OTW11-Adapciaki f.83-85 ; Tak sobie żyjem...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Pt lut 28, 2014 15:23 Re: OTW11-F:14/16.Co nam przyszłość przyniesie?

Asiu, jesteś niesamowita :mrgreen: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt lut 28, 2014 17:51 Re: OTW11-F:14/16.Co nam przyszłość przyniesie?

Asiu, Twój wierszyk poprawił mi humor :lol:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Sob mar 01, 2014 13:09 Re: OTW11-F:14/16.Co nam przyszłość przyniesie?

Jak widać mój "wiersz" powalił maiu na kolana i nikt się nie śmiał wpisać zwykłym wpisem :kotek:
Czuje się zaszczycona :kotek:

Albo to żałoba po paputkach :mrgreen:

Dziewczyny, chłopaki bardzo proszę o zaglądanie i podnoszenie wątku. Koty są w niebezpieczeństwie. Kotów jest dużo dzięki jednej mało rozważnej osobie. Ale takich przeciwników kastracji jest wszędzie pełno. Ale koty ...są i nie ma co z nimi zrobić
viewtopic.php?f=1&t=160778

A u nas dzień jak co dzień. Sobota to pielgrzymka celem uzupełnienia suchego w miejscach wszelakich. Na pewno w baraku jest inny kot. Znów spitalał pingwin chyba. Te same białe skoki łyskały. Suche prawie do cna wyjedzone.

Mało kotów w kotłowni znów przyszło. Barykada zabezpieczająca barak rozwalona. Psy? Ludzie plądrujący? Cholera wie. Bura się boi podejść do zbiorówki wiec coś jest na rzeczy.

W domu sprzątańsko. Wczoraj zaległam po powrocie a dziś z nosem przy ziemi szukałam dowodów galaktycznych mokradeł. :| Gdzieś, coś... mi waniało i nijak po ciemaku wieczornym znaleźć nie można było. Znalazłam, pomyłam, drapaczki oporządziłam...Chałupa glans pomada tylko mnie się w głowie kręci. Czas na piwko choć może poczekam aż miensko się upiecze.
Bianka jako pierwsza odważna zaległą w hamaczku cioci Iwonki.
Gutek , sprawca galaktycznych mokradeł, ma umówioną wizytę na 5.03. Będzie "poszukiwanie zaginionego klejnotu" :twisted: Wcześniej rady nie dało. A szkoda. Capi okrutnie. A ma tylko 50% wydolności. :mrgreen: Koty zalewają jego zapach, on ich, one jego...

Saszeńka dziś zameldowała się rankiem na mnie. Coraz częściej włazi rankiem na klatę i mrucząc seksownie mruczśpiiiszzzzzz daje buziak. Dziś postanowiłam spać. Była dopiero 3. Dziecko nie wycałowane, nie wymiziane zeszło sobie. Myśle pośpię. Myślenie nie jest mocną moją stroną i powinnam sobie je odpuścić. Chyba. Słyszę walenie kulki w kole. Walenie dudni w mózgu. Prawo, lewo...prawo, lewo... Głowę umęczoną podnoszę by zje... chać pomyleńca. A to Sasza leży i ...w prawo...wstanie... w lewo...nie wstanie...wstanie...nie wstanie... Wstałam. Ale odczekałam by jej nie wstanie wyszło .Niech nie myśli, że takie rzeczy na mnie działają.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Sob mar 01, 2014 13:14 Re: OTW11-F:14/16.Co nam przyszłość przyniesie?

Co do tamtego wątku i wątku, który powstał, a dotyczy tego samego - mało rozważnej osobie, to chyba mało powiedziane. Lekarka. Po prostu super :evil:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob mar 01, 2014 17:49 Re: OTW11-F:14/16.Co nam przyszłość przyniesie?

Asienko, bez swoich slynnych paputkow, czy to wciaz jeszcze prawdziwa Ty? ;) Zaraz jakies zmiany osobowosci sie ukaza swiatu. Co najmniej kociemu. ;)
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Sob mar 01, 2014 19:52 Re: OTW11-F:14/16.Co nam przyszłość przyniesie?

