Koty p.Basi bezpieczne,te z białaczką proszą o wsparcie i DS

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw mar 13, 2014 12:12 Re: ALARM!! 30 marca 30 kotów p.Basi trafi na ulicę! Włocław

pierwszy post zaktualizowany :ok: oczywiście jak pisze Wibryska, trzeba będzie zaktualizować jak będą nowe wieści. Przydałyby się opisy charakterów na przykład. Czy ktoś wie czy koty były szczepione na podstawowe choroby? nic na ten temat nie widziałam

britta

Od: Śro sie 03, 2011 21:30

Post » Czw mar 13, 2014 14:58 Re: ALARM!! 30 marca 30 kotów p.Basi trafi na ulicę! Włocław

1) Na fb jest wpis,że Pani chce przygarnac kota z Włocławka,czy ktoś z zarządzajacych się z nią skontaktował? Jeden kot mniej u P.Basi to jest ulga

2)Czy Państwo jacy chieli adoptowac Frezje,badź Żanetke podjeli decyzję?
BOZENAZWISNIEWA

Post » Czw mar 13, 2014 15:39 Re: ALARM!! 30 marca 30 kotów p.Basi trafi na ulicę! Włocław

ja nadal podtrzymuję chęc wzięcia na DT Filemona pod warunkiem, że uda mu się wykonać testy PCR (opłacę je)i że będzie od momentu tetsu do jego wyniku izolowany no i najważniejsze, że test wyjdzie negatywny. Może byłaby możliwość przetrzymania go w jakimś niezakoconym miejscu?

margoth82

Od: Pon lut 15, 2010 21:10

Post » Czw mar 13, 2014 16:14 Re: ALARM!! 30 marca 30 kotów p.Basi trafi na ulicę! Włocław

Britto trzeba pare zmian wprowadzic w Twoją liste.
3Serafinka. Lubi koty
4Marynia Problemy z łzawieniem. Ostrożna w kontakcie z człowiekiem
6 Nie łazawią oczy, dzikus
7Malwina jeden test, zdrowa
9 Blądyna z białaczką 8lat, dzikus

w domu jest jeszcze Frezja(druga blądyna)to ta która ma plamki wkoło noska. Jest zdrowa, płochliwa.

z piwnicy
3 Zajączek bez ogona, oswojony
5 Burasek oswojony (imię Delfin, wymyslone na poczekaniu)

do piwnicznych skopiuj jeszcze osojonego Bazyliego

Wszystkie koty w domu tylko raz miały robione testy, w polowie lutego.
W piwnicy tylko Żanetka miała robione testy, dwa razy (przy okazji choroby jaką miała)
W piwnicy nie było robione masowych testów jak w mieszkaniu. Tylko były robione przed adopcją.

bachewa

Od: Śro mar 05, 2014 18:28

Post » Czw mar 13, 2014 16:25 Re: Złamany kręgosłup - kot już w dt, potrzebne wsparcie $$$

peggysu pisze:Czy adopcja Żanetki lub Frezji jest aktualna- na dokocenie, domek w Warszawie.

napisałam do peggysu z prośbą o kontakt z bachewą poprzez miau lub bezpośrednio z panem Michałem telefonicznie
poprosiłam o wpis na wątku jeśli będzie już decyzja o adopcji (podałam link do wątku)
Ostatnio edytowano Czw mar 13, 2014 16:26 przez wibryska, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Czw mar 13, 2014 16:25 Re: ALARM!! 30 marca 30 kotów p.Basi trafi na ulicę! Włocław

Bachewa -zaraz poprawie :ok: i jeszcze się podpytam
czy wiesz coś o chętnych w sprawie których pisze wyżej Bożenka? będą brać koty?
czy jakieś koty mają podstawowe szczepienia? albo książeczki?
jeśli jesteś teraz na miau to zaraz pewnie jeszcze pomęczę jakimiś pytaniami :wink:
z Nebbią dziś pisałam, jak wróci od kotków to też się więcej dowiemy

britta

Post » Czw mar 13, 2014 16:28 Re: ALARM!! 30 marca 30 kotów p.Basi trafi na ulicę! Włocław

margoth82 pisze:ja nadal podtrzymuję chęc wzięcia na DT Filemona pod warunkiem, że uda mu się wykonać testy PCR (opłacę je)i że będzie od momentu tetsu do jego wyniku izolowany no i najważniejsze, że test wyjdzie negatywny. Może byłaby możliwość przetrzymania go w jakimś niezakoconym miejscu?

marghot napisz proszę wiadomość do bachewy bo chyba nie zauważyła Twojego wpisu
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Czw mar 13, 2014 16:37 Re: ALARM!! 30 marca 30 kotów p.Basi trafi na ulicę! Włocław

Postaram się ustosunkować się do wątpliwości i pytań. Nie siedze tak przy kompie, więc nie odpowiadałam na bierząco.

