♥ Muszu i Teemuś ♥ Jest lepiej :D

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 07, 2014 10:49 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

Witamy i miziaki przesyłamy :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Pt mar 07, 2014 13:10 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

Hej śliczna Rodzinko :1luvu:
Tak,to wszystko z jednej Myszki :mrgreen:
Hehe,Baś,szkoda,ze jeszcze futerka z czesania nie zostawiałam :ryk: spokojnie by wyszedł mały Mysi klon :mrgreen:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pt mar 07, 2014 16:48 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

Cześć dziewczyny :1luvu: :1luvu: :1luvu:

U Was też taka brzydka pogodajka? :(
Od dwóch dni w ogóle słońca nie widać, chmurzyska, deszczowo i zimnawo :(

Przez tą aurę, dzisiaj wszystko wydawało mi się takie leniwe i powolne.
Na dodatek nocne spanie przerwane... Teemuś zrzucił szklankę ze stołu, bo tak szalał.
Huk niesamowity, szklanka jak na złość rozbiła się w drobiazgi.
Także, dziś w nocy to my byliśmy tymi złymi sąsiadami, bo trzeba było o 1.00 włączyć odkurzacz :roll:
Trudno, nie zaryzykuję, żeby któremuś się coś wbiło w łapkę...

Za to od rana brzydka pogoda chyba też odbiła się na koteczkach.
Muszeron pogardził śniadaniem, potem obiadkiem :roll:
Mój mąż wtedy mówi "zostaw go, jak zgłodnieje to zje", ale ja to ja... na zakupach dorwałam śliczny kawałek wołowinki z tłuszczykiem.
Ugotowałam im do tego żółteczko i Muszeron wszamał aż mu się wąsy trzęsły :)

Potem Teemola odkrył w domu miejsce, w którym jeszcze go nie było... najwyższą szafkę w kuchni.
Co do zdejmowałam to był z powrotem, mały agent :)
Muszu nigdy nie miał zapędów do wskakiwania tak wysoko...
Oczywiście aparat w łapki i kilka fotek udało się cyknąć :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A Muszek w tym czasie grzecznie oglądał co nowego na podwórku :)
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Pt mar 07, 2014 16:55 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

Pogoda wstrętna :evil:
Teemuś świruje jak Tofiś :ryk: On też dziś preferuje wysokości :mrgreen:
Wołowinka też u nas dziś była :ryk: :ryk: :ryk:

Widziałam Muszona w konkursie miny godne misstera :ok:
Ma przekochany pyszczek :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Post » Pt mar 07, 2014 17:04 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

Miraclle pisze:Pogoda wstrętna :evil:
Teemuś świruje jak Tofiś :ryk: On też dziś preferuje wysokości :mrgreen:
Wołowinka też u nas dziś była :ryk: :ryk: :ryk:

Widziałam Muszona w konkursie miny godne misstera :ok:
Ma przekochany pyszczek :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Teemola nie miałam co zgłaszać, bo on ma ucieszony pyszczek praktycznie cały czas :ryk: Innych minek brak :mrgreen:
Muszu mam więcej zdjęć, bo w końcu ponad 3 lata już jest ze mną :)

Biorę się za barszcz i krokieciki, kocurki już wyczuły mielone mięsko bo krążą po kuchni :D
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Post » Pt mar 07, 2014 17:28 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

Rilla07 pisze:
Teemola nie miałam co zgłaszać, bo on ma ucieszony pyszczek praktycznie cały czas :ryk: Innych minek brak :mrgreen:
Muszu mam więcej zdjęć, bo w końcu ponad 3 lata już jest ze mną :)

Biorę się za barszcz i krokieciki, kocurki już wyczuły mielone mięsko bo krążą po kuchni :D

Muszu rozwalił mnie :ryk: :ryk: ma bardzo "elastyczny" pyszczek :mrgreen:
Mięsko mielone mrauuuuu koteczki polują, koteczki czekają 8) Duża strzeż się :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

Post » Pt mar 07, 2014 18:05 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

U nas też dzisiaj wołowinka :ryk:
Barf skrojony, koty chwilowo najedzone poszły spać.
U nas pogoda całkiem ładna, troszkę słońca było.

Moje panny też nie gubią wąsów, ruski mają mięciutkie wibrysy, prawie jak ludzkie włosy.
Kolor szary więc ciężko takiego namierzyć.

