Koty p.Basi bezpieczne,te z białaczką proszą o wsparcie i DS

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw mar 13, 2014 22:47 Re: ALARM!! 30 marca 30 kotów p.Basi trafi na ulicę! Włocław

dziewczynkę mozna nazwac Sisi,albo Daisy,jakos takie szybko domy znajduja(z imienia),a Zajączek ma isc albo do domu niewychodzacego,albo do mnie :oops:(wexcie poprawkę,bo zmeczonam...) :wink:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Czw mar 13, 2014 22:48 Re: ALARM!! 30 marca 30 kotów p.Basi trafi na ulicę! Włocław

To zmienić na Kaję? Wpisałam już nowe imiona te, które podałaś :) Dalia i Fraszka, ale mogę zmienić na Kaję, jak chcecie :)

Nie mam pojęcia czy miały testy, czy będą miały dopiero przed adopcją. Pan Michał powiedział, że są zdrowe, więc widocznie było sprawdzane. Ale jak przebywają z innymi białaczkowymi kociakami, to ryzyko zawsze jest i trzeba mieć tego świadomość...

Z tego, co wiem Zajączek lubi wychodzić, jest do tego przyzwyczajony, ale być może nie czułby się źle w całkowitym zamknięciu. Wszystko zależy od kociaka, niektóre muszą wyjść choćby się waliło i paliło :D

W razie czego zaklepuję dla pani Zajączka :) :) :)
Ostatnio edytowano Czw mar 13, 2014 22:53 przez Nebbia, łącznie edytowano 1 raz

Nebbia

Od: Wto lis 12, 2013 13:45

Post » Czw mar 13, 2014 22:49 Re: ALARM!! 30 marca 30 kotów p.Basi trafi na ulicę! Włocław

Nebbia pisze:To zmienić na Kaję? Wpisałam już nowe imiona te, które podałaś :) Dalia i Fraszka, ale mogę zmienić na Kaję, jak chcecie :)

Nie mam pojęcia czy miały testy, czy będą miały dopiero przed adopcją. Pan Michał powiedział, że są zdrowe, więc widocznie było sprawdzane. Ale jak przebywają z innymi białaczkowymi kociakami, to ryzyko zawsze jest i trzeba mieć tego świadomość...

jak maja imiona to już nie zmieniajcie
BOZENAZWISNIEWA

Post » Czw mar 13, 2014 22:54 Re: ALARM!! 30 marca 30 kotów p.Basi trafi na ulicę! Włocław

ZMIENIĆ !!! chłopaszków nazwałam ja a dziewuszki Bożenka :piwa: po sprawiedliwości ! Bożenko a zajączek myślisz, że sobie nie poradzi na dworze?

britta

Od: Śro sie 03, 2011 21:30

Post » Czw mar 13, 2014 22:57 Re: ALARM!! 30 marca 30 kotów p.Basi trafi na ulicę! Włocław

co do wychodzenia to nie da się odgadnąć do końca... Ja mam kota urodzonego w bloku i codziennie miaukoli pod drzwiami i dzwoni łańcuchem :evil:

britta

Post » Czw mar 13, 2014 22:58 Re: ALARM!! 30 marca 30 kotów p.Basi trafi na ulicę! Włocław

w reportażu o kotach pani Basi widać też Zajączka bez ogonka (pod koniec reportażu) - nie uciekał panicznie na widok obcych tylko nieco się odsunął ;)

Reportaż z TV Bydgoszcz (informacja o Pani Basi zaczyna program i potem cały kilkuminutowy reportaż od 15 minuty i 20 sekund):
http://www.tvp.pl/bydgoszcz/informacja/ ... 0/13962639
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Czw mar 13, 2014 22:59 Re: ALARM!! 30 marca 30 kotów p.Basi trafi na ulicę! Włocław

chodzi Ci filmik? mi niestety nie
Ogłoszenia jutro porobię. Cat Angel pisze, że w sobotę dopiero będzie wrzucać bo ma jeszcze wcześniejsze zamówienia

britta

Post » Czw mar 13, 2014 23:17 Re: ALARM!! 30 marca 30 kotów p.Basi trafi na ulicę! Włocław

trzeba kliknąć na "activate" i potem w pokazującym się okienku też na "activate" :kotek:
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Czw mar 13, 2014 23:36 Re: ALARM!! 30 marca 30 kotów p.Basi trafi na ulicę! Włocław

nie widzę activate, gdzie to ? :oops:

britta

Post » Pt mar 14, 2014 7:54 Re: ALARM!! 30 marca 30 kotów p.Basi trafi na ulicę! Włocław

dzisiaj juz 14 jest,wiec wstawać,podnosić watek i szukać rozwiazań :)
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pt mar 14, 2014 12:54 Re: ALARM!! 30 marca 30 kotów p.Basi trafi na ulicę! Włocław

podrzucam i lecę do weta

britta

Post » Pt mar 14, 2014 13:14 Re: ALARM!! 30 marca 30 kotów p.Basi trafi na ulicę! Włocław

britta pisze:nie widzę activate, gdzie to ? :oops:

mnie się pokazał czarny ekran a na środku była wtyczka z napisem activate, na którą kliknęłam
i potem pokazało się dodatkowe aokeinko tez z napisem actiwate i też na niego kliknęłam :)

-

to czekamy na wiadomości czy jest możliwość odizolowania Filemonka i zrobienia mu badań PCR

-

prosimy o pomoc w szukaniu domów tymczasowych i stałych
potrzebne są też fundusze na badania PCR (na białaczkę)
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Pt mar 14, 2014 13:15 Re: ALARM!! 30 marca 30 kotów p.Basi trafi na ulicę! Włocław

Nebbia pisze:Wątek uzupełniony, proszę przejrzeć pierwszy post. Doszło kilka kociaków, nie wszystkie mają zdjęcia :( Z domku pilne są wszystkie, bo nie poradzą sobie na działce z innymi kotami rezydentami. Ale najpilniejsza jest Malwinka i Filemon . Filemon potrzebuje odpowiedzialnego domu, ludzi, którzy wiedzą, co to znaczy mieć chorego kotka, którzy będą wyrozumiali, cierpliwi, będą chodzić na kontrole do weterynarza, którzy będą mieli wieeelkie serca! :1luvu:
No i wszystkie z białaczką...

Z piwnicy najpilniejsze są dwa kociaki, a mianowicie: BAZYLI i BURA MAŁA KOTECZKA (bez zdjęcia). To domowe, kochane kociny, które nie powinny być ani w piwnicy, ani nie mogą trafić na ulicę!

W razie pytań, proszę pisać.

Kotek w legowisku to jest Leon, ten sam, co na kaloryferze i jest on adoptowany! Wszystko jest w pierwszym poście poprawione i pewne na 100%. Kotki bez zdjęć, ich nie mają.
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Pt mar 14, 2014 14:21 Re: ALARM!! 30 marca 30 kotów p.Basi trafi na ulicę! Włocław

podniosę
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pt mar 14, 2014 15:54 Re: ALARM!! 30 marca 30 kotów p.Basi trafi na ulicę! Włocław

Już nie będę zmieniać tych imion, bo się pomiesza. Też sobie pozapisywałam do ogłoszeń już te, więc niech tak zostanie. Tak czy tak, nowy opiekun nada im pewnie inne, a ładne są wszystkie :)

Co do Zajączka, to ucieka, gdy człowiek chce go złapać, wziąć na rękę, pogłaskać. Bez powodu, albo tylko na widok człowieka będzie się po prostu izolował tak, jak w reportażu ;)

Proszę też o jakiś kontakt z dziewczyną, która chce wziąć na dom tymczasowy Filemona, zanim w ogóle zaczniemy cokolwiek organizować. Skąd jest, czy sama przyjedzie po kociaka, na jakich warunkach ma to być dom tymczasowy, czy bezterminowy, czy na określony czas, czy z opłacaniem karmy i weta, czy nie, itp., czy zdaje sobie sprawę z tego, że Filemon może posikiwać poza kuwetą, czy będzie też szukała mu domu stałego jako tymczasowa opiekunka, itp, itd.

Jest mało czasu, kotki z domu nie mogą trafić na działkę, bo sobie po prostu nie poradzą, nie przeżyją. Niektóre z piwnicy też... PILNIE poszukiwane domy tymczasowe i stałe :!:

Nebbia

Od: Wto lis 12, 2013 13:45

[poprzednia][następna]