STARA I NUDNA- nie zasługuje by żyć?- Pomoc finansowa- RAK !

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro mar 12, 2014 13:05 STARA I NUDNA- nie zasługuje by żyć?- Pomoc finansowa- RAK !

W tym tygodniu sterylizowałam kotkę z gospodarstwa rolnego. Niestety okazało się że ma guzy na listwie mlecznej i za miesiąc musi być operowana.
Koszt to jakieś 400zł (w tym 2 x RTG czy nie ma przerzutów).
Osoby do których należy opieka na kotką nie wyłożą ani grosza, nie widzą w ogóle sensu wydawać pieniędzy na kota. :evil: :evil: :evil:
Bez Waszej pomocy do operacji ratującej jej życie zatem nie dojdzie :cry: .
Gdybym pracowała, dała bym i całość ale w mojej sytuacji starcza mi jedynie na karmienie kotów.
Nie dopuszczam do siebie myśli by do operacji nie doszło, nie wiem jednak co dalej...

Kicia bo tak ją zwą, nie wiadomo ile ma lat, "właściciele" twierdzą, że jest cyt.: "i tak stara" oraz "Mało kotów na wsi, ładniejsze się znajdą" (ona jest po prostu czarna).

Kto pomoże biednej Kici?
Szukam osób chętnych do wpłat na ratowanie jej czarnego życia aby jej przyszłość nie malowała się w czarnych barwach... :cry:

Paulusek

Od: Pt wrz 02, 2011 9:45

Post » Śro mar 12, 2014 14:21 Re: STARA I NUDNA- nie zasługuje by żyć?- Pomoc finansowa- R

Witaj,skąd jestes?
spytaj na funduszu onkologicznym,może pomogą w operacji kici ale musisz miec skany faktur od weta
trzymam kciuki :))
viewtopic.php?f=1&t=137708
Kotka Milka

Post » Pt mar 14, 2014 14:11 Re: STARA I NUDNA- nie zasługuje by żyć?- Pomoc finansowa- R

Oto wczorajsze foto Kici

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Paulusek

Post » Pt mar 14, 2014 14:40 Re: STARA I NUDNA- nie zasługuje by żyć?- Pomoc finansowa- R

W jakiej lecznicy ma się odbyć zabieg ? Kto się zajmie jej opieką pooperacyjną, jeżdżeniem na kontrolę, antybiotyk, zdjęcie szwów itp. ?
Jakie warunki ma kot na tym gospodarstwie tj. czy jest karmiony itp. ?
I z jakich rejonów jest ta kotka ?
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Pt mar 14, 2014 18:34 Re: STARA I NUDNA- nie zasługuje by żyć?- Pomoc finansowa- R

itaka pisze:W jakiej lecznicy ma się odbyć zabieg ? Kto się zajmie jej opieką pooperacyjną, jeżdżeniem na kontrolę, antybiotyk, zdjęcie szwów itp. ?
Jakie warunki ma kot na tym gospodarstwie tj. czy jest karmiony itp. ?
I z jakich rejonów jest ta kotka ?

Nad Wierzbakiem.
Ja będę o nią dbać jak i teraz to robię, zobaczymy ile tych wizyt będzie bo do domu pksem jeżdżę, tylko do Poznania z kimś.
Na gospodarstwie karmiona jest bo ją od lat widuję a od jakiegoś czasu po tym jak do mnie zaszła i dała się miziać :D to i u mnie je. Tych ludzi po prostu nie stać na nic więcej- w każdym tego słowa znaczeniu.

Paulusek

Post » Pon mar 17, 2014 20:20 Re: STARA I NUDNA- nie zasługuje by żyć?- Pomoc finansowa- R

Kicia na powierzchni tej golizny po sterylce ma różnej wielkości plamki suche czerwone, nie wiem czy od lizania czy drapania się (tego nie zauważyłam by robiła). Wygląda to jak jakieś otarcia albo liszaj... :?
Nie mogę teraz foto wrzucić niestety...
Co to może być?

