Koty p.Basi bezpieczne,te z białaczką proszą o wsparcie i DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 08, 2014 19:47 Re: DRAMAT!Pani Basia umarła, zostało 50 kotów-Włocławek,POM

link w pierwszym poście do wydarzenia na facebooku jest aktualny

na tym wydarzeniu jest też podany nr konta ten, który podała bachewa

a tekst może zmienić tylko Nebbia a ona bardzo rzadko zagląda - napiszę do niej :kotek:
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Nie mar 09, 2014 15:26 Re: DRAMAT!Pani Basia umarła, zostało 50 kotów-Włocławek,POM

dla przypomnienia zobaczcie wzruszający reportaż o kotach pani Basi :

Reportaż z TV Bydgoszcz (informacja o Pani Basi zaczyna program i potem cały kilkuminutowy reportaż od 15 minuty 20 sekund):
http://www.tvp.pl/bydgoszcz/informacja/ ... 0/13962639

:arrow: mamy czas na pomoc tylko do końca marca :!:

bachewa napisała dzisiaj na facebooku:

W domu jest nadal 10 kotów. W piwnicy ok.16. Adopcje stanęły w miejscu :(
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Nie mar 09, 2014 15:32 Re: DRAMAT!Pani Basia umarła, zostało 50 kotów-Włocławek,POM

:arrow: Pilnie potrzebne domy :!: :!: :!:

różne koty z piwnicy :

Obrazek

3 czarno-białe kocurki z piwnicy :

Obrazek

kocurek z piwnicy z uszkodzoną gałką oczną prawdopodobnie po kocim katarze :

Obrazek

kot Czarny :

Obrazek

kot Bazyli - dwuletni wykastrowany kot. Znaleziony na ulicy. Mimo jego łagodnego charakteru, los mu nie sprzyjał. Pomóżmy mu przywrócić wiarę w człowieka! :

Obrazek

kot Denis :

Obrazek

szary kot/kotka na kaloryferze:

Obrazek Obrazek

koty w piwnicy - kliknijcie na zdjęcia aby je powiększyć :

Obrazek

- - -

szary kot/kotka bez ogonka :

Obrazek Obrazek Obrazek

- - -

koty na rurze :

Obrazek Obrazek Obrazek

widać, że wszystkie koty są zadbane, łagodne i oswojone

i wszystkie koty bardzo pilnie potrzebują domów chociaż tymczasowych
Ostatnio edytowano Nie mar 09, 2014 15:39 przez wibryska, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Nie mar 09, 2014 15:38 Re: DRAMAT!Pani Basia umarła, zostało 50 kotów-Włocławek,POM

:arrow: KOTY MOGĄ ZOSTAĆ W DOMU i PIWNICY TYLKO DO KOŃCA MARCA !!!

wklejam kolejne koty p.Basi potrzebujące domu - kliknijcie na zdjęcia aby je powiększyć :

kotka Blondyna - wysterylizowana, łagodna kotka, bardzo lękliwa ponieważ jest przeganiana przez inne koty,
ciekawska i sympatyczna kicia - szuka domku:

Obrazek

-
kotka Frezja :

Obrazek

-
kot Czarny (ten sam co w poprzednim poście) :

Obrazek

-
kot Łatek - trzyletni wykastrowany kocur. Znaleziony na ulicy Łanowej, jak najbardziej nadaje się do mieszkania. Jest bardzo łagodny i towarzyski - ma dom :D

Obrazek

-

kot Filemon - pięcioletni kocur, wykastrowany. Jest po operacji pęcherza moczowego (ujście moczu wyprowadzone na zewnątrz). Sporadycznie wymaga leczenia urologicznego. Szukamy dla niego ciepłego domku, który zapewni mu troskliwą opiekę i dużo miłości. Najlepiej gdyby zapewniono mu karmę dla kotów z jego problemami.

Obrazek
Ostatnio edytowano Wto mar 11, 2014 19:14 przez wibryska, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Nie mar 09, 2014 15:53 Re: DRAMAT!Pani Basia umarła, zostało 50 kotów-Włocławek,POM

wibryska pisze:Basia F. (bachewa) napisała na facebooku o wyjątkowej kotce z piwnicy pani Basi :

Przedstawiam wam Żanetke. Jest to starsza koteczka. Jest przemiła. Jest to typowy kot do noszenia, głaskania i całowania.

Widać, że sytuacja w jakiej się znalazła (piwnica, pełna kotów) przeraża ją. Trzyma się na uboczu, nie wychodzi z pomieszczenia w którym się ją pozostawi.

Jest bardzo przytulaśna i domaga się pieszczot.
Chociaż przed pierwszym dotknięciem, zawsze robi wielkie oczy ze zdziwienia i cofa się (kurczy), by póżniej samemu podbijać rękę do głaskania.

Ma jednak mały defekt. Lekki paraliż tylnich nóżek. Dupke ma jakby niżej, ale potrafi chodzić. Była badana na białaczke 2 razy. Jest zdrowa.

