Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Neigh pisze: Osobiście uważam, ze lepiej wydać i odkupic kota, niż wydać 6 razy wiecej na wyciąganie go ze stanu, do którego by go jakieś pseudo doprowadziło. To jest moja opinia. Można się z nią nie zgadzać, ale przekonanie mnie do zmiany zdania jest równe zeru. Że niemoralne? Noo o wiele moralniejsze jest pozwolenie by jakiś pseduch sobie kupił material do produkcji dziesiątków kociat.
casica pisze:czy próbowałyście kontaktować się z hodowlami, w których te kotki się urodziły?
dalia pisze:wszystko wskazuje na to, że hodowla tej kotki nie istnieje
mam namiary na hodowcę - telefonicznie próbowałam się z nim skontaktować ale się nie dodzwoniłam
będę próbowała dalej dzwonić (może zmienił nr telefonu, wyjechał za granicę, cokolwiek) i napisze bo mam adres
izka53 pisze:casica pisze:czy próbowałyście kontaktować się z hodowlami, w których te kotki się urodziły?dalia pisze:wszystko wskazuje na to, że hodowla tej kotki nie istnieje
mam namiary na hodowcę - telefonicznie próbowałam się z nim skontaktować ale się nie dodzwoniłam
będę próbowała dalej dzwonić (może zmienił nr telefonu, wyjechał za granicę, cokolwiek) i napisze bo mam adres
casica pisze:I dlatego zastanawia mnie coś innego, mianowicie hodowcy i ich stosunek do kotów, które wyszły z ich hodowli. Sprzedali kotki nie sterylizowanae z papierami, tak? I nie sądzę, żeby to były kotki par excellence hodowlane? Czy się mylę?
casica pisze:Bo moim zdaniem hodowle powinny wnieść znaczący wkład finansowy w akcję ratowania tych kotów.
dalia pisze:dotychczas hodowcy wnosili wkład, pisałam o tym parę postów temu,
i nie wykluczone że teraz też wniosą
casica pisze:dalia pisze:dotychczas hodowcy wnosili wkład, pisałam o tym parę postów temu,
i nie wykluczone że teraz też wniosą
Gosiu różnie to bywało. Może Ty zetknęłaś się z innym postepowaniem niektórych hodowców, ale generalnie nie jest tak ślicznie jak w teorii. Nawet na tym forum całkiem sporo przykładów, że hodowla po wzięciu kasy mało się przejmuje losem swoich kotów
Użytkownicy przeglądający ten dział: aania, Google [Bot], Lifter, ruda_maupa i 27 gości