Paulusek

Post » Czw kwi 10, 2014 13:53 Re: STARA I NUDNA- nie zasługuje by żyć?- Pomoc finansowa- R

jak kicia?
Kotka Milka

Post » Czw kwi 10, 2014 19:45 Re: STARA I NUDNA- nie zasługuje by żyć?- Pomoc finansowa- R

Kotka Milka pisze:jak kicia?

Wszystko o.k. dam foto jutro.
Po świętach chce ją dać na zabieg- nie chcę przed świętami bo gdyby coś było z nią nie tak po operacji to w dni świąteczne byłby wielki problem dotrzeć do weta. Już najwyższy czas, miesiąc po sterylce minął.

Paulusek

Post » Pt kwi 11, 2014 18:51 Re: STARA I NUDNA- nie zasługuje by żyć?- Pomoc finansowa- R

Nowe foto Kici
Obrazek

Tu je
Obrazek

A tu śpi
Obrazek

Na tym spędza całe dnie?
-O, nie! Jeszcze się bawi ale z moją komórką takich szybkich ruchów się nie złapie
:D

Tu jej brzuszek, zarasta po sterylce a już niedługo znowu będzie goły :(
Obrazek

Ponoć guzy czasem zanikają po sterylce ale tak się nie stało, są jak groch choć ich nie widać na foto ja widzę je bardzo dobrze. Zaczynam się obawiać tej operacji, znajoma mi mówi żeby ją nie operować, nie męczyć ale ja tak bardzo liczę, że to zlikwiduje u niej to choróbsko albo chociaż przedłuży życie... ale tak się boję...To nie sterylka :(

Jeśli ktoś ma doświadczenia z usuwaniem listw mlecznych, dobre czy złe proszę o każde info czego się spodziewać...

Paulusek

Post » Pt kwi 11, 2014 18:57 Re: STARA I NUDNA- nie zasługuje by żyć?- Pomoc finansowa- R

jest piekna trzymam kciuki za nia
Kotka Milka

Post » Pt kwi 11, 2014 19:03 Re: STARA I NUDNA- nie zasługuje by żyć?- Pomoc finansowa- R

Pomogę kici. Jest śliczna. Proszę o szczegóły jak mogę pomóc
Obrazek
Misia [*] u mnie 28.04.2017-14.06.2018

Meteorolog1

Od: Sob lis 23, 2013 0:42

Post » Sob kwi 12, 2014 21:38 Re: STARA I NUDNA- nie zasługuje by żyć?- Pomoc finansowa- R

Paulusek, można spodziewać się wszystkiego: i długich lat życia w zdrowiu (moja Meśka) i szybkich przerzutów do płuc, na które nie ma ratunku (moja Mała) - dlatego bardzo ważne jest RTG, bo trzeba stwierdzić, czy nie ma przerzutów do organów, których nie można uratować ani operacyjnie, ani leczeniem zachowawczym.

Trzymam kciuki, żeby Kicia z tego wyszła. To prześliczna koteczka w moim ukochanym kolorze :)
Obrazek

vega29

Od: Pt lip 31, 2009 13:39

Post » Wto maja 06, 2014 11:19 Re: STARA I NUDNA- nie zasługuje by żyć?- Pomoc finansowa- R

Podnoszę. Za kicię :kotek: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Meteorolog1

Post » Śro maja 07, 2014 22:23 Re: STARA I NUDNA- nie zasługuje by żyć?- Pomoc finansowa- R

Podniosę
Obrazek

Meteorolog1

Post » Śro maja 07, 2014 22:37 Re: STARA I NUDNA- nie zasługuje by żyć?- Pomoc finansowa- R

Jak się miewa Kicia? Była już na prześwietleniu? Mam nadzieję, że wszystko w porządku :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Koteczka jest wyjątkowo piękna, nawet jak na czarnego kota, a te właśnie podobają mi się najbardziej.
Obrazek Obrazek
Sprawdź, czy kupujesz produkty firm prowadzących testy na zwierzętach: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=8&t=156138
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=600483

alata

Od: Pt lis 19, 2010 1:25

[następna]