Obrazek

:arrow: jeśli ta kicia ma lekki paraliż tylnych nóżek to nie powinna być wychodząca bo mogą jej zagrażać psy, ludzie, samochody :!:

:arrow: bardzo prosimy o dom dla przemiłej, przestraszonej Żanetki - to bardzo pilne :!:

Basia F. (bachewa) napisała mi teraz jeszcze o Żanetce z piwnicy:
" zakochałam się w niej, jest cudowna, tak mi się wkleja zawsze w szyję "
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Nie mar 09, 2014 17:56 Re: DRAMAT!Pani Basia umarła, zostało 50 kotów-Włocławek,POM

dwa tygodnie tylko zostały :(
BOZENAZWISNIEWA

Post » Nie mar 09, 2014 17:59 Re: DRAMAT!Pani Basia umarła, zostało 50 kotów-Włocławek,POM

jejku co to będzie.........
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Nie mar 09, 2014 18:26 Re: DRAMAT!Pani Basia umarła, zostało 50 kotów-Włocławek,POM

magdaradek pisze:jejku co to będzie.........

:!:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie mar 09, 2014 23:23 Re: DRAMAT!Pani Basia umarła, zostało 50 kotów-Włocławek,POM

Niewiele pomogę. Mogę tylko kupić karmę i podrzucić wątek. Razem z koleżanką forumową kupiłyśmy 15 kg puriny, we wtorek powinniście już dostać.
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Pon mar 10, 2014 0:10 Re: DRAMAT!Pani Basia umarła, zostało 50 kotów-Włocławek,POM

Mogę tylko podnieśc. Oby jednak znalazły domy.
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Pon mar 10, 2014 8:15 Re: DRAMAT!Pani Basia umarła, zostało 50 kotów-Włocławek,POM

DOBRZE BY BYŁO JAK NAJSZYBCIEJ ZNALEXC DOMY Blondynie i jakims wystrachom jak sa.Miziaki myślę,że na dokocenie tymczasowe ludzie z forum sie ulitują :( Jakby tak po 1-2 koty wizac na DT to juz byłyby bezpieczne.
Prosze forumowiczów o rozwazenie ewentualne takich tymczasowych adopcji,tak jak bylo w przypadku Basi (Horacy7 ) i Zofi&Saszy.One wiedizaly,że ich zwierzeta nie zostana wyrzucone....
Ja sie nie wychylam,przy 11 kotach schorowanych trudno jest rozważać takie decyzje,ale jesli zostałby 1-2 koty tylko to mozna i na mnie liczyć ,ale niechętnie.Chyba,że kot stary to na dożywocie by został... :( Niestety mam jednego kota zestresowanego sikającego i boje sie ,ż enowy dorosły kot pogorszy sprawe,przy małych kotach nie ma problemu ,bo moje koty nie czyja konkurencji,więc nie ma popłochu.
Rozwazcie prosze Was o taka ewentualność,na "gdyby nie udało się wyadoptować...."ja wezmę czarnego,albo burego ślepka,no,albo burego,gdyby ślepek znalazł domek
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pon mar 10, 2014 9:49 Re: Złamany kręgosłup - kot już w dt, potrzebne wsparcie $$$

Czy adopcja Żanetki lub Frezji jest aktualna- na dokocenie, domek w Warszawie.

peggysu

Od: Śro paź 30, 2013 15:17

Post » Pon mar 10, 2014 11:59 Re: DRAMAT!Pani Basia umarła, zostało 50 kotów-Włocławek,POM

meg11 pisze:Niewiele pomogę. Mogę tylko kupić karmę i podrzucić wątek. Razem z koleżanką forumową kupiłyśmy 15 kg puriny, we wtorek powinniście już dostać.

Meg :1luvu: Bożenko :1luvu: bardzo Wam dziękuję :kotek: napisałam o Waszej przesyłce Basi F.
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Pon mar 10, 2014 12:05 Re: DRAMAT!Pani Basia umarła, zostało 50 kotów-Włocławek,POM

BOZENAZWISNIEWA pisze:DOBRZE BY BYŁO JAK NAJSZYBCIEJ ZNALEŹC DOMY Blondynie i jakims wystrachom jak sa.
Miziaki myślę,że na dokocenie tymczasowe ludzie z forum sie ulitują :( Jakby tak po 1-2 koty wziac na DT to juz byłyby bezpieczne.
Prosze forumowiczów o rozwazenie ewentualne takich tymczasowych adopcji,tak jak bylo w przypadku Basi (Horacy7 ) i Zofi&Saszy.One wiedizaly,że ich zwierzeta nie zostana wyrzucone....
Ja sie nie wychylam,przy 11 kotach schorowanych trudno jest rozważać takie decyzje,ale jesli zostałby 1-2 koty tylko to mozna i na mnie liczyć ,ale niechętnie.Chyba,że kot stary to na dożywocie by został... :( Niestety mam jednego kota zestresowanego sikającego i boje sie ,ż enowy dorosły kot pogorszy sprawe,przy małych kotach nie ma problemu ,bo moje koty nie czyja konkurencji,więc nie ma popłochu.
Rozwazcie prosze Was o taka ewentualność,na "gdyby nie udało się wyadoptować...."ja wezmę czarnego,albo burego ślepka,no,albo burego,gdyby ślepek znalazł domek

dziękuję Bożenko za to co napisałaś

najpilniej potrzebują domów:
- Filemon po operacji pęcherza moczowego (sporadycznie wymaga leczenia urologicznego),
- ślepaczek z piwnicy,
- kotka Żaneta z piwnicy z lekkim paraliżem tylnych łapek
- przestraszona starsza kicia Blondyna (jest przeganiana przez inne koty)

wszystkie kociaki proszą chociaż o domy tymczasowe
Ostatnio edytowano Pon mar 10, 2014 12:07 przez wibryska, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

[poprzednia][następna]