Hrabina MA DOM! trzy małe Hrabiniątka szukają domów!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 06, 2014 10:13 Re: Hrabina po operacji!Pilnie DT/DS!Pomóżcie spłacić dług!!

Dzięki za Waszą obecność :D

Więc tak - dopiero w poniedziałek po zdjęciu szwów będzie coś więcej wiadomo jak Hrabinie sie wszystko zrasta - choć operacja sie udała i rokowania sa dobre. Najprawdopodobniej będzie normalnie chodzić, choć oczywiscie zanim łapka dojdzie do pełnej sprawności minie dużo czasu. Trudno coś w pierwszym poscie napisać więcej - kiedy dopiero w poniedziałek mają być konkretne informacje.

Hrabina nie jest wysterylizowana, nie jest szczepiona, jest po teście na białaczke i HIV.

Do końca tygodnia obędzie się wizyta w potencjalnym DT, więc jeszcze nie wiadomo czy ma czy nie.

Dzięki za obietnicę bazarku :D Strasznie groszaki potrzebne.
ObrazekObrazek

Randa

Od: Pt mar 04, 2011 20:46

Post » Czw mar 06, 2014 12:41 Re: Hrabina po operacji!Pilnie DT/DS!Pomóżcie spłacić dług!!

Ok - czyli czekamy do poniedziałku.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Czw mar 06, 2014 14:19 Re: Hrabina po operacji!Pilnie DT/DS!Pomóżcie spłacić dług!!

Bazarek jeszcze nie gotowy, ale już zapraszam :ok:
viewtopic.php?f=20&t=160965&p=10474192#p10474192

Wieczorem postaram się skończyć.
Aha, "pożyczyłam" fotkę Hrabiny, ale tylko na chwilkę :oops:

edit. Bazarek gotowy, zapraszam :)
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Czw mar 06, 2014 22:31 Re: Hrabina po operacji!Pilnie DT/DS!Pomóżcie spłacić dług!!

Nelka bardzo dziękuję :1luvu:

wpłynęło dziś 100 zł od Pani Renaty T. ze Stalowej Woli ( w sumie mamy uzbieranych na dziś 390zł) - rozliczenia w pierwszym poście

dziękujemy :1luvu:
ObrazekObrazek

Randa

Post » Pt mar 07, 2014 22:08 Re: Hrabina po operacji!Pilnie DT/DS!Pomóżcie spłacić dług!!

Dzisiaj była wizyta dla domu tymczasowego Hrabiny...DOM SUPER!!! z opcją być może zostania na stałe, jeśli Hrabina dogada się z drugą kotką. Do poniedziałku Hrabina w klinice, jeśli konsultacja ortopedyczna wypadnie dobrze, Hrabina będzie do odbioru! To cudowne wiadomości! tylko jeszcze pomóżcie coś uzbierać na konto Hrabiny, bo bieda aż piszczy...
ObrazekObrazek

Randa

Post » Sob mar 08, 2014 11:11 Re: Hrabina po operacji! Jest DT! Pomóżcie spłacić dług!!!

Dobre wieści z rana :1luvu: :ok:

zjawka

Od: Nie wrz 18, 2011 21:36

Post » Wto mar 11, 2014 19:44 Re: Hrabina po operacji! Jest DT! Pomóżcie spłacić dług!!!

Wczoraj była konsultacja ortopedyczna, wszystko dobrze się goi, szwy zdjęte, bez opatrunku. Trzeba czasu, by sie wszystko w srodku odbudowało i by Hrabina zaczęła normalnie na tą łapkę chodzić, ale powinno być dobrze :D

Mniej więcej o tej porze Hrabinę odbiera z lecznicy jej tymczasowa opiekunka, mają jej wszystko wytłumaczyć jak z Hrabiną postępować :D będzie kontakt i będą zdjęcia.

no i wiadomo już, że faktura będzie na łączną kwotę 2.485zł... :roll: na chwilę obecną mamy uzbieranych 440zł...
prosimy o najdrobniejsze wpłaty
ObrazekObrazek

Randa

Post » Wto mar 11, 2014 23:59 Re: Hrabina już w DT! Pomóżcie spłacić dług!!!

Kotka uratowana, gorzej z Wami dziewczyny. Tak przykro, ze wszedzie ten piniadz potrzebny, a pomoc znikoma. Nie wiem co powiedziec, na prawde. Tu na miau, to kazdy ma wlasne biedy i pewnie ciezko bedzie, ale na fb jest szansa, tylko trzeba udostepniac, prosic.
Tu, prosze Was kochane kociary, pomozcie zebrac jak najwiecej pieniedzy.
Przypomne tez, ze kiedy byłam w pilnej potrzebie to własnie tutaj moje koty zawsze mogły liczyc na Wasza pomoc. Było tego niemało, wiec moze i tym razem pomozecie, PROSIMY bardzo bardzo bardzo. Na prawde nie było innego wyjscia jak tylko albo ratowac Hrabine, albo uśpic. Oczywiste było, ze ratowac. Chyba nie mogło byc inaczej. I trzebabyło podjac decyzje szybko, bo cierpienie było ogromne. Stało sie i teraz bol jest innego rodzaju, bo ból długu. POMOZCIE< PROSZE!!!
Moze bazarek jakis? moze ktos cos ma do sprzedania a ktos inny chetnie by kupił? nie wiem, tak głosno mysle tylko.
moj nr tel: 789 084 913
gg: 7163414

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Od: Wto mar 09, 2010 20:49

Post » Śro mar 12, 2014 8:51 Re: Hrabina już w DT! Pomóżcie spłacić dług!!!

