Nasza kocia... maluszki, jeden niewidomy, prośba o wsparcie.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 26, 2014 10:08 Re: Nasza ...., Jasinek odszedł [']:( Tola chrzęstniak? :(

Anna61 pisze:
Myszolandia pisze:To odliczamy dwa tygodnie z :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Ucałuj burasię jak będzie w domu ANiu dobrze ? :1luvu:

Dziękuję Sylwiczka :1luvu: :1luvu: :1luvu:
a burasia już wczoraj była w domciu. :)
Kochana z niej koteczka, nie drapie, miziasta, ale wczoraj jak ja przywiozłam to płakała jak się ruszała bo bolał brzuszek.
Ma około 7 miesięcy i już była kotna bo miała 5 maluszków. :cry:
Apetyt ma bo zjada prawie całą tackę animondy czy saszetkę felixa, pije mleczko z rossemana ale i wodę, siusiu było już po zabiegu 2 razy ale kupki jeszcze nie ma, i czekam na nią z niecierpliwością bo dostała też advocata na kark.
Klatkę ma otworzoną dzisiaj, pochodziła, poleżała na łóżku i potem poszła na hamak do klatki i teraz najedzona smacznie śpi przy kaloryferze.

Tola już dobrze, przestała się gniewać na mnie ale sługa uniżony czyli ja, :twisted: musiałam ją na jej sposób przepraszać czytaj miziać i miziać. :wink:

Kupki jesszcze nie będzie bo boli ją brzuś, jakby robiła to trzeba się napiąć i boli jeszcze bardziej. Ale fajnie, że dobrze się czuje :) A co się stało z jej maleństwami?

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Śro lut 26, 2014 11:00 Re: Nasza ...., Jasinek odszedł [']:( Tola chrzęstniak? :(

Spilett pisze: A co się stało z jej maleństwami?

To była sterylka aborcyjna :( ale ciąża w niskim stanie.
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Śro lut 26, 2014 19:23 Re: Nasza ...., Jasinek odszedł [']:( Tola chrzęstniak? :(

Aniu taka sterylka aborcyjna smutna sprawa, ale lepsze to niż kolejne kociaki :cry: i to 5 :(
Tolcia od fochała się na Duża, no proszę :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Śro lut 26, 2014 19:25 Re: Nasza ...., Jasinek odszedł [']:( Tola chrzęstniak? :(

Anna61 pisze:
Spilett pisze: A co się stało z jej maleństwami?

To była sterylka aborcyjna :( ale ciąża w niskim stanie.

:(

Spilett

Post » Śro lut 26, 2014 20:43 Re: Nasza ...., Jasinek odszedł [']:( Tola chrzęstniak? :(

Malutka burasia wczoraj po zabiegu

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

dzisiaj

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tolcia

Obrazek Obrazek Obrazek

z Kolą

Obrazek Obrazek

rodzeństwo

Obrazek
Ostatnio edytowano Śro lut 26, 2014 20:48 przez Anna61, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Śro lut 26, 2014 20:45 Re: Nasza ...., Jasinek odszedł [']:( Tola chrzęstniak? :(

Ale fajna ta burasia :1luvu: A Tola to już chyba zapomniała o zabiegu, przynajmniej tak wygląda :D
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Śro lut 26, 2014 21:00 Re: Nasza ...., Jasinek odszedł [']:( Tola chrzęstniak? :(

bulba pisze:Ale fajna ta burasia :1luvu: A Tola to już chyba zapomniała o zabiegu, przynajmniej tak wygląda :D

Zgadzam się, burasia jest przeurocza, no taka sliczna że nie mogę! :1luvu: :1luvu:
Dzielna Tola, grzeczna kiciulka :1luvu: A jakie ma ładne krówkowe umaszczenie :1luvu: :1luvu:

Spilett

Post » Śro lut 26, 2014 22:05 Re: Nasza ...., Jasinek odszedł [']:( Tola chrzęstniak? :(

Burasia śliczna!
Fajnie,że Tola tak dobrze po zabiegu

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Czw lut 27, 2014 7:12 Re: Nasza ...., Jasinek odszedł [']:( Tola chrzęstniak? :(

Burania to prawdziwa ślicznotka, aniołeczek :1luvu:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Czw lut 27, 2014 9:47 Re: Nasza ...., Jasinek odszedł [']:( Tola chrzęstniak? :(

Kocham Buranię ♥ !!!!! halo,słyszycie mnie ? :oops: :oops: :oops:
7 miesięcy i już kotna :(
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Czw lut 27, 2014 15:42 Re: Nasza ...., Jasinek odszedł [']:( Tola chrzęstniak? :(