1)Tak kontaktowałam się z P. Jeszke (z komentarza na fb) Podałam nr.tel.
Jak narazie odp. że mieszka na wsi i czy kot kastrowany jest łowny? 8O :(

2)Nie ma kota cyklopa w piwnicy. Ten kocur z piwnicy ze zdjęcia, okazało się że brany był za Błyskotke i znał dom.

3)W piwnicy jeden z kotów który znalazł dom,miał robiony test i wyszło że ma białaczke.
To są ciemne dziuple, a nie piwnice. Nie zamknie się w nich kotów z mieszkania, na niewiadomo jak długo.

4)W piwnicy używane są trociny, czasami drewienka. W domu drewienka i żwir betonitowy. Czasmi sam papier toaletowy.

5) nie ma gdzie przetrzymać Filemona.

5) Ten młody kotek co nie widzi na oczko, nie ma imienia. Choruje na gardziołko, już kilka razy był leczony.

bachewa

Post » Czw mar 13, 2014 16:44 Re: ALARM!! 30 marca 30 kotów p.Basi trafi na ulicę! Włocław

Większość kotów ma książeczki lub są zapisane w notesie( w tym notesie są dziesiątki kotów, jakimi opiekowała się p.Basia, większość juz nie żyje).

Dzwonił do mnie p.Michał. W niedziele ma być wyadoptowana Żanetka. Ma jechać do Warszawy.

bachewa

Post » Czw mar 13, 2014 16:49 Re: ALARM!! 30 marca 30 kotów p.Basi trafi na ulicę! Włocław

kompletnie nigdzie? u weta, u kogoś w łazience itp?

margoth82

Od: Pon lut 15, 2010 21:10

Post » Czw mar 13, 2014 17:11 Re: ALARM!! 30 marca 30 kotów p.Basi trafi na ulicę! Włocław

lista na str 15 zaktualizowana
Bachewa :
potrzebna informacja o szczepieniach podstawowych
czy Kaloryferek był testowany? jaki wynik?
być może miałabym dom dla kota, jednak, tak jak pisze Margot -kot musiałby być przetestowany najpewniejszą metodą (pcr -tak?) i mieć szczepienia. I od czasu testów izolowany
bez miejsca do izolowania kotów po testach bardzo spadają szanse na adopcje :( nawet dzień dwa by wystarczył, może w lecznicy?
szukam kota na dokocenie w Krakowie. Transport mogę ogarnąć. Kot musi być zdrowy i lubić bawić się z innymi, takie są warunki...możesz któregoś polecić?

britta

Post » Czw mar 13, 2014 17:56 Re: ALARM!! 30 marca 30 kotów p.Basi trafi na ulicę! Włocław

Podejście mi proszę trzy kociaste do ogl. W sobotę zacznę dodawać. Skończę tyko te co mam teraz

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw mar 13, 2014 18:00 Re: ALARM!! 30 marca 30 kotów p.Basi trafi na ulicę! Włocław

:ok: wieczorem podeślę

britta

Post » Czw mar 13, 2014 18:32 Re: ALARM!! 30 marca 30 kotów p.Basi trafi na ulicę! Włocław

Rozmawiałam właśnie z panem Michałem. W pierwszym poście uzupełniłam listę kociaków, proszę na nią zerknąć. Będę jeszcze o 21.00 rozmawiać z panem Michałem, więc wszystkie dodatkowe informacje dopiszę, również na temat tego kociaka burego, młodego, który przebywa w domku. Teraz trzeba działać z ogłoszeniami, również będę robiła, im więcej, tym lepiej :)

Nebbia

Od: Wto lis 12, 2013 13:45

Post » Czw mar 13, 2014 19:09 Re: ALARM!! 30 marca 30 kotów p.Basi trafi na ulicę! Włocław

w międzyczasie zaktualizowałam tę na str 15, bo nie wiedziałam, że na pierwszej stronie też zaktualizujesz :mrgreen: ogólnie: kot z kaloryfera leon ma dom, dwa czarne z piwnicy mają jechać jutr o Żanetka w niedzielę :dance: . Z trzech czarno białych z piwnicy został tylko Bazyli Jest w piwnicy ale powinien iść do mieszkania. Kotka Delfina nie ma w ogóle, była dziewczynka Delfinka ale ma domek. Podsumowując -w poniedziałek w piwnicy powinny zostać tylko trzy koty

Kotka z uszkodzonym oczkiem nazwałam Żuczek, a tego o którym dziś się dowiedziałam Fiołek -niech mają imione, choćby do ogłoszeń się przydadzą.
wiadomości o szczepieniach itp są w komputerze u wetki
Ostatnio edytowano Czw mar 13, 2014 19:40 przez britta, łącznie edytowano 1 raz

britta

[poprzednia][następna]