Melduje się domek Hrabiny.

Kicia jest przeurocza, mrucząca, ugniatająca. Cały czas się nadstawia żeby ją głaskać. Do tego jest śliczna.
Ale to sam szkielecik przykryty długim futrem -wszystkie kosteczki można policzyć.

Pierwsza noc minęła dobrze, Hrabina ma super apetyt i wzorowo korzysta z kuwety.

Rezydentka Rysia za to niezbyt dobrze zniosła obecność nowego domownika. Mimo że sie jeszcze nie widziały to Rysia syczy, fuczy i wydaje dziwne gardłowe dzięki. Syczy nawet na mnie -tzn na przemian syczy i się ociera (wyczuwa obcy zapach).
Mam nadzieje że z czasem się uspokoi. Do kontaktu zaaplikowałam feliway i będziemy cierpliwie czekać.
Przez dwa tygodnie koty pozostaną w izolacji a potem stopniowo zaczniemy je konfrontować -wszelkie rady jak sprawnie przez to przebrnąć mile widziane.

A dług rzeczywiście straszny -mam nadzieje że uda się jakoś wspólnymi siłami zebrać fundusze...

magda7777

Od: Pon mar 03, 2014 22:09

Post » Śro mar 12, 2014 10:18 Re: Hrabina już w DT! Pomóżcie spłacić dług!!!

magda7777, za Was :ok: :ok: :ok:

A ja przypomnę bazarek, z którego dochód zostanie przekazany na spłatę długu:
viewtopic.php?f=20&t=160965
Zapraszam gorąco do kupowania, podrzucania i wszystkiego co mogłoby przynieść choćby grosik :ok:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Śro mar 12, 2014 18:34 Re: Hrabina już w DT! Pomóżcie spłacić dług!!!

Przesyłam kilka zdjęć kici.
Niestety trudno jej zrobić zdjęcie bo jest bardzo ruchliwa :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magda7777

Post » Śro mar 12, 2014 20:49 Re: Hrabina już w DT! Pomóżcie spłacić dług!!!

Ależ miło czytać i miło patrzeć, że z Hrabiną wszystko dobrze :D Magda, bardzo, bardzo Ci dziękujemy :1luvu:

Swoją drogą Hrabina odnalazła się znakomicie, zero problemu...a przecież różnie na nowym miejscu bywa

Na zdjęciach na razie nie wygląda na wielką Hrabinę, ale z tego co mówiła Magda jest wysmarowana jakimś środkiem na świerzb

Jak patrzę na to wszystko ... to chyba opłaciło się :ryk: :ryk: :ryk:
ObrazekObrazek

Randa

Post » Czw mar 13, 2014 6:51 Re: Hrabina już w DT! Pomóżcie spłacić dług!!!

Oczywiscie, ze sie opłaciło. . . jesli to samo mamy na mysli :?
Bo jesli chodzi o finanse to wychodzi na to ze "złoty interes" zescie zrobiły ciotki.
Dlatego zwracam sie jeszcze raz z prosbą o pomoc w spłaceniu długu Harabiny, tak, zebysmy wszyscy mogli cieszyc sie ze szczescia tej cudnej kiciuni.
Prosze, po ile kto moze. Grosz do grosza . . . .bedzie lżej. Chociaz jeszcze troszeczke. Osobiscie zle sie czuje z taka swiadomoscia, ze dlug wciaz wisi i wiem, ze Wam tez nie jest lekko z tą myslą. Podziele sie tym co mam i dyszke wpłace. Mysle, ze az tak bardzo nie stracimy. "Moje" koty zjedza jeden dzien mniej i jakos obleci. Juz nie wiem jak "wyjeczec" i głupio jak nie wiem co, ale sytuacja wcale nie jest śmieszna i trudna. Czy byłoby lepiej gdyby Hrabina została uśpiona? taka cudna kotunia? przeciez zdarzało sie, ze w gorszym stanie ratuje sie zwierzaki i daja rade inni, to i my podołamy. Haaaalooo, kochani!!!! :ok:

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Post » Czw mar 13, 2014 11:12 Re: Hrabina już w DT! Pomóżcie spłacić dług!!!

Hrabina pozdrawia z rana i prosi i najdrobniejsze wpłaty.

Kicia jest śliczna (ale niezbyt fotogeniczna niestety :) )

Obrazek
Obrazek

magda7777

Post » Czw mar 13, 2014 19:11 Re: Hrabina już w DT! Pomóżcie spłacić dług!!!

Tak, to prawda, ze na zywo jest bardzo ładna i ze zdjecia nie oddaja tak jej urody. To cos tak jak ja :lol: ha ha ha.
Harabino, cosik nie masz szczescia kiciunia :1luvu:
Wciaz wierze, ze uda sie nam spłacic dług :ok: :ok: :ok:

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

[poprzednia][następna]