Moderator: Moderatorzy
pixie65 pisze:Nie wiem co inni...Ja powiem "hmmmm..."
szybenka pisze:(...)
1. Czy badania moczu będą miarodajne z próbki pobranej ok. 24 godz. wcześniej, przecież mocz im wcześniej się bada tym lepiej? Czy jest sens tak robić - badania ogólne i osad pod mikroskopem - te pierwsze wcześniej robiłam w Lboklinie, ale nie zastanawiałam się nad dokładnością wyników.
szybenka pisze:2. Czy analiza ogólna moczu zrobiona w ludzkim labie będzie prawidłowa (białko, kreatynina, może i badanie pod mikroskopem)? Biochemia krwi, jak mi kiedyś mówiono (robiłam raz) jest miarodajna.
szybenka pisze:3. Postaram się o jak najszerszą biochemię krwi (w Laboklinie) i inne parametry, jak wątrobowe (zwłaszcza, że jest zmiana na wątrobie - usg co 3 m-ce od VI'13), trzustkowe itp. Czy od poniedziałkowego wieczoru do jutra rana jest wystarczająca odległość na pobór krwi po kroplówce poniedziałkowej (podobnie moczu)?
kotkins pisze:nie można podawać suplementów z Alusalem.
Trzeba czekać dwie godziny.
Czy tak rzeczywiście jest?
Poinformuj lekarza: Gdy masz nadwrażliwość na którykolwiek ze składników preparatu, zaburzenia czynności nerek, obniżony poziom fosforanów we krwi, skłonność do zaparć. Gdy przyjmujesz preparaty żelaza, tetracykliny, fluorochinolony, inne preparaty glinu i magnezu.
A nie próbowałaś smalcu gęsiego? Mój Coolio wsuwa, aż mu się wąsy trzęsąkotkins pisze:Do każdej porcji mięsa dostaje też tłuszcz wołowy liofilizowany .Ma rozwolnienie po maśle, nie mogę dawać jako "dotłuszczenie" diety.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 28 gości