Koty p.Basi bezpieczne,te z białaczką proszą o wsparcie i DS

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon mar 17, 2014 22:23 Re: ALARM!! 30 marca 30 kotów p.Basi trafi na ulicę! Włocław

Jak będą już zdjęcia tych kotów bez fotek dajcie mi znać na pw bo mogę przeoczyć jakieś wpisy. To puszczę ogłoszenia.

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto mar 18, 2014 8:48 Re: ALARM!! 30 marca 30 kotów p.Basi trafi na ulicę! Włocław

britta pisze::piwa:
czekamy na fotki kotek bezfotkowych. Ktoś chętny by zasponsorować ich ogłoszenia?

Zapłacę.
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Wto mar 18, 2014 9:27 Re: ALARM!! 30 marca 30 kotów p.Basi trafi na ulicę! Włocław

meg11 pisze:
britta pisze::piwa:
czekamy na fotki kotek bezfotkowych. Ktoś chętny by zasponsorować ich ogłoszenia?

Zapłacę.

britta jakby co to dawaj znać, które koty są do ogłaszania, mojego maila masz
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Od: Pt wrz 03, 2010 22:15

Post » Wto mar 18, 2014 10:21 Re: ALARM!! 30 marca 30 kotów p.Basi trafi na ulicę! Włocław

dzięki dziewczyny :ok: będę pisać jak pojawią się fotki. Nebbia pisała, że w tygodniu będzie u kotów i zrobi zdjęcia. I można by ogłosić jak poprzednio -dwa różne ogłoszenia wrzucane przez cat angel i sylwię
Cały czas myślę, komu by tu kota wcisnąć....pytałam, ale bez efektu kilka osób. zostało 12 dni :crying:

britta

Od: Śro sie 03, 2011 21:30

Post » Wto mar 18, 2014 10:32 Re: ALARM!! 30 marca 30 kotów p.Basi trafi na ulicę! Włocław

Wróciłam :)

Mam nadzieję, że dziś uda mi się podejść do kociaków i zrobię zdjęcia. Porozmawiam też z panem Michałem, który jest podłamany, bo co zrobić z 10 kociakami, które są przyzwyczajone do domku... Jeszcze te dwa pieszczochy z piwnicy... Żeby chociaż na cito te zdrowe kociaki znalazły domki, te przytulaki największe, to byłoby SUPER!

Na razie zero telefonów... A czasu jest malutko :(

Dzięki! :1luvu:

Nebbia

Od: Wto lis 12, 2013 13:45

Post » Wto mar 18, 2014 10:47 Re: ALARM!! 30 marca 30 kotów p.Basi trafi na ulicę! Włocław

hej :D pozdrów koniecznie Pana Michała.
Przydałby się jakiś plan B...Jakieś miejsce (piwnica? choćby garaż..) gdzie by można przenieść koty z mieszkania, tak by nie mogły wychodzić i zarażać. A może właściciele mieszkania zgodziliby się przedłużyć pobyt kotów?
Mam też takie dwa pomysły. Napisać do fundacji prozwierzęcych w kujawsko pomorskim i mazowieckim. napisać do gazet lokalnych. Nebbia zgodziłabyś się podać swój nr telefonu? może ktoś chciałby napisać artykulik.
Sama nie dam rady, może ktoś mógłby pomóc? Do tych gazet napisać maile
na razie powrzucałam nasze wydarzenie na strony prozwierzęce na FB (ok 10 fundacji) ale to nie to samo co mail.

britta

Post » Wto mar 18, 2014 14:48 Re: ALARM!! 30 marca 30 kotów p.Basi trafi na ulicę! Włocław

prasa lokalna jest najważniejsza...
martwię się o koty białaczkowe,one "pójda" szybko jak nie beda miały stałego domu :( stres je wykończy.

co z Zajączkiem?
BOZENAZWISNIEWA

Post » Wto mar 18, 2014 16:47 Re: ALARM!! 30 marca 30 kotów p.Basi trafi na ulicę! Włocław

Nebbia wklej proszę te 2 banerki do pierwszego postu najlepiej chyba na samym początku - dziękuję :kotek:
najpierw kliknij na "cytuj" potem skopiuj cały tekst dotyczący banerków i wklej :)

ruru pisze:2 banerki do wyboru, z szukającymi domu- Marynią i Blondyną:

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/qjxsz][img]http://wstaw.org/m/2014/03/17/Blondyna1_jpg_300x300_q85.jpg[/img][/url]

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/qjxsz][img]http://wstaw.org/m/2014/03/17/marynia_jpg_300x300_q85.jpg[/img][/url]
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Wto mar 18, 2014 16:50 Re: ALARM!! 30 marca 30 kotów p.Basi trafi na ulicę! Włocław

