Szczytno.Pomagamy kotom ze schroniska. 109 kotów w DS.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 08, 2014 19:47 Re: Szczytno.Pomagamy kotom ze schroniska.105 kotów znalazło

Nie wiem czy już miała operację, ale pewnie tak.
Zwierzaki nasze jeżdżą do Olsztyna na co najmniej 2 tyg, w tym czasie kolejno przechodzą różne badania, operacje, zabiegi - w zależności od tego, w jakim celu tam jadą. Wracają, jak już się wygoją. No chyba, że ktoś je tam adoptuje ;)
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Sob mar 15, 2014 15:27 Re: Szczytno.Pomagamy kotom ze schroniska.105 kotów znalazło

magdar77 pisze:Zen chory :( Nie mam siły pisać, ale nie jest OK. Glut do pasa, kaszel okropny, poddusza się. Zaczęło się od tego, że wczoraj ukradłam kota dziecku. Poczekałam aż uśnie, zwinęłam i zabrałam do swojego łóżka. Wydawało mi się, że to potrzeba, ale to chyba była intuicja. Obudził mnie kaszel, duszenie się, łapanie powietrza. Zen, który nie lubi być na rękach, dał się postawić w pionie na moim ramieniu i tak przesiedzieliśmy do rana. O 9-tej wet, zainfekowane oskrzela, leki, zastrzyk. Kur.... czemu ten kot ma tak pod górkę? Wyjątkowo nie obraził się za mnie po wizycie, tuli się, leży u mnie, taki biedny ochłapek.
Mówcie co chcecie, nawet jak skończymy konkurs na ostatnim miejscu, ten kot jest moim misterem :) Ma charakter wojownika, im więcej go spotyka, tym bardziej walczy. Trudno, będę miksować a nawet gryźć mu jedzenie o ten tydzień, dwa dłużej, on ma taką wolę walki z przeciwnościami, że na tę "kosmetykę" poczekamy.

Obrazek[/quote]
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Sob mar 15, 2014 20:45 Re: Szczytno.Pomagamy kotom ze schroniska.105 kotów znalazło

Zen czuje się lepiej, tzn. zwalczył infekcję, ale niestety wrócił stan zapalny paszczy. Apetyt go jednak nie opuszcza, apetyt na głaski też :) W najbliższym tygodniu pójdziemy sprawdzić czy antybiotyk działa i stan zapalny ustępuje i powtórzymy morfologię. Z wynikami 26.03 idziemy do stomatologa po werdykt i mam nadzieję, że wreszcie ustalimy termin i nic nie stanie nam na drodze do jego dotrzymania.
Nikt o Zena nie pyta, bo ludzie som gupie, nie znają się na prawdziwym pięknie. Nie płaczemy z tego powodu ;)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Od: Wto sty 08, 2013 22:44

Post » Sob mar 15, 2014 21:28 Re: Szczytno.Pomagamy kotom ze schroniska.105 kotów znalazło

Dobrze, że już lepiej z Zenem , a Moki?
Obrazek

alab108

Post » Sob mar 15, 2014 21:41 Re: Szczytno.Pomagamy kotom ze schroniska.105 kotów znalazło

Też lepiej, szpital chyba powoli zmienia się w dom. Twardych facetów mam, walczą :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Sob mar 15, 2014 21:42 Re: Szczytno.Pomagamy kotom ze schroniska.105 kotów znalazło

magdar77 pisze:Też lepiej, szpital chyba powoli zmienia się w dom. Twardych facetów mam, walczą :)

Bo i warunki lepsiejsze niż w szpitalach :ok: Cieszę się :P
Obrazek

alab108

Post » Sob mar 15, 2014 21:45 Re: Szczytno.Pomagamy kotom ze schroniska.105 kotów znalazło

alab108 pisze:
magdar77 pisze:Też lepiej, szpital chyba powoli zmienia się w dom. Twardych facetów mam, walczą :)

Pokaż mi szpital dla zwierząt, gdzie 14 kg kota mieści się w dwóch sztukach :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Sob mar 15, 2014 21:47 Re: Szczytno.Pomagamy kotom ze schroniska.105 kotów znalazło

magdar77 pisze:
alab108 pisze:

