Koty p.Basi bezpieczne,te z białaczką proszą o wsparcie i DS

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw mar 13, 2014 19:16 Re: ALARM!! 30 marca 30 kotów p.Basi trafi na ulicę! Włocław

Nebbia pisze:Rozmawiałam właśnie z panem Michałem. W pierwszym poście uzupełniłam listę kociaków, proszę na nią zerknąć. Będę jeszcze o 21.00 rozmawiać z panem Michałem, więc wszystkie dodatkowe informacje dopiszę, również na temat tego kociaka burego, młodego, który przebywa w domku. Teraz trzeba działać z ogłoszeniami, również będę robiła, im więcej, tym lepiej :)

spróbujcie teraz szukac domu dla:kotki burej bez ogonka i dwóch zżytych ze soba czarnuszków z piwnicy,jesli nie znajda domu te zabiorę do siebie.(sztuk 3)

jesli uda się je wyadoptowac zastanowię się nad białaczkami,na pewno wezmę wtedy tego chorego buraska+Denisa,chyba ,ze jako bezobjawowy znajdzie dom.

CatAngel pisze:Podejście mi proszę trzy kociaste do ogl. W sobotę zacznę dodawać. Skończę tyko te co mam teraz

wrzuć te bezogonke burasię i dwupak czatny z krawacikiem...
o ile dziewczyny sie zgodzą...

britta,a może tę buraskę bys do tego domu podesłała,dziewczyny pisały,ż ejest miziasta,jeśli by miała negatywne testy to niech jedzie....chyba,że innego negtywnego kota sobie wybiora,ale ta jest miła.
Ja nie musze mieć kotów "miłych',radze sobie z "nerwowymi",choc w pzrypadku kotów białaczkowych utrudnia to leczenie
BOZENAZWISNIEWA

Post » Czw mar 13, 2014 19:20 Re: ALARM!! 30 marca 30 kotów p.Basi trafi na ulicę! Włocław

zrobię ogłoszenia i prześlę Cat Angel
Bożenko -te dwa czarne mają jutro do domu jechać :D

britta

Od: Śro sie 03, 2011 21:30

Post » Czw mar 13, 2014 19:33 Re: ALARM!! 30 marca 30 kotów p.Basi trafi na ulicę! Włocław

britta pisze:zrobię ogłoszenia i prześlę Cat Angel

:dance: :dance2: :dance: :dance2:

no to musze inne zaklepac,wtedy ktos je z moich szpon uratuje :lol: bardzo sie ciesze,Boże jak sie cieszę :)
BOZENAZWISNIEWA

Post » Czw mar 13, 2014 19:41 Re: ALARM!! 30 marca 30 kotów p.Basi trafi na ulicę! Włocław

słuchaj to oprócz burasi bezogonki może dwie białaczki ogłaszajcie....czy buraski z piwnicy?
Denis białaczkowy jest miziasty,może jego ktos pokocha jako jedynaka
Ja bym spróbowała ogłaszać białaczki w dwupakach,jeśli sa ze soba blisko.Czasami ludzie chca dwa koty,bo nie maja innych,wiec mozna to własnie tak zrobić...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Czw mar 13, 2014 19:42 Re: ALARM!! 30 marca 30 kotów p.Basi trafi na ulicę! Włocław

BOZENAZWISNIEWA pisze:

:dance: :dance2: :dance: :dance2:

no to musze inne zaklepac,wtedy ktos je z moich szpon uratuje :lol: bardzo sie ciesze,Boże jak sie cieszę :)

śpiesz się, bo z moich wyliczeń wynika, że w piwnicy w poniedziałek będą już tylko trzy koty :D kilka wpisów wyżej wyjaśniłam co i jak. Też się cieszę jak dzika :piwa:

britta

Post » Czw mar 13, 2014 20:55 Re: ALARM!! 30 marca 30 kotów p.Basi trafi na ulicę! Włocław

nareszcie dobre wiadomości :D dzięki Bogu
-

Żuczek i Fiołek - śliczne imiona :kotek:
-

britta czyli Żuczek to ten kotek młodziutki niewidzący na oczko, z białaczką ?

ObrazekObrazekObrazek

Nebbia dodała w jego opisie na końcu :
2. Młody 7-miesięczny burasek niewidzący na oczko- białaczka, ma około 7 miesięcy. Ostatnio przyniesiony z piwnicy, nieśmiały, gdy zobaczy, że krzywda mu się nie dzieje, to jest bardzo towarzyski, daje się brać na rękę, przytula się. Ma czasem problemy z krtanią (przeziębienia), ale to przez pobyt w zimnej piwnicy, w domku jest już dobrze.

- - -

a ten "nowy" kotek szary Fiołek z mieszkania to chyba jest ten kotek szary którego wzięłam za Kaloryferka
(czyli Leona, który jak się dzisiaj dowiedziałam ma dom :D ) Nebbia ma zapytać pana Michała czy były 2 szare koty w mieszkaniu
czyli pewnie to Fiołek jest dzikuskiem

Obrazek

czyli dwaj czarni przyjaciele z piwnicy jadą jutro domku :D (czarny i czarny z białym krawacikeim)
a Żanetka w niedzielę :D cudnie :D

tylko 3 kociaki zostały w piwnicy ? :kotek: Bazyli, szara kotka bez ogonka i może szary Teodor ?
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Czw mar 13, 2014 21:11 Re: ALARM!! 30 marca 30 kotów p.Basi trafi na ulicę! Włocław

tak chodzi o Żuczka :) zaraz poprawię ten opis
ja sobie aktualizuję moją listę na str 15 tej, trochę dla siebie, ale też jeśli Nebbia nie byłaby długo na forum (pisała mi, że nie bywa często, a jest autorką pierwszego wpisu), to może się jeszcze przyda?
jej, mam nadzieję, że Fiołek nie jest dzikuskiem, i nie ma białaczki, bo chciałam na niego namówić znajomego. To jest jego fotka, tak?

britta

Post » Czw mar 13, 2014 21:19 Re: ALARM!! 30 marca 30 kotów p.Basi trafi na ulicę! Włocław

britta Twoje zestawienie kociaków na str.15 jest nadal bardzo potrzebne
dziękuje za Twoje zaangażowanie i pomoc :1luvu:
dziękuję wszystkim, którzy są na wątku i pomagają :1luvu: i zapraszamy wszystkich do pomocy :kotek:
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Czw mar 13, 2014 21:44 Re: ALARM!! 30 marca 30 kotów p.Basi trafi na ulicę! Włocław

Wątek uzupełniony, proszę przejrzeć pierwszy post. Doszło kilka kociaków, nie wszystkie mają zdjęcia :( Z domku pilne są wszystkie, bo nie poradzą sobie na działce z innymi kotami rezydentami. Ale najpilniejsza jest Malwinka i Filemon . Filemon potrzebuje odpowiedzialnego domu, ludzi, którzy wiedzą, co to znaczy mieć chorego kotka, którzy będą wyrozumiali, cierpliwi, będą chodzić na kontrole do weterynarza, którzy będą mieli wieeelkie serca! :1luvu:
No i wszystkie z białaczką...

Z piwnicy najpilniejsze są dwa kociaki, a mianowicie: BAZYLI i BURA MAŁA KOTECZKA (bez zdjęcia). To domowe, kochane kociny, które nie powinny być ani w piwnicy, ani nie mogą trafić na ulicę!

W razie pytań, proszę pisać.

Kotek w legowisku to jest Leon, ten sam, co na kaloryferze i jest on adoptowany! Wszystko jest w pierwszym poście poprawione i pewne na 100%. Kotki bez zdjęć, ich nie mają.

Nebbia

Od: Wto lis 12, 2013 13:45

Post » Czw mar 13, 2014 21:52 Re: ALARM!! 30 marca 30 kotów p.Basi trafi na ulicę! Włocław

Nebbia margoth82 chce adoptować Filemona :

margoth82 pisze:ja nadal podtrzymuję chęc wzięcia na DT Filemona pod warunkiem, że uda mu się wykonać testy PCR (opłacę je)i że będzie od momentu tetsu do jego wyniku izolowany no i najważniejsze, że test wyjdzie negatywny. Może byłaby możliwość przetrzymania go w jakimś niezakoconym miejscu?
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Czw mar 13, 2014 21:56 Re: ALARM!! 30 marca 30 kotów p.Basi trafi na ulicę! Włocław

na pierwszej stronie jest napisane, że w mieszkaniu Filemon, Malwinka i Frezja - są zdrowe (nie mają białaczki)
-
czyli bury kocurek nr 9 to jest Fiołek (kopiuję z pierwszej strony) :

"9. Bury kocurek - ma oczko z bielmem (delikatnie), ma ponad rok, troszkę dzikusek, dlatego nie ma zdjęcia, na widok człowieka chowa się pod łóżko...

10. Koteczka bura - mała, roczna, szczupła, śliczna, lękliwa, brak zdjęcia."

prosimy o imię dla koteczki

i o domy dla wszystkich kotów pani Basi
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Czw mar 13, 2014 22:23 Re: ALARM!! 30 marca 30 kotów p.Basi trafi na ulicę! Włocław

W sensie margoth82 chce dać Filemonowi DT, a nie DS, tak? Super, powiadomię o tym pana Michała i zobaczymy czy uda się coś wykombinować w tej sprawie. Dam znać! :mrgreen:

Tak, wychodzi na to, że nr 9 to jest Fiołek :)

Nebbia

Post » Czw mar 13, 2014 22:41 Re: ALARM!! 30 marca 30 kotów p.Basi trafi na ulicę! Włocław

bura koteczkę numer 10 nazwałabym Kaja

Prosze,nie wydawajcie kotka bezogonka do domu wychodzacego :oops:
Ostatnio edytowano Czw mar 13, 2014 22:44 przez BOZENAZWISNIEWA, łącznie edytowano 1 raz
BOZENAZWISNIEWA

Post » Czw mar 13, 2014 22:44 Re: ALARM!! 30 marca 30 kotów p.Basi trafi na ulicę! Włocław

Kotki dostały już nowe imiona od britty, jest Dalia i Fraszka :) Podobają się? 8)

Kotek bez ogonka to Zajączek i jest chłopakiem, ucieka, jest lękliwy, w tej chwili lubi wychodzić na zewnątrz.

Nebbia

Post » Czw mar 13, 2014 22:44 Re: ALARM!! 30 marca 30 kotów p.Basi trafi na ulicę! Włocław

Ładnie Kaja :1luvu: ja już się nachrzciłam, zostaje Kaja ok? :)
Nebbio już sobie za Tobą zaktualizowałam :kotek:
czy wiadomo czy Fiołek i nowa kotka Kaja w domu miały testy?

britta

[poprzednia][następna]