BOZENAZWISNIEWA pisze:prasa lokalna jest najważniejsza...
martwię się o koty białaczkowe,one "pójda" szybko jak nie beda miały stałego domu :( stres je wykończy.

co z Zajączkiem?

ogłoszony jako wychodzący, możesz porobić/zamówić mu ogłoszenia jako domowemu

britta

Post » Wto mar 18, 2014 17:36 Re: ALARM!! 30 marca 30 kotów p.Basi trafi na ulicę! Włocław

Byłam, wróciłam. Wstawię zdjęcia kociaków, którym udało się zrobić zdjęcia. Te dwa szaruszki z domu są takie dzikie, że nie ma szans żeby wyadoptować je do domu, pochowane, przerażone, nie udało się cyknąć fotek.
Z domu najbiedniejszy jest ŻUCZEK :( Jest malutki, zestresowany, chudziutki, taki biedny, że aż serce ściska... Zrobi z siebie taką kuleczkę i siedzi na kocyku. On w piwnicy nie przeżyje :(

Największa przytulanka to Serafinka, przeszkadzała w robieniu zdjęć, zachęcała do głaskania, jest prześlicznym pieszczochem. Filemonek też wielkie cudo! :1luvu: No i Marynia i Malwinka, dwie łagodne, oswojone panny. Bardziej bały się Blondyna i Frezja, ale dały radę :)

W piwnicy do pilnej adopcji są właściwie 4 kociaki: FRASZKA (szara, mała koteczka), BAZYLI, ZAJĄCZEK (który prawie się nie bał, nawet dał się pogłaskać:)), TEODOR (ze śmiesznym dłuższym pyszczkiem, wielki kocur). Reszta to totalne dzikusy. Mamuśka i Synuś ---> ich nie było, ale bardzo prawdopodobne, że któreś z tych szarych kotków to właśnie jedno z nich, nikt nie ma pewności...

Nebbia

Od: Wto lis 12, 2013 13:45

Post » Wto mar 18, 2014 17:47 Re: ALARM!! 30 marca 30 kotów p.Basi trafi na ulicę! Włocław

A tak zapytam.
Czy czy te typowe dzikusy nie mogą być wypuszczone na podwórko i dokarmiane, tak jak to jest z wolnożyjącymi kotami. Budki itp. Nie czytałam cały wątek więc mogłam coś przeoczyć.

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto mar 18, 2014 17:54 Re: ALARM!! 30 marca 30 kotów p.Basi trafi na ulicę! Włocław

Nebbia pisze:
Z domu najbiedniejszy jest ŻUCZEK :( Jest malutki, zestresowany, chudziutki, taki biedny, że aż serce ściska... Zrobi z siebie taką kuleczkę i siedzi na kocyku. On w piwnicy nie przeżyje :(

ObrazekObrazekObrazek

2. Żuczek - białaczka, 7 m-cy. Uszkodzone oczko. Ostatnio przyniesiony z piwnicy, przytulaśny, kochany. Ma czasem problemy z krtanią (przeziębienia), ale to przez pobyt w zimnej piwnicy, w domku jest już dobrze.
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Wto mar 18, 2014 17:58 Re: ALARM!! 30 marca 30 kotów p.Basi trafi na ulicę! Włocław

:( :( :(

britta

Post » Wto mar 18, 2014 18:43 Re: ALARM!! 30 marca 30 kotów p.Basi trafi na ulicę! Włocław

britta pisze:
BOZENAZWISNIEWA pisze:prasa lokalna jest najważniejsza...

co z Zajączkiem?

ogłoszony jako wychodzący, możesz porobić/zamówić mu ogłoszenia jako domowemu

Myślałam,ze było powiedziane,żeby mu zrobic jako niewychodzacemu.Nie rozumiem dlaczego dla jednego kota robi się kilka ogłoszeń.Było ustalone,że Zajączek idzie do domu niewychodzacego.Ma zrobione testy?
meg 11 opłacała ogloszenia u Gosi,a Gosia napisała,żeby nie dublowac ogłoszeń,wieć po co to pisanie;"mozesz mu zrobić ogłoszenia."
Mozesz mu zrobić testy i jak negatywny może do mnie przyjechac -to tez juz oficjalnie pisałam....
BOZENAZWISNIEWA

Post » Wto mar 18, 2014 18:49 Re: ALARM!! 30 marca 30 kotów p.Basi trafi na ulicę! Włocław

nie wiem czy Gosia ogłaszała go jako wychodzącego czy nie. Ogłoszenia były dodawane przez dwie dziewczyny. Mają inne tytuły i treść, nie dublują się. Co w tym złego? im więcej ogłoszeń tym lepiej.

britta

[poprzednia][następna]