potrzebna osoba do złapania kotek na sterylkę- pomorze środk

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 05, 2014 19:37 potrzebna osoba do złapania kotek na sterylkę- pomorze środk

Mój rejon(Jarosławiec k. Ustki, Darłowa, Słupska, Koszalina) obsługuję zupełnie sama ze sterylkami od ponad dwóch lat.Ponad 150 wysterylizowanych kotek...Juz jest naprawdę dobrze, dlatego tym bardziej potrzebuję teraz pomocy...W sobotę wyjezdzam do pracy, wrócę pod koniec maja.Za póżno niestety dla 2-3 kotek, o których dowiedziałam się dzisiaj.Jeśli nie zostaną wysterylizowane to znowu będzie to samo...Ja załatwię darmowe sterylizacje, pomozemy pokryć koszty paliwa jeśli tylko znalazłby się ktoś kto by te kotki wyłapał na sterylkę...Ja od soboty nie będę zaglądać na miau, ale koleżanka zaoferowała się wszystko pomóc koordynować, gdyby ktoś mógł pomóc to podaję maila: vegangirl85@interia.pl i numer tel. 605083591
Obrazek Obrazek

Agłaja^..^

Od: Czw lip 07, 2005 12:37

Post » Nie lut 09, 2014 13:09 Re: potrzebna osoba do złapania kotek na sterylkę- pomorze ś

podnoszę !
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Czw lut 13, 2014 16:50 Re: potrzebna osoba do złapania kotek na sterylkę- pomorze ś

nie ma tutaj nikogo oprócz nas ? :(
Obrazek

kinia098

Post » Czw lut 20, 2014 23:05 Re: potrzebna osoba do złapania kotek na sterylkę- pomorze ś

kinia098 pisze:nie ma tutaj nikogo oprócz nas ? :(

Zaglądam z ciekawości. Wiem, brzydka przywara.....
Ale sama mam podobny problem i odkąd nikt na mój apel nie odpowiedział to "śledzę" takie wątki.
I zawsze mi przykro.....na ogół nie ma chętnych do pomocy.
Może apel na FB byłby skuteczniejszy.
Czasami ludzie chcieliby znaleźć sobie jakiś wolontariat, ale nie wiedzą jak i gdzie szukać.

Nas troje

Od: Sob kwi 09, 2011 11:31

Post » Pt lut 21, 2014 9:12 Re: potrzebna osoba do złapania kotek na sterylkę- pomorze ś

Nas troje pisze:
kinia098 pisze:nie ma tutaj nikogo oprócz nas ? :(

Zaglądam z ciekawości. Wiem, brzydka przywara.....
Ale sama mam podobny problem i odkąd nikt na mój apel nie odpowiedział to "śledzę" takie wątki.
Czasami ludzie chcieliby znaleźć sobie jakiś wolontariat, ale nie wiedzą jak i gdzie szukać.

Na miau jest już chyba coraz mniejszy odzew.. :(
Chociażby wątek moich 20 kotów z Dąbek. Myślałam, że zainteresowanie będzie większe, a jest dosłownie cisza :(
Obrazek

kinia098

Post » Pt lut 21, 2014 20:37 Re: potrzebna osoba do złapania kotek na sterylkę- pomorze ś

Nas troje pisze:Zaglądam z ciekawości. Wiem, brzydka przywara.....

A jaki masz problem, Nas troje ? Chcesz sterylizować koty ?

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Pt lut 21, 2014 21:22 Re: potrzebna osoba do złapania kotek na sterylkę- pomorze ś

Szkoda, że nie mój teren bo ja jestem chętna do pomocy.

Jakby ktoś szukał pomocy przy sterylizacji (łapanie/przetrzymanie itp.) to mogę pomóc w Żyrardowie/Międzyborowie/Jaktorowie/Grodzisku Mazowieckim, mój tel ; 48 539 690 239.
A jak już jesteśmy przy ochronie, to ja dam ci podarek. Kotka. Będziesz go karmił, czesał i codziennie głaskał, bo kotek to bardzo lubi. Za to jak ktoś przyjdzie ciemną nocką, żeby ci poderżnąć gardło, to kotek go zeżre.
Toroj

MM93

Od: Czw sty 12, 2012 21:36

Post » Nie lut 23, 2014 22:40 Re: potrzebna osoba do złapania kotek na sterylkę- pomorze ś

MM93 pisze:Szkoda, że nie mój teren bo ja jestem chętna do pomocy.

