Działkowa Czarna Armia. I goście. Do zamknięcia.

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Czw mar 06, 2014 21:46 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Na tej samej zasadzie mogę powiedzieć, ze to altana Brzydala i Batona - byli przed nim ... A Chudego znam dłużej niż Radka, więcej przeszedł w zyciu :roll:
Jutro spryskam Feliwayem altanę, może choć trochę chłopaków uspokoi.

Chciałam dziś oderwać uwagę Radka od pozostałych kotów, wzięłam sznurek na patyku, Radek się zapalił do zabawy, a tu juz Brzydal gna :lol: On jest pierwszy do zabaw. Od razu ze znudzonego Brzydala wychodzi szalony łowca ;)
Jak Brzydal sie zamachnął na zabawkę, Radek od razu przyjął swoją sztandarową postawę - czyli podniósł się o jakieś 15cm i zrobił kotweilera :lol: Dobrze, ze mam dwie ręce - jeden się bawił po jednej stronie fotela, drugi po drugiej. Chudy na to wszystko zerkał z wysokości drapaka, nie mogąc się nadziwić, co też ci kumple robią. Chudy nie umie się jeszcze bawić każdą zabawką - zna już szczura-śmierdziucha i myszki na sprężynach ;) Wszystko przed nim :kotek:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Czw mar 06, 2014 21:50 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Avian pisze:Na tej samej zasadzie mogę powiedzieć, ze to altana Brzydala i Batona - byli przed nim ... A Chudego znam dłużej niż Radka, więcej przeszedł w zyciu :roll:

Ale nie z punktu widzenia Radka 8)
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Czw mar 06, 2014 23:02 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

"kotweiler" 8O :1luvu: :ryk: niesamowite
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Pt mar 07, 2014 11:55 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

To chyba wiosna bo u nas w kotulni też jakieś nastroje bojowe są :roll:
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Pon mar 10, 2014 18:31 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Silva w garażu 8)
Nie będzie sreberek na działkach :twisted:

... czas był najwyższy na łapanie - Obcy juz się zadomowił na działkach i zaczyna eksplorować, oczywiście ze spiewem na ustach :roll: Radek ma zamiar go zamordować. Dziś musiałam go zwabiac podstępem do altany, na "telefoniczny przywabiacz" ;)

Jeśli ktoś marzy o kocurze wielkości Radka, zapraszam na łapankę Obcego. Po oswojeniu i odkarmieniu szybko osiągnie gabaryty Wściekłego. To będzie ogromny kot, jest równy wzrostem Radkowi.
Nie wiem, jak go złapać, sama sobie nie poradzę :( A trzeba go wyciąć jak najszybciej bo za chwilę zaczną się jazdy z działkowymi dziadkami. Wszelki kot na działkach to samo zło i to wszystko moja wina :roll: A ten czarny dziad chodzi i wszystko obsikuje ... i do tego głosno oznajmia swoje rządy :evil:
Obrazek

Avian

Post » Pon mar 10, 2014 21:18 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Co za wieści Avianku 8O
Super, że Silva w garażu i małych sreberek nie będzie, ale Obcym to się zmartwiłam :(

Nie mogę pomóc, choćbym chciała ... :cry:

Kciuki za Silvę i Obcego trzymam :ok: :ok:
Znając Ciebie, to obcego,czarnego też dorwiesz ... :ok: :kotek:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Pon mar 10, 2014 21:47 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Avian pisze:Wszelki kot na działkach to samo zło i to wszystko moja wina :roll:

Oczywista oczywistość, że Twoja wina. A czyja miałaby być 8)
Wiem, co piszę, bo jam też winna (ale u siebie) 8)
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pon mar 10, 2014 23:33 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Taka wina to zasługa. :1luvu:
A niektórzy to w garażach auta trzymaja.
Dziwne.
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Post » Wto mar 11, 2014 6:51 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Villen, to nie wiesz, że kot może nawet porysować auto? I wydychać powietrze, którym jaśnie wielomożni państwo ludzie oddychają - też może. I to wszystko Avian wina. A u mnie - moja.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Wto mar 11, 2014 10:25 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Silva w garażu - straaaasznie dziki ten kot ;)

http://www.youtube.com/watch?v=sHzR1mBijcc

Prawda, ze jakby brakujące ogniwo w zestawie Maru-Maku? :kotek:
Obrazek

Avian

Post » Wto mar 11, 2014 10:47 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Dziki dzik :1luvu:

Ona jest ładnie umaszczona więc może jakiś domek by się znalazł dla niej.
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Wto mar 11, 2014 11:06 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Plan co do Silvy jest taki - jutro sterylka i 2-3 tygodnie wakacji w garażu (zależy od temperatury na zewnątrz). Potem wypuszczenie na działkach z listem na obróżce, że została wysterylizowana za pieniądze miasta w ramach zapobieganiu nadpopulacji kotów. A potem po 2-3 miesiacach list z pytaniem do ewentualnych właścicieli, czy kotka ma dom. Jak nie bedzie odpowiedzi, to zaczynam ją ogłaszać.
Nie chcę jej podprowadzać bez słowa, bo nie jest zaniedbana, jest dość ufna i nie przesiaduje na działkach - przychodzi wręcz rzadko, czyli może gdzieś przy jakimś domu mieszka. Może ktoś na nią czeka, tak jak ja na moją wędrującą Czarną?
Nie chcę pytac od razu, bo jeszcze będą mieli właściciele wąty, ze wycięłam nie swoją kotkę :?

To taki plan na dziś, może następne tygodnie go zrewidują ;)

... a to Obcy :
https://www.youtube.com/watch?v=hq-fLznCKNE
Obrazek

Avian

Post » Wto mar 11, 2014 11:43 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Wąty zapewne by mieli, więc tym bardziej potrzymam kciuki.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Wto mar 11, 2014 16:42 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Maru na początku też dziczył, a Silva pieszczona, identycznie przechyla głowę i identycznie rozcapierza paluszki.
Coś jest na rzeczy. :)
Obrazek Obrazek

Villentretenmerth

Post » Wto mar 11, 2014 16:45 Re: Działkowa Czarna Armia - a może by dom dla Silvy?

Piękna ta Silva :1luvu:
I z zachowania kogoś przypomina :)
Normalnie prawie żal, że już więcej takich piękności nie będzie na działkach :P

Lakina

Od: Pt lis 01, 2013 11:26

[poprzednia][następna]