Podczytuje,podziwiam kocią działalnosć.
Utwór o paputkach prawie przyprawił mnie o łzy wzruszenia ,chciałam już biec do kontenera i ratować paputki aby nie zamykały swych dziurek zszargnych na wiecznośc. Asiu masz wielki talent...

fumcia

Od: Sob wrz 03, 2011 12:51

Post » Sob mar 01, 2014 23:25 Re: OTW11-F:14/16.Co nam przyszłość przyniesie?

Dotarłam... pozdrawiam :-)
I - kurka wodna - podziwiam :-)
Obrazek

marciniak77

Od: Pon lis 11, 2013 21:29

Post » Nie mar 02, 2014 10:18 Re: OTW11-F:14/16.Co nam przyszłość przyniesie?

fumcia pisze:Podczytuje,podziwiam kocią działalnosć.
Utwór o paputkach prawie przyprawił mnie o łzy wzruszenia ,chciałam już biec do kontenera i ratować paputki aby nie zamykały swych dziurek zszargnych na wiecznośc. Asiu masz wielki talent...

Ja też Asiu Cię podziwiam, często się uśmieję razem z innymi "kocimi cioteczkami". :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

jasia.stargard

Od: Wto sie 27, 2013 10:14

Post » Pon mar 03, 2014 9:55 Re: OTW11-F:14/16.Co nam przyszłość przyniesie?

Miałam dostęp tylko z komórki więc nie wysilałam się pisaniną. Poza tym po imieninach sobotnich zakończonych tańcami :mrgreen: w niedzielę żywa nie byłam. Znaczy się byłam ale tak jakby inaczej. Nie te lata nie te zdrowie. Ale dopiero wiadomo o tym "po". Ale fajnie było. :piwa:
Spotkaliśmy sie ze znajomymi .Znamy się jak łyse konie i tylko imieninówki pozwalają nam na zbiorowy rechot i ból brzucha/głowy nie tylko ze śmiechu.

W niedzielny poranek polazłam bohatersko do dzików. Późnawo już było bo wrony okrakały mnie szyderczo z komina kotłowni. One już dawno wstały i leciały mi nad głową z wrzaskiem ,okupując niebo wielkim dywanem. Nawet widno było juz i przełażenie przez płot w taką jaśnicę nie jest fajne. Oczy należy mieć wszędzie by nikt nie udoopił .
Wiosna nastała. Powoli , ale głupawe ptaki już treluja radośnie i kwilą. Za to kwilenie bym łepinki ukręciła bo jak małe kociki brzmią. Powoduje, ich odgłos kłapania paszczą , u mnie drganie serca i zatrzymanie chodu. Jak chart zamieram z nogą w górze i spocona słucham wyciągając uszy i modląc się by to nie był kot.
Wiosna już przyleciała. Nad głową uszłyszałam gęganie powracających gęsi. Dwa głupieloki darły dzioby na niebo całe oznajmiając ,że już są.
Lubie jak wracają. Tyle radości jest w ich krzykach. Zwiastują już dłuższe dni i rychły koniec zimy. Nawet jak wróci to musi już i tak manatki szykować. Bałwany zbierać w szereg i ruszać do siebie. Siedzi już na walizkach.
Czy zauważyliście ludziska ,że w miejscach osłonionych już widać nieśmiałą zieleń pączków?
Wiosna, kociarze, wiosna nam grozi.
Obrazek

ASK@

Post » Pon mar 03, 2014 12:42 Re: OTW11-F:14/16.Co nam przyszłość przyniesie?

Wiosna :1luvu: . Wierzby mają juz zaczątki listków :D .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon mar 03, 2014 14:31 Re: OTW11-F:14/16.Co nam przyszłość przyniesie?

Alienor pisze:Wiosna :1luvu: . Wierzby mają juz zaczątki listków :D .

I krokusiki wyszły już.

