OTW11-Adapciaki f.83-85 ; Tak sobie żyjem...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lut 17, 2014 19:17 Re: OTW11-Gutek s.3-komu na DS/DT?Foty cieplusie str.14 i 16

ametyst55 pisze:Biedna Suri , to się kociątko namęczy.
Potrzymam za wszystkie Twoje kociaki :ok: :ok: :ok:

Ja mam trochę starszą tymczaskę około 6,5 miesiąca i też już miała rujkę, tylko taką jakąś dziwną - jednodniową , a potem załapała jakąś infekcję też jednodniową (a może to była reakcja na rujkę). :roll:

Łąpałam kotki 6 m-czne w zaawansowanej ciąży. Fiona co jest u zuzzik miała 4,5 m-ca jak rujki dostała. Natura to natura.
ametyst55 twoja kociczka może mieć tzw cichą rujkę.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon lut 17, 2014 22:57 Re: OTW11-Gutek s.3-komu na DS/DT?Foty cieplusie str.14 i 16

Cicha czy nie , ale za to pierwsza i ostatnia - bo w marcu sterylka :wink:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Śro lut 19, 2014 0:37 Re: OTW11-Gutek s.3-komu na DS/DT?Foty cieplusie str.14 i 16

Och, biedna, to masz Suri z rujką i Gutka z jajkami? To teraz musi sikać na potęgę...
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Śro lut 19, 2014 8:51 Re: OTW11-Gutek s.3-komu na DS/DT?Foty cieplusie str.14 i 16

koteczekanusi pisze:Och, biedna, to masz Suri z rujką i Gutka z jajkami? To teraz musi sikać na potęgę...

Surinka jest od tygodnia we włąsnym domu i tam mordę wydziera.
Gutek capi i znaczy. Insze koty też znaczą. Pełny cyrk i moczopęd. Każdy kazdego zalać musi ,a nas krew zalewa.
O Gutka umawiać się na operację będziemy tylko kwestia kiedy.
Poplątało się deczko. Janusz jest na zwolnieniu do początku marca bo mu nożynki wysiadły na amen. Wczoraj wrócił z kilku godzinnej nasiadówki i mało nie umarł od patrzenia na nieszczęście ludzi. Sam też ledwo zastrzyk przeżył i wrzaski pielęgniarek,że delikatniusi taki. Ja sie nasłuchałam po południu o jego bólu i strachu. Ot, cała chłopska buta i odwaga u ludzkiego weta mu wyszła.
Osobiście poległam ze zmeczęnia i stresu. Budziły mnie tylko telefony o koty .Czy odpowiadłam przytomnie, nie wiem.Wiem,że ogłoszeń nie zrobiłam. Koty na domy czekają.
Ledwo żyję.
Obrazek

ASK@

Post » Śro lut 19, 2014 10:59 Re: OTW11-Gutek s.3-komu na DS/DT?Foty cieplusie str.14 i 16

Asieńka, trzymaj się tam, łykaj witaminy i zatroszcz się trochę również o siebie :ok: :ok:
TŻ pozdrów!!
:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek
ObrazekObrazek
Fiodorek <3 [*]19.11.2014

zuzzik

Od: Wto mar 16, 2010 17:04

Post » Śro lut 19, 2014 15:29 Re: OTW11-Gutek s.3-komu na DS/DT?Foty cieplusie str.14 i 16

mam trochę kitekata

inga.mm

Od: Pon lut 21, 2011 22:42

Post » Śro lut 19, 2014 17:38 Re: OTW11-Gutek s.3-komu na DS/DT?Foty cieplusie str.14 i 16

Asiu zdrowia życzę :1luvu:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Śro lut 19, 2014 19:55 Re: OTW11-Gutek s.3-komu na DS/DT?Foty cieplusie str.14 i 16

ametyst55 pisze:Asiu zdrowia życzę :1luvu:

Trudno o nie bo cały czas coś się plącze. Chodzę do dzików, ogarniam chatę, koty i siebie ... ale nie mam chęci do niczego. Janusz siedzi na zwolnieniu i też źle się czuje. Kolano mimo blokady nic nie lepiej. Łazić nie może i ni jak mi nie wypada wydawać polecenie :mrgreen: Ale jeszcze z dzionek wytrzymam i ruszę z natarciem. Czeka nas kontrola Tami i Mikusia oraz uzgodnienie jajcarskie operacji Gutka. Ale też poczekam jeszcze zanim umówię się z wetem. Kierowca potrzebny a kolano :roll:
Radosna ogłoszeniowa tfujczość mnie dopadła. Tami bije rekordy popularności. NIKT (łomatko, ileż razy ja to piszę :cry: ) nie czyta co i jak. A opcja okulistycznych wydatków odstrasza tzw wielbicieli. Tami, nie świadoma upodobań , leczy TZ-ta swoją miłością. :mrgreen: Podlizuch z niej :? . TZ z wysokości fotela i wyciągniętego kopyta :mrgreen: raczył był zwrócić uwagę, że Tami spuchła. Troska brzmiała w głosie. I owszem, spuchła. :mrgreen: Od jedzenia :twisted: Wygląda jak leniwiec koci o wolnych ruchach i dziecinnej buzialki. Taki otwocki Madagaskar. :evil:
Gutek rozwija skrzydła. zaczął włazić na kolana i przemieścił się na fotel... Bo wyro TZ zasłał.
Obrazek

ASK@

Post » Czw lut 20, 2014 0:06 Re: OTW11-Gutek s.3-komu na DS/DT?Foty cieplusie str.14 i 16

No tak, Suri mi się z Tami pomyliła.
A ona nie była ciachnięta? Czy to jedna z tych, co mimo sterylki śpiewy uskuteczniają?

Ja też dałam wreszcie ogłoszenie szarego i zaczęłam odbierać telefony. Chociaż mam szczęście i dziwni ludzie nie dzwonią, to jest to etap, którego bardzo w tymczasowaniu nie lubię.
A do tego akurat dziś dałam mu Milbemaxa "na wszelki wypadek" i od razu wyszła mu glista. :|
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Czw lut 20, 2014 7:54 Re: OTW11-Gutek s.3-komu na DS/DT?Foty cieplusie str.14 i 16

Surinka ma 5 m-cy. Tami jest po ciachnięciu.

Ranek jak co dzień tylko ja coraz bardziej leniwa jestem. Trudno mi wstać, trudno się zmobilizować do jakiś czynów innych niż dulczenie w wyrze. Heroiczny wysiłek to wstanie. Otwarcie oczu to normalka. Ale podniesienie zewłoka to mistrzostwo olimijskie. Koty nie dają jednak poleżeć. Głodne, złe i namolne odpalaja jęki i skoki. Że też tyle sił jeszcze mają na pustym żołądku. Moje lenistwo sięga zenitu bo nie serwuję im ani wątróbki, sparzonych nereczek czy żołądeczków. Wystarczy,że z Mikusiem się motam. Przecierki są koszmarne. Kolejne sitko zjechałam. Kolejny raz zapominam nowe kupić. Najgorsze jest to,że to sitko pieczołowicie wilizują łasuchy tzn Tami i Chip. Siedzą i pilnują zakończenia przecierkowej operacji. TZ wczoraj mnie zrugał, że jęzorki sobie pokaleczą. Jak były chore to za diabła conwy i intenstinala jeść nie chciały. A teraz to rarytas. Wprost z dziubka Mikunia spiają i pilnują każdej kapki co się stoczyła na podłogę.
Pingwinki przyuczyły sie już,że wcześniej przychodzę. Facio pewnie ma radochę ,że mnie przepędził.Taki konkretny pilnowacz obyczajów i czystości. Myśle,że zanim on oczki otworzy to koty juz wsio zjadają. Jakos mi dziwnie deptać odwrotnie ale co robić. Siła przyzwyczajenia tylko działa. W tym wieku nie zmienia się ich. Mam wrażenie,że dłużej idę :mrgreen:

Zastrzyki Mikusiowe jakoś dziś przeszły prawie bez boleśnie. Uff, od razu świat piękniejszy. Takie małe coś a cieszy.
Obrazek

ASK@

Post » Czw lut 20, 2014 8:12 Re: OTW11-Gutek s.3-komu na DS/DT?Foty cieplusie str.14 i 16

Zastrzyki to nie jest małe coś.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Czw lut 20, 2014 8:25 Re: OTW11-Gutek s.3-komu na DS/DT?Foty cieplusie str.14 i 16

Kupiłam sobie pączka.Takiego maleńkiego. Na wagę. Zjadłam dopiero co i... głowa mnie rozbolała 8O Organizm nie nawykły do rarytasów. Szlag. Piwo trzeba było sobie kupić :roll:

Wczoraj miałam dzionek telefoniczny. Za diabła do ludzi nie dociera, że proszę o telefony po 16 godzinie. Wielka obraza panowała z powodu odmowy dyskusji na temat kota w godzinach pracy. Żeby to jeszcze wiedzieli jakiego chcom. Część zadzwoniła po 16 jednak . Tami i Chip króluje. Zero przyswojenia wiadomości, że koty są na dokocenie lub adopcja w dwupaku wchodzi w grę. Już nie dyskutuje i nie łumaczę. Nie daję sie wciągać w jałową dyskusję typu po co,dlaczego i jaka to jestem wstrętna. Jesli ktos łąmie sie to sobie podyskutuję. Jak ktos chce mnie złamać to dziękuje za rozmowę.
Jeden pan , na siłę chciał mnie przekonać ,że ma dobry dom i bez umowy kota weźmie. Bym sobie problemu nie robiła. Znaczy się przerobił deczko rozmów i desperata szuka.

Taminki okulistyczne wyczyny skutecznie odstraszaj chętnych. Ale trafi się taki co ją i okulistę pokocha :wink:

Najlepsze są telefony dzwoniące zaraz po sobie. Ten sam numer, ten sam głos, tylko o kota innego chodzi. Ja też ta sama ale tego ludzie nie załapują. Nie zastanawia ich ta słodycz w głosie. :mrgreen: Kolejna pani co wreszcie zrozumiała, że po raz enty ze mną rozmawia i po raz enty ta samą odpowiedź dostaje ,zapytała czy ma na wiosnę zadzwonić. 8O Pytam po co :?: . Po małe koteczki. :roll: Wszak pani je rozmnaża i potem ludziom głowy zawraca warunkami i ogłoszeniami. Jak będę ich mieć akuratnie dużo to szybciej wydam bez stawiania wymagań.
Obrazek

ASK@

Post » Czw lut 20, 2014 8:39 Re: OTW11-Gutek s.3-komu na DS/DT?Foty cieplusie str.14 i 16

Jak dobrze ,że ziarno od plew odsiewa w adopcjach ktoś inny nie ja :D

Trzymaj się Asieńko i kocia bando . :1luvu:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Czw lut 20, 2014 8:59 Re: OTW11-Gutek s.3-komu na DS/DT?Foty cieplusie str.14 i 16

Asiu - gratuluję siły spokoju i wytrzymałości. Ja na takie diktum prawdopodobnie przeszłabym na głos demoniczny :oops: I po "Niematakiejopcjiabsolutnie" rozłączyłabym się z uroczą panią :evil: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw lut 20, 2014 13:38 Re: OTW11-Gutek s.3-komu na DS/DT?Foty cieplusie str.14 i 16

Topinek napisał, że to juz pół roku jest w Domku i nadal kradnie serca wszystkich. Domowników, przyjaciół...
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek

Smutek się plecie z radościami w naszym życiu. Śmiech i ciężar idą razem. Rączka w rączkę. Dawkując swoje kruszyny mało sprawiedliwie. Śmiech mija szybko, pozostawiając smugę srebrnej radości i pogłębiając zmarszczki na twarzy. Ból gości w nas długo, wyciskając łzy. Dopada niespodziewanie.
Wzięłam się za kartkowanie kallendarza z 2013 roku by wpisać daty ważne w obecnym. Zapomniałam do tej pory o wielu ważnych dniach. Imieniny, urodziny ... A mając zakreślone datowniki byłoby mi łatwiej. Szkoda ,że zajrzałam. Tyle kocich istnień odeszło. Kartka za kartką, przewracałam i płakałam nad każdą wpisaną datą śmierci kota będącego NASZYM kotem. Nad imionami dzikunów co już więcej się nie pojawiły. Tyle bólu zadaliśmy walcząc o nie. Tyle smutku, łez ...wracają ,wracają... I nic tego nie ukoi. Nic nie zmieni.

...
Trzecia łza,
czwarta, piąta…
kolejna z oczu się toczy
jak wilgotny różaniec
jak paciorki zdziwienia
bo zmierzch znów nastaje
bo dzień znów się obudził
a Jego już ze mną

nie ma
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]