Myszolandia pisze:Kocham Buranię ♥ !!!!! halo,słyszycie mnie ? :oops: :oops: :oops:
7 miesięcy i już kotna :(

Burania jest świetna, żebym wszystkie takie tymczasy miała. :wink:
Mogę już szukać jej domku i zapytam znajomą, bo ona kiedyś wyraziła chęć wzięcia miłego młodego kotka ale ja miałam wtedy same dziki. :twisted:

Byłam z Tolą w lecznicy na zdjęciu częściowym szwów, dostała jeszcze antybiotyk i w niedzielę znowu do lecznicy.
Pani doktor powiedziała, że tam w środku to było wielkości śliwki bo czuć pod palcami że tam coś jest nie tak, ale już wiem dlaczego. :(
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Czw lut 27, 2014 17:10 Re: Nasza ...., Jasinek odszedł [']:( Tola chrzęstniak? :(

Ale z Toleczką wszystko w porządku ?

Bura Kasieńka jest słodziak :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Cudne ma oczy, przyszły domek będzie z niej zadowolony :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Post » Czw lut 27, 2014 17:55 Re: Nasza ...., Jasinek odszedł [']:( Tola chrzęstniak? :(

Miraclle pisze:Ale z Toleczką wszystko w porządku ?

Tak, z Tolcią w porządku, nawet antybiotyk pomógł na dziąsełka, które zawsze miała czerwone a teraz ładnie są różowe.

Boluś właśnie miał napad kaszlu duszącego, biedny kotek, :( kilka sekund to trwa, ale kiedyś może się udusić z niemożności złapania tchu.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pt lut 28, 2014 13:24 Re: Nasza ...., Jasinek odszedł [']:( Tola chrzęstniak? :(

Anna61 pisze:Boluś właśnie miał napad kaszlu duszącego, biedny kotek, :( kilka sekund to trwa, ale kiedyś może się udusić z niemożności złapania tchu.

Biedaczek :(
Tofisia sporadycznie tak dusi, jakby mu się powietrze cofało. Przypuszczam, że to powikłanie po przebytym KK. Ma to od samego początku, czasem się boję żeby nic się z tego nie zrobiło :(
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

Post » Pt lut 28, 2014 15:56 Re: Nasza ...., Jasinek odszedł [']:( Tola chrzęstniak? :(

Miraclle pisze:Tofisia sporadycznie tak dusi, jakby mu się powietrze cofało. Przypuszczam, że to powikłanie po przebytym KK. Ma to od samego początku, czasem się boję żeby nic się z tego nie zrobiło :(

Nam też tak lekarz powiedział, że już takie choruszki będą, bo są po przebytych nieleczonych wirusówkach w dzieciństwie, że im się udało przeżyć w 20 stopniowych mrozach to nie wiem, ze 3 miesiące miały, lecz jedno z rodzeństwa zmarło straciwszy oczka(ja go nie widziałam ale kolega mi powiedział o nich zbyt późno i gdy zaraz pojechałam to tego ślepka już nie było, pewnie umarł z głodu. :cry:
Ich matka je zostawiła gdzieś w listopadzie i ledwo chodziły takie maleńkie były, staruszce około 80 lat szkoda ich było i je zaczęła karmić pod oknami. Warunki w jakich przebywały były tragiczne co uwidoczniłam na zdjęciach
viewtopic.php?f=13&t=150048&hilit=na+%C5%9Bniegu
Anna61 pisze:No i niestety mamy problem bo kotki po dobroci nie dadzą się złapać.
Starsza pani ponad godzinę je próbowała zwabić na jedzenie do korytarza ale one chyba przeczuwały co się święci. :evil:

Oto miejsce gdzie przebywają kotki, ich nie widać bo pewnie pozaszywały się w jakieś ciemne miejsca.
Te okna i drzwi to pani która je karmi.
Obrazek

i stary garaż
Obrazek

i ich schronienie w tymże garażu :(
Obrazek

obok ubikacje przy których pani wystawia im też jedzenie :(
Obrazek

Nasłuchałam się okropnie od starszej pani żali, że szkoda czasu jej i mojego bo jak nie chcą to niech zdechną z głodu, bo ona nie będzie ich karmić, i że pani potrzebuje pomocy a nie użeranie się z kotami.

Tola wyściubia nosek
http://wstaw.org/m/2013/01/26/DSCN1164_ ... 50_q85.jpg

już po złapaniu
http://wstaw.org/m/2013/01/29/DSCN1191.JPG

na zdjęciach widać że chore :(
Obrazek
Obrazek Obrazek

Anna61

[poprzednia][następna]