Podziwiając fiolety co pod blokiem gdzie karmię som już na wierzchu, zatrzymałam się zachwycona jedną barwą. Cudo lila o niespotykanym lśnieniu. Półmrok był. Ja mająca ślepotę wrodzoną i nie tylko :wink: stałam i gapiłam się postanawiając wreszcie z bliży uwidzieć to cudo. Podeszłam ostrożnie by nie udeptać. Pochyliłam się ostrożnie by nie uszkodzić. Odsłoniłam ostrożnie trawę i liście by to cudo moje oczy zobaczyły. I zaklęłam wybuchając śmiechem. Aż stołówka uszy nastawiła ze strachu ,tak prychnęłam. W trawie, pośród listków i zalążków kwiatów łyskała w świetle lampy ... tasiemka od kwiatów.
Ale ja tak mam. :mrgreen:
Pisałam już kiedyś ,że dla mnie samochód to samochód .Tradycja też dla mnie jest ważna. Ta dotycząca pewnych miejsc i wypadków, postępowań... Jak jeździmy do weta to Janusz zawsze w jednym miejscu autko stawia. No prawie. Wychodzę deczko później niż on od weta, zbiegam ze schodków pośpiesznie bo wiem, że gderanie mnie czeka i staję przed drzwiami auta. I stoję i czekam bo Janusza w środku nie ma. Jak zwykle klnę ,że na peta gdzieś polazł. Dopiero po jakimś czasie dociera do mnie, że prócz koloru i miejsca, to nic nie pasuje. Dopiero po jakimś czasie zauważam TZ ze zbolałą miną stojącego przy NASZYM samochodzie ale ... dalej. Czy przyswoiłam, że tam zaparkowane ? Nie. Czy trafia mnie ta głupota raz? Nie. Dobra w tym jestem. :mrgreen:
Obrazek

ASK@

Post » Pon mar 03, 2014 15:00 Re: OTW11-F:14/16.Co nam przyszłość przyniesie?

Z samochodami mam tak samo, albo i gorzej, bo nawet nie spojrzę czy ktoś jest w środku.
W kocich sprawach często wozi mnie kolega z pracy, który ma samochód... no srebrny jakiś...
I już nawet wiem, że opla, co nie znaczy, że odróżniam go od innych srebrnych :roll:
Już kilka razy szarpałam za klamkę nie tego autka co trzeba,
a raz nawet wsiadłam. Przez sekundę patrzyliśmy na siebie z panem zupełnie zbaraniali.
Wysiadłam – bardzo szybko :lol:
Kolega przy swoim samochodzie, tuż obok, zwijał się ze śmiechu.
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Pon mar 03, 2014 15:50 Re: OTW11-F:14/16.Co nam przyszłość przyniesie?

Jak to miło, żem nie jedyna. :roll: TZ za diabła nie może zrozumić mojej ignorancji. Ale jak ja mówię o zakładkach, falbankach i takich tam, to też nie wie z czym to się je. Makaron to ci jest czy krem do zmarszczek :mrgreen: O tym co to spódnica ,a co kieca nie wspomnę. Wyższa szkoła.

W sobote tonem poważnym i ze wzrokiem żałosnym, zapytałam czemu paputek na działce nie pochował .Się zdziwił ale nic nie rzekł. Waritaka to wariatka. Jak pociągnęłam temat ,że przecie powinny obok kotów spoczywać , bo wszak w ich służbie poległy, to się zadławił kawą. Mina bezcenna. :mrgreen:
Obrazek

ASK@

Post » Pon mar 03, 2014 15:54 Re: OTW11-F:14/16.Co nam przyszłość przyniesie?

ja rozróżniam sąsiadów po psach, kotach i samochodach, jednak nie po markach samochodów, a po stanowiskach postojowych.

inga.mm

Od: Pon lut 21, 2011 22:42

Post » Pon mar 03, 2014 16:22 Re: OTW11-F:14/16.Co nam przyszłość przyniesie?

ASK@ wrzuciłam Ci już na FB, ale jeszcze tutaj http://tablica.pl/oferta/zaginal-kot-kt ... 56OxZ.html
Może się przyturla do stołówki?

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

[poprzednia][następna]