Pelcia, Różyczka i Łobuziki. FOTO

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 02, 2014 21:12 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Chrupcia chore nerki . Foty

I jak się Chrupcia czuje?
Obrazek

monika794

Od: Sob kwi 18, 2009 1:24

Post » Pon mar 03, 2014 12:22 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Chrupcia chore nerki . Foty

monika794 pisze:I jak się Chrupcia czuje?

Ogólnie mogę określić, że Chrumcia czuje się dobrze. Walczy dzielnie przy kroplówce, je codziennie rano i wieczorem. Jednak prawie czas siedzi sobie w swoich ulubionych miejscach. Czasem trzeba ją namawiać, żeby zjadła. Przypuszczam, że wynika to z tego, że nie jest głodna. Wczoraj i dzisiaj wyraźnie była głodna. Przyleciała na karminie i domagała się mięska. A głodna była dlatego, że TŻ był sam w sobotę i musiał dać Chrumci jedzenie i tabletkę. Postanowił, że najpierw da tabletkę, nawalczył się, bo był sam, a potem się dziwił, że kot przed nim ucieka i nie chce jeść :twisted: No cóż, myślałam, że pewne rzeczy są oczywiste.
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Pon mar 03, 2014 16:08 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Chrupcia chore nerki . Foty

:ryk:
jak widać nie są :twisted:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Pt mar 07, 2014 21:37 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Chrupcia chore nerki . Foty

Chrumcia miała dzisiaj USG. W nerkach i innych narządach nie ma jakiś dramtycznych zmian (czyli jednak szpiczak :?:) Jutro idę się naradzić z Panią Doc co dalej.
Chrumcia czuje się bardzo dobrze.

Czarci krąg
Obrazek
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Pt mar 07, 2014 22:44 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Chrupcia chore nerki . Foty

:1luvu:
Obrazek

monika794

Post » Sob mar 08, 2014 16:33 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Chrupcia chore nerki . Foty

A może coś zjadła? :oops: Może tak rzuciło się na wyniki?
Trzymam kciuki
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Sob mar 08, 2014 19:12 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Chrupcia chore nerki . Foty

tajdzi pisze:A może coś zjadła? :oops: Może tak rzuciło się na wyniki?

Dzisiaj się dowiedziałam, że wyniki tego USG wskazują na to, że w nerkach jest podwyższone ciśnienie. Dr. Marciński też wczoraj coś mówił, ale on jest mało rozmowny :roll: Typowa osoba techniczna, która dogaduje się tylko z inną osobą techniczną, a nie z laikiem. Ponieważ nie po raz pierwszy miałam z dr. Marcińskim doczynienia, wczoraj za bardzo się narzucałam z pytaniami :) Wzięłam wynik, przesałam Pani Doc meilem z nadzieją , że od niej wszytkiego się dowiem :)
Tak więc dostałam dla Chrumci tabletki, które mają obniżyć ciśnienie w nerkach. Po tygodniu przyjmowania tych tabletek mam złapać mocz do badania. I zobaczymy.
Chrumcia je tylko mięsko i Pani Doc o tym wie.
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Śro kwi 02, 2014 20:15 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Chrupcia chore nerki . Foty

Chrumcia czuje się bardzo dobrze.

Malec. Duży Poważny Bury Kocur, czyli jak to pozory mylą.
Obrazek

Rodzina Adamsów:
Obrazek

Mała Żmija:
Obrazek

Duża Żmija:
Obrazek

Złe oczy Ziutka:
Obrazek

Brambor. Na tym zdjęciu podobny do siebie (rzadkość)
Obrazek

Nowa tymczasowiczka - Melisa
Obrazek
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Czw kwi 03, 2014 0:02 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Chrupcia chore nerki. Nowa.

Przepiękności :love:
A najpiękniejszy chyba Brambor, bo na tej fotce wybitnie podobny do Ropuszka.

Czy na fotce parapetowej z Łaciatym są obie Żmije czy Mała i Siupsiupek, czy on i Duża różnią się czymkolwiek na pyszczkach?

To nowe pastelowe cudo na bank szybko znajdzie Dom (chociaż ja na przykład zdecydowanie, mając do wyboru takie cuda i "zwykłe" czarne lub pingwiny, bez wahania wybrałabym nie-cudo ;))...

EDIT: Już podejrzałam na fotkach w podpisie: Siupek ma prosto tę kreskę na nosie, a Żmija w bok :)
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Czw kwi 03, 2014 8:08 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Chrupcia chore nerki. Nowa.

8O a co to za nowy kot?
śliczne zdjęcia :1luvu:
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Czw kwi 03, 2014 10:07 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Chrupcia chore nerki. Nowa.

Żmija jest większa, tłuściejsza, kreskę na nosie ma - jak zauważyłaś - trochę krzywą i jeszcze ma pod mordką kreskę.
No i Siupek ma na stałe trzecią powiekę wysuniętą.
Poza tym opis zdjęcia "Rodzina Adamsów" jednoznacznie wskazuje kto na nim jest :twisted:
Siupsiupek nie jest zadnym Adamsem tylko moim ukochanym kotkiem

tajdzi pisze:8O a co to za nowy kot?
śliczne zdjęcia :1luvu:

Dorcia mi wcisnęła: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=161122
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Czw kwi 03, 2014 20:31 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Chrupcia chore nerki. Nowa.

oj długo to ona u Ciebie nie posiedzi, bo zdaje się, nie pasuje nijak :roll: :wink:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Czw kwi 03, 2014 21:38 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Chrupcia chore nerki. Nowa.

Maryla pisze:oj długo to ona u Ciebie nie posiedzi, bo zdaje się, nie pasuje nijak :roll: :wink:

Co racja, to racja - jakby z innej planety przybyła :D
Obrazek

monika794

Post » Czw kwi 03, 2014 22:40 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Chrupcia chore nerki. Nowa.

Piękne zdjęcia :1luvu:
Melisa jakaś taka srebrzysta fuuu ;)
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pt kwi 04, 2014 9:41 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Chrupcia chore nerki. Nowa.

Meliska jak księżniczka :mrgreen:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

[poprzednia][następna]