Klara miała piękne i długie wąsy, ale wtedy nawet nie pomyślałam, żeby je zbierać i kotka sklonować.
Mam troszkę sierści, ale to za mało :evil: potrzebny byłby kawałek skóry z żywymi komórkami.
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Pt mar 07, 2014 18:19 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

Wołowinka chyba zdecydowanie najbardziej im smakuje.
Kurczaczka czy indyka wszamają, ale już nie tak chętnie.

Do klonowania poza tym, trzeba mieć materiał jak najmłodszego zwierzaka (komórka macierzysta najlepiej).
Ja jednak wierzę, że po najdłuższym żywocie kot wraca w innym futerku no albo czeka na swojego Dużego na chmurce :D
Obrazek Obrazek Obrazek

Rilla07

Post » Sob mar 08, 2014 0:10 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

U mnie dziś była piękna pogoda..cały dzień słoneczko :)
Najwyższe szafki to jest to co koty lubią najbardziej.

A to moja kolekcja wąsików :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Sob mar 08, 2014 0:28 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

Annaa pisze:U mnie dziś była piękna pogoda..cały dzień słoneczko :)
Najwyższe szafki to jest to co koty lubią najbardziej.

A to moja kolekcja wąsików :mrgreen:
Obrazek

Jutro mam nadzieję, że wreszcie będzie słoneczko :)
Wąsiki super :D
I fajny pomysł z tą plasteliną :)
Ja nie mam szczęścia i nie mogę jakoś wszystkich znaleźć + większość wpada pewnie do odkurzacza :oops:

Chyba czas powolutku do spania :)
Wyjeżdżam jutro rano do rodziców na weekend, więc będę dopiero w niedzielę wieczorkiem.
TŻ i kocurki zostają, zostawiam więc towarzystwo na gospodarstwie :D

Miłego i słonecznego weekendu Dziewczyny :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

Rilla07

Post » Sob mar 08, 2014 9:11 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

Foty! Super foty :) Ale Teemo wlazl :1luvu:
Jaką masz fajną moskitierę w oknie, skąd masz? Też by mi się przydała. To taka na klej co nie?

Aaaaa właśnie Kasia, co Ty im dajesz do jedzenia? Bo brzmi jak barf a nigdy nie spytałam to w sumie nie wiem :)

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Sob mar 08, 2014 9:23 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

Halo :)

Jak zakładaliśmy rolety do okien to zamówiliśmy też moskitiery, zdejmowane ramki, zakładane na takie metalowe zaczepy od wewnątrz, czyli nie ma szans by kot wypchnął.
Fajne są, bo rzeczywiście nie ma insektów i kocury mogą sobie siedzieć przy otwartym oknie ile chcą :) Nie wszystkie okna mamy zabezpieczone, bo koszt byłby duży, po prostu niektórych nie otwieramy w ogóle :D

Ja nie barfuję... przynajmniej jeszcze :D Stawiam głównie na mokre, PON, GranataPet, czasem Animonda i jak najczęściej surowe mięsko zamiennie + TOTW suche - ale staram się jednak ograniczać suche i mają minimalną dzienną dawkę, której zresztą nie zjadają do końca :)
Może wreszcie dojrzeję do prawdziwego barfa :mrgreen: Ze mną spoko, ale mój TŻ... :D

Oki, za pół godzinki ruszam na autobus.
Będę jutro popołudniu :)

3 majcie się mocno i do usłyszonka :D
Obrazek Obrazek Obrazek

Rilla07

Post » Sob mar 08, 2014 9:24 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

Miłego weekendu :1luvu:

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Sob mar 08, 2014 11:14 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

Kocurki pewnie bardzo stęsknią się za Tobą :)
Miłego weekendu :1luvu:

Rilla07 pisze:..
Ja nie mam szczęścia i nie mogę jakoś wszystkich znaleźć + większość wpada pewnie do odkurzacza

Ja mam czerwony dywan..prawdziwe utrapienie :roll:
widać na nim każdy pyłek,okruszek czy kłaczek,tak więc z zobaczeniem wąsów zwłaszcza białych nie ma problemu :lol:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Sob mar 08, 2014 18:46 Re: Muszu i Teemuś kocurki dwa zapraszają na swój wątek :)

Miłego weekendu :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

[poprzednia][następna]