WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- a życie sobie płynie...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 19, 2014 21:06 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- o kupy zjadaniu...:)

kotkins pisze:Leluś ma niewydolność nerek.
Mieliśmy zrobić mu zęby- nie zrobimy z powodu wyników .

Kreatynina 2,97 (do 1,8 jest norma)
Mocznik powyżej 300 (do 80...)

W piątek robimy usg nerek.
Wszelkie sugestie w kwestii leczenia są bardzo mile widziane.
Proszę , pomóżcie.
Podpowiedzcie.
Już wiem ,że mam jechać do dr Neski do Warszawy, o ile Lal ma jeszcze jakieś nerki a nie np. same torbiele albo dwie zasuszone fasolki...

tak, tak, tak - tylko do dr Agnieszki Neska-Suszyńska... pięknie utrzymuje przy życiu i zdrowiu koteczka mojej koleżanki (a śierściuch ma jeszcze jakieś schorzenie kardiologiczne) - przesyłam ciepłe myśli dla Was
Madzia & Gabryś & Leon
Obrazek

madziulam2

Od: Czw paź 15, 2009 18:11

Post » Śro lut 19, 2014 21:11 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- Lalek chory...:(

Trzymaj się, Kotkins. I nie pękaj.
Będzie dobrze.
Ja aktualnie walczę z gronkowcem. Marna to pociecha, ale lepsza taka, niż inna.
Daj znać po usg. W piątek jestem u swojej wet - podpytam, skonsultuję. Ona dobra jest.
Ciepłe myśli przesyłam - dla Ciebie i Lala.

tuniax

Od: Sob sie 28, 2010 18:07

Post » Śro lut 19, 2014 21:14 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- Lalek chory...:(

Tylko jedna podpowiedz - jedz do dr.Neski-Suszynskiej jak najszybciej.I - mam nadzieję,że Lal ma przed sobą jeszcze duuużo czasu.Trzeba dowiedziec się,czy to ostra,czy przewlekla postać nn.(Kotkins - mocznik moze znacznie wzrosnąc w sytuacji stresowej,a poziom kreatyniny u Lala nie jest dramatyczny).
Trzymajcie się!
Nie było,nie ma i nie będzie-takiej jak TY...*

kochamcię

Od: Wto maja 12, 2009 0:43

Post » Śro lut 19, 2014 21:31 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- Lalek chory...:(

wysłałam pw...
Madzia & Gabryś & Leon
Obrazek

madziulam2

Od: Czw paź 15, 2009 18:11

Post » Śro lut 19, 2014 21:37 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- Lalek chory...:(

Kotkins trzymaj się i myśl pozytywnie.
Jak słyszę niewydolność nerek, to wracają smutne wspomnienia.

Ale Ty jesteś bardziej doświadczona w opiece nad kotami, mieszkasz w większym mieście, więc masz lepszy dostęp do diagnostyki i wetów, którzy nie będą działali na oślep, wiesz dużo z forum, więc jesteś lepiej przygotowana do walki.
Jeżeli nie ma typowo nerkowych objawów (chudnięcie, bardzo duża ilość wypijanej wody i siku) to pewnie tylko są jakieś początki lub sygnał ostrzegawczy.
Czytałam bardzo dużo dobrego o dr Nesce, ponoć dobrze prowadzi nawet beznadziejne przypadki.
Zajrzyj na barfyswiat i poczytaj o diecie dla nerkowców, inaczej suplementuje się mięsko.

Dużo ciepłych myśli od Mafii, myślami jesteśmy z Tobą i trzymam kciuki za zdrowie Laluszka.
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Śro lut 19, 2014 21:39 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- Lalek chory...:(

kotkins - dużo wie blue, skontaktuj się może z nią
kciuki trzymam za Laluszka, bo to koło zamknięte - paszcze nie można zrobić, bo nerki, nerki walą się przez stan zapalny w paszczy

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Śro lut 19, 2014 21:46 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- Lalek chory...:(

trzymam kciuki i też wysłałam pw
Obrazek

Anneke_

Od: Czw mar 28, 2013 15:24

Post » Śro lut 19, 2014 22:10 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- Lalek chory...:(

Kotkinsie, ciepłe myśli dla Was i trzymam kciuki.
"Istnieje tylko jedno imię stosowne dla kota - Wasza Wysokość."
"(...)życie to zbyt poważna sprawa, by brać je na poważnie."

Helen Brown "Kleo i ja"

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=160260

megrita

Od: Nie lut 02, 2014 13:35

Post » Śro lut 19, 2014 22:13 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- Lalek chory...:(

ja tylko kciuki mogę potrzymać
niebieski język[/b] zaprasza na fb https://www.facebook.com/tiliqua.ceramika

ezzme

Od: Sob sty 08, 2011 16:53

Post » Śro lut 19, 2014 22:32 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- Lalek chory...:(

Będzie dobrze - tak trzeba myśleć.

YBenni

Od: Nie maja 20, 2007 22:04

Post » Czw lut 20, 2014 2:45 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- Lalek chory- nn...:(

Biedny Laluszek :( Mam nadzieję, że da się opanować sytuację. Z różnych rzeczy koty wychodzą. Lalek to mój były kot łóżkowy- przeżył w moim łóżku 6 miesięcy i jestem z nim tak związana jak ze swoim.

Co za okropny dzień.

Ramon został odebrany przez mojego kolegę po zrobieniu zębów o 22. Niestety w samochodzie zaczął mu podejrzanie charczeć. Potem w domu zwinął się w kłębek i spał zamknięty w sypialni, żeby inne koty mu nie przeszkadzały. Około godziny 24 zaczął wydawać okropne takie duszące się dźwięki, charczenie, kaszlenie itp. No to wskoczyłam w samochód i pojechałam do kliniki 24h. Tam po zrobieniu RTG okazało się, że ma odmę podskórną w okolicach krtani i falujące tam powietrze. Do tego temperatura, którą zmierzono dwa razy to tylko 34C. Zostawiłam Ramona w szpitalu, dogrzewają go i leży w komorze tlenowej, żeby łatwiej się oddychało. Około 8 rano mam zadzwonić jak wygląda sytuacja. :(
Obrazek

cairo

Od: Nie lut 12, 2012 9:48

Post » Czw lut 20, 2014 7:09 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- Lalek chory- nn...:(

:ok: :ok: za Lalka i za Ramona :ok: :ok: . Musi się udać wyciągnąć obu na prostą :ok: :ok: :ok: :ok: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw lut 20, 2014 7:21 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- Lalek chory- nn...:(

Powtórzę za Alienor, musi być dobrze i nie ma innej opcji :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Czw lut 20, 2014 9:08 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- Lalek chory- nn...:(

Trzymam kciuki za nich obu.
cairo, daj znać co dzisiaj słychać.

Ostatnia jakaś zaraza czy pech przyszedł na zwierzaki - psiak w którego adopcji pomogłam też był wczoraj w stanie krytycznym.

kfiatek 1983

Od: