Mój przyjaciel"DZIKUSEK"Błagam potrzena pomoc![*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 23, 2014 18:11 Re: Mój przyjaciel"DZIKUSEK"Błagam potrzena pomoc!!!

powiem szczerze ze przeczytalam caly post ze ściśniętym sercem i przerazeniem..nie obwiniam cie..sam to juz zrobiles..widac ze zalezy Ci na kocie i jego cierpienie bylo tez Twoim..doloze sie - jak wplynie kasa na konto - do leczenia..mysle ze wyciaganoles wnioski z tego co sie stalo..bardzo wspolczuje i tobie i kotu ..trzymam kciuki za powrot do zdrowia :ok:
ObrazekObrazekObrazek

Justinna

Od: Sob mar 13, 2010 19:50

Post » Nie lut 23, 2014 18:39 Re: Mój przyjaciel"DZIKUSEK"Błagam potrzena pomoc!!!

Wiecie CO???
Aż się ciepło na sercu robi po takich słowach...Przecież w sumie to nawet nigdy nie widzieliśmy się.Dzisiaj w naszej Polsce żyje z dnia na dzień i ciężko z pieniędzmi a tu taki gest.Chyba zacznę znów wierzyć w LUDZI.Wiecie dla czego tak mi zależy na tym stworzeniu???Bo czasem lepiej jest żyć z wiernym psem lub kotem jak z fałszywym człowiekiem..Zresztą kto nie kocha zwierząt to nie kocha ludzi w tym momencie sobie zaprzeczam ale coś w tym jest i to moje prywatne zdanie.
Co do kwestii bazarku nie bardzo mogę się w tym połapać może dało by się tak zrobić że ktoż by mi pomógł to opisać wystawić a ja bym wysłał zdjęcia tego co mam do sprzedania w sumie to nie bardzo mam co mam trochę biżuteri srebrnych kilka pierścionków.A póżniej bym wysłał do osób które by chciały zakupić.

Mariusz78

Od: Sob lut 22, 2014 22:32

Post » Nie lut 23, 2014 18:59 Re: Mój przyjaciel"DZIKUSEK"Błagam potrzena pomoc!!!

z bazarkiem nie pomoge gdyz chyba mam za krotki staz na Miau..ale moze ktos inny bedzie chetny..serio az milo sie robi widzac faceta co tak sie przejmuje kotem :piwa:
ObrazekObrazekObrazek

Justinna

Od: Sob mar 13, 2010 19:50

Post » Nie lut 23, 2014 19:04 Re: Mój przyjaciel"DZIKUSEK"Błagam potrzena pomoc!!!

Dziękuję :)
Jeżeli ktoś mi pomoże to ja właśnie porobię zdjęcia może ie będą świetnej jakości bo telefonem.Zmierzę średnicę i wyślę z opisem do osoby która by poprowadziła bazarek...Czekam na odpowiedź :ok:

Mariusz78

Post » Nie lut 23, 2014 19:14 Re: Mój przyjaciel"DZIKUSEK"Błagam potrzena pomoc!!!

Mariusz78 pisze:Co do kwestii bazarku nie bardzo mogę się w tym połapać może dało by się tak zrobić że ktoż by mi pomógł to opisać wystawić a ja bym wysłał zdjęcia tego co mam do sprzedania w sumie to nie bardzo mam co mam trochę biżuteri srebrnych kilka pierścionków.A póżniej bym wysłał do osób które by chciały zakupić.

Zastanów się, co masz do sprzedania. Pomierz, porób zdjęcia, wyceń. Ceny u nas raczej 50% cen rynkowych. Piszesz, czy fanty są używane, w jakim stopniu zużyte.
Robisz bazarek:
1. piszesz wątek na Kocim bazarku (linkowałam),
2. wpisujesz cel bazarku, czas trwania i opcja (kup teraz, licytacja lub mieszana: kup teraz przerywa licytację),
3. możesz dać link do tego wątku, który opisuje sytuację.
4.wstawiasz zdjęcia fantów wraz z opisem i cenami
5. Osoby, które wylicytują lub kupią w opcji KT przesyłają do Ciebie na PW swoje dane adresowe wraz z opcją przesyłki (polecony, ekonomiczny). Ty podajesz numer konta lecznicy do wpłaty wraz z opisem.
6. Opłatę pocztową pokrywają kupujący.
7. zdjęcia najpierw wgrywasz na serwer np. https://imageshack.com/ , http://zapodaj.net/ , http://www.wrzuta.pl/ i potem linkujesz, wstawiasz do wątku.

Wstawiasz scany faktur wystawionych przez lecznicę - aby uwiarygodnić całą zbiórkę.
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Nie lut 23, 2014 19:16 Re: Mój przyjaciel"DZIKUSEK"Błagam potrzena pomoc!!!

Tutaj masz link do istniejącego w tej chwili bazarku:
viewtopic.php?f=20&t=160686
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Post » Nie lut 23, 2014 19:56 Re: Mój przyjaciel"DZIKUSEK"Błagam potrzena pomoc!!!

Srebro dobrze się sprzedaje, świetny pomysł, babeczki lubią świecidełka :ok: Nie myśl tylko, że dostaniesz cenę jak u jubilera, mało tu bogaczy :mrgreen:

Tylko czy czasem nie jest tak, że na własnego kota robi się bazarek na Pchlim Targu, a na obce koty na Kocim Bazarku? Nie chce mi się czytać regulaminu. Poza tym jak sama robiłam bazarek to zawsze żeby pomóc obcemu kotu. Marcelibu pamiętasz jak to jest z tymi bazarkami?

Koki-99

Od: Pt mar 23, 2007 13:48

Post » Nie lut 23, 2014 19:59 Re: Mój przyjaciel"DZIKUSEK"Błagam potrzena pomoc!!!

Mariusz78 jak będziesz wstawiał rzeczy na bazarek dodaj też moje książki ;
'Szmaragdowy Atlas' J. Stephens
'Złodziej Pioruna' R. Riordn
'Eragon' Ch. Paolini
'Seria niefortunnych zdarzeń' L. Snicket
'Projekt szczęście' G. Rubin

Stan książek b.dobry, raz czytane.

Zdjęcia ;
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Adresy osób, które wylicytują książki wyślij mi na pw.

Gdyby nie było mnie na forum tu masz nr. tel - 539690239
A jak już jesteśmy przy ochronie, to ja dam ci podarek. Kotka. Będziesz go karmił, czesał i codziennie głaskał, bo kotek to bardzo lubi. Za to jak ktoś przyjdzie ciemną nocką, żeby ci poderżnąć gardło, to kotek go zeżre.
Toroj

MM93

Od: Czw sty 12, 2012 21:36

Post » Nie lut 23, 2014 20:23 Re: Mój przyjaciel"DZIKUSEK"Błagam potrzena pomoc!!!

Mam pytanko a skąd będę wiedział kiedy mam wysłać dany przedmiot???Czy mam podać swój numer konta?Może ktoś by poprowadził za mnie chociaż ten raz tą zbiórkę bo ja tego już nie ogarniam.

Mariusz78

Post » Nie lut 23, 2014 20:26 Re: Mój przyjaciel"DZIKUSEK"Błagam potrzena pomoc!!!

Przedmioty wysyła się (chyba) po zakończeniu licytacji, osoby licytujące wysyłają pieniądze na konto lecznicy. Czy jest ktoś starszy na forum, kto pomógłby Mariuszowi zrobić bazarek ?
A jak już jesteśmy przy ochronie, to ja dam ci podarek. Kotka. Będziesz go karmił, czesał i codziennie głaskał, bo kotek to bardzo lubi. Za to jak ktoś przyjdzie ciemną nocką, żeby ci poderżnąć gardło, to kotek go zeżre.
Toroj

MM93

Od: Czw sty 12, 2012 21:36

Post » Nie lut 23, 2014 20:28 Re: Mój przyjaciel"DZIKUSEK"Błagam potrzena pomoc!!!

Bazarek mogłabym poprowadzić, tylko nie bardzo wiem, jak rozwiązać sprawę wpłat.
Część chyba musiałaby iść na konto lecznicy, a część na konto Mariusza, żeby mógł zrobić wysyłkę.
Chyba, że ktoś inny się podejmie.
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Nie lut 23, 2014 21:57 Re: Mój przyjaciel"DZIKUSEK"Błagam potrzena pomoc!!!

Kupujący musiałby robić dwa przelewy: jeden na konto lecznicy "dla Dzikuska", a drugi do Mariusza lub MM93 na koszty wysyłki.
Można też wszystko na konto Mariusza, a on sam sobie opłaci lecznicę, wysyłkę i zwróci koszty wysyłki MM.
Tak czy inaczej Mariusz będzie zobowiązany do rozliczenia się z uzbieranych wpłat czy to "bazarkowych" czy też indywidualnych tu na wątku, tak jak to robią wszyscy forumowicze, proszący o pomoc.

Koki-99

Od: Pt mar 23, 2007 13:48

Post » Nie lut 23, 2014 22:16 Re: Mój przyjaciel"DZIKUSEK"Błagam potrzena pomoc!!!

Koki-99 pisze:
Tylko czy czasem nie jest tak, że na własnego kota robi się bazarek na Pchlim Targu, a na obce koty na Kocim Bazarku? Nie chce mi się czytać regulaminu. Poza tym jak sama robiłam bazarek to zawsze żeby pomóc obcemu kotu. Marcelibu pamiętasz jak to jest z tymi bazarkami?

Tak, to prawda. Pisałam o tym.
Może jakiś Moderator się wypowie, jak załatwić sprawę.

Przede wszystkim trzeba wiedzieć ile jest do zapłacenia. I jakie są rokowania związane ze zdrowiem kotka (czy będą jeszcze wydatki).
Co z kotkiem?

Marcelibu

Post » Pon lut 24, 2014 3:07 Re: Mój przyjaciel"DZIKUSEK"Błagam potrzena pomoc!!!

Nikt chyba od początku nie był idealnym opiekunem dla kota, każdy błędy popełniał.. Trzymam kciuki za kocurka.
Ale to chyba nie całkiem dzikusek? Mam nadzieję że stanie się kocurkiem prawdziwie domowym..
Tyle ludzi was wspiera, więc musi być dobrze.

;-)

pyza&mis

Od: Nie lut 02, 2014 13:59

Post » Pon lut 24, 2014 16:03 Re: Mój przyjaciel"DZIKUSEK"Błagam potrzena pomoc!!!

Właśnie przed chwilą wróciłem z lecznicy niestety stan zdrowia mojego Dzikuska się pogorszył :cry:jego mocz jest czerwony lekarz powiedziała że ma to związek z nerkami o nic więcej nie byłem w stanie już zapytać.
Wybaczcie ale dzisiaj jużraczej nic nie napisze..

Mariusz78

[poprzednia][następna]