszyć pomieszczenia, żeby w ogóle podjąć próbę podłączenia na nowo prądu. Cały proces pewnie zajmie parę dni. W tym czasie będziemy rozlokowywać „nasz dobytek”. Co będzie dalej? Jeszcze nie wiemy. Staramy się uporządkować dokumenty, sprzęt, bieżące sprawy. Wiemy natomiast, że każdy grosz będzie w tej chwili na wagę złota:
Fundacja Agapeanimali
Poznań
Nr rachunku bankowego - 26 1090 1346 0000 0001 0666 4622"
Obrazek

Anneke_

Od: Czw mar 28, 2013 15:24

Post » Wto mar 18, 2014 22:31 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

Neigh pisze:...kotka ma ewidentne szmery w sercu. Dobrze słyszalne, bo kot jest tak wychudzony, ze serce słychać bardziej niż u "noramanego" kota. Zaburzenia rytmu mogą być spowodowane wyniszczeniem. Niestety nie można wykluczyć, ze jej stan jest spowodowany problemami z sercem.
Szans na to, ze się rozrośnie nie ma...

Zmrol też to miał - szmery jak Niagara. Brał piguły na serce (nie pamiętam jakie, a w książeczce nabaźgrolone okrutnie - nie odczytam, ale na wzmocnienie). Jak się trochę odpasła (po kilku miesiącach) - zniknęło jak ręką odjął. Chodzę z nią na przeglądy pogwarancyjne i do dziś nic, żadnego śladu.
Trzymam, żeby to było z zagłodzenia.

Zmrol (dzisiejszy solenizant) też nie urósł do końca (choć był młodszy) iwdupetam - nie musi.
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Wto mar 18, 2014 22:43 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- potrzebujemy wsparci

kotkins pisze:Laleczka jakiś niewyraźny jest.
Wcisnęłam mięsko, ale walnął łapką.
Wyniki jednak jutro bo dziś pojadł i się nie udało.
Od soboty przechodzimy na kroplówki podskórne o ile wyniki pozwolą.

Jeśli jest gorzej , jesteśmy w czarnej d...bo nie ma już dobrych naczyń na wenflony.
Kurczę... :(

To ja trzymam kciuki, żeby „niewyraźność” okazała się tylko np. fochem za kłucie kroplówkami czy czymś takim. I żeby wyniki wyszły jak najlepsze :ok:

floxanna

Od: Pon paź 27, 2008 18:41

[poprzednia][następna]