Pokaż mi szpital dla zwierząt, gdzie 14 kg kota mieści się w dwóch sztukach :mrgreen:

Kochana ja mówię o ludzkich szpitalach :mrgreen:
Przepraszam to ile te koty ważą osobno? 8O
Obrazek

alab108

Post » Sob mar 15, 2014 21:54 Re: Szczytno.Pomagamy kotom ze schroniska.105 kotów znalazło

alab108 pisze:
magdar77 pisze:
alab108 pisze:

Kochana ja mówię o ludzkich szpitalach :mrgreen:
Przepraszam to ile te koty ważą osobno? 8O

Równo po 7 kg :) I obecnie osiągnęliśmy stan kiedy oba są szczupłe, ale żaden nie ma kości na wierzchu.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Sob mar 15, 2014 21:59 Re: Szczytno.Pomagamy kotom ze schroniska.105 kotów znalazło

O jejuniu, Tiara wazy 5 kg i jak targałam ją w transporterku do weta to było co dźwigać 8O Musisz kupić jakiś wózek dla nich choćby do kontroli bo przecież Ty szczuplutka, wykończą Cię :(
Obrazek

alab108

Post » Sob mar 15, 2014 22:09 Re: Szczytno.Pomagamy kotom ze schroniska.105 kotów znalazło

Daję radę - siłą woli. Żadną inną bym ich nie dźwignęła :) Na szczęście do lecznicy blisko i nie trzeba dojeżdżać ;) Słodki to ciężar :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Nie mar 16, 2014 10:52 Re: Szczytno.Pomagamy kotom ze schroniska.105 kotów znalazło

"Maluszek" jedzie jutro do domu w Wwie :) :ok:

Obrazek

Nowa_Sztno pisze:Testy robimy jedynie paskowe. I tak są potwornie drogie. Ale Lunia w przyszłym tygodniu będzie miała krew w kierunku FeLV wysłaną na badania do Niemiec właśnie. A to dlatego, że to badanie opłaci babeczka z Niemiec, która ma u siebie same plusiki. Póki co, nie ma szans na przyjęcie kolejnej, ale widzę, że mocno jej Lunia w serducho zapadła :wink:

Przyszły z Niemiec wyniki badań Luni. Pozytywne :(
Babeczka chce zabrać do siebie i Lunię i Carlo (jestem z nią w ciągłym kontakcie). Ale waham się wciąż, bo przed wyjazdem trzeba by je zaczipować i zaszczepić (no i wyrobić paszport). Z czipowaniem nie ma problemu, ale nie bardzo chcę je powtórnie szczepić (one były szczepione, ale gdyby miały tam jechać, data na zaświadczeniu o szczepieniu nie może być wcześniejsza niż samo czipowanie). Na razie sprawdzamy, czy możemy to jakoś obejść. Bardzo chciałabym, żeby pojechały.
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Post » Pon mar 17, 2014 15:56 Re: Szczytno.Pomagamy kotom ze schroniska.105 kotów znalazło

Harry pojechał dziś do domu :ok:

Lunia i Carlo też jednak pojadą 10 kwietnia. Bez dodatkowych szczepień :ok:
Ale się cieszę :1luvu:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Pon mar 17, 2014 17:44 Re: Szczytno.Pomagamy kotom ze schroniska.105 kotów znalazło

Aleee wspaniałe wiadomości!!! :dance: :dance2: :dance:
Harry zaraz po dodaniu ogłoszeń miał mnóstwo wejść. Podobał się "malutki whiskasik" :1luvu:
Za całą trójkę w nowych domach :ok: :ok: :ok:

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Pon mar 17, 2014 19:31 Re: Szczytno.Pomagamy kotom ze schroniska.108 kotów znalazło

Cudnie!!!!!!! :piwa:
Tylko Zen mi spędza sen z powiek-tak mi żal chłopaczka :( :( :(
Mirando jestes wielka! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

[poprzednia][następna]