Jakby ktoś szukał pomocy przy sterylizacji (łapanie/przetrzymanie itp.) to mogę pomóc w Żyrardowie/Międzyborowie/Jaktorowie/Grodzisku Mazowieckim, mój tel ; 48 539 690 239.

A może przydałby się wątek wspólny, kto szuka pomocy, kto może pomóc i gdzie???????

Nas troje

Post » Nie lut 23, 2014 22:41 Re: potrzebna osoba do złapania kotek na sterylkę- pomorze ś

Dobry pomysł :ok:
A jak już jesteśmy przy ochronie, to ja dam ci podarek. Kotka. Będziesz go karmił, czesał i codziennie głaskał, bo kotek to bardzo lubi. Za to jak ktoś przyjdzie ciemną nocką, żeby ci poderżnąć gardło, to kotek go zeżre.
Toroj

MM93

Post » Pon lut 24, 2014 11:55 Re: potrzebna osoba do złapania kotek na sterylkę- pomorze ś

Pomysł super :)
Zrobić taki jeden ogólnopolski zbiór wolontariuszy, tu na miau, którzy mogą pomóc w łapaniu itd. w pierwszym poście, a w drugim listę osób szukających pomocy i gdzie szukają :)
Nas troje ? :twisted:
Obrazek

kinia098

Post » Pon lut 24, 2014 20:22 Re: potrzebna osoba do złapania kotek na sterylkę- pomorze ś

kinia098 pisze:Pomysł super :)
Zrobić taki jeden ogólnopolski zbiór wolontariuszy, tu na miau, którzy mogą pomóc w łapaniu itd. w pierwszym poście, a w drugim listę osób szukających pomocy i gdzie szukają :)
Nas troje ? :twisted:

Jeszcze może miejsce gdyby ktoś chciał komuś podziękować. Bo to róznie bywa z tą obiecaną pomocą.

Ale ja takiego wątku to nie umiem założyć.
On powinien być zawsze na wierzchu.
A ja to już taka emerytka komputerowo-życiowa.
Z tych co to ciągle latają do kuchni, żeby sobie przypomnieć po co przyszły do pokoju.
Raz umiem umieścić zdjęcia innym razem nawet smajliki mi "giną"
A wątek trzeba by było trochę dopilnować.

Nas troje

Post » Pon lut 24, 2014 20:36 Re: potrzebna osoba do złapania kotek na sterylkę- pomorze ś

Taki wątek, który byłby cały czas na górze, to chyba musiałby zrobić moderator. W każdym bądź razie stworzenie takiego wątku to bardzo dobry pomysł.
Toroj

MM93

Post » Wto lut 25, 2014 11:04 Re: potrzebna osoba do złapania kotek na sterylkę- pomorze ś

MM93 pisze:Taki wątek, który byłby cały czas na górze, to chyba musiałby zrobić moderator. W każdym bądź razie stworzenie takiego wątku to bardzo dobry pomysł.

A może ty, MM93? :kotek:
Obrazek

kinia098

Post » Wto lut 25, 2014 11:11 Re: potrzebna osoba do złapania kotek na sterylkę- pomorze ś

Mogę założyć temat, ale nie potrafię zrobić tego aby był cały czas na górze :D.
Toroj

MM93

Post » Wto lut 25, 2014 11:14 Re: potrzebna osoba do złapania kotek na sterylkę- pomorze ś

MM93 pisze:Mogę założyć temat, ale nie potrafię zrobić tego aby był cały czas na górze :D.

Wydaje mi się, że osoby, które będą się wpisywać sprawią, że wątek będzie cały czas na górze ;)
Obrazek

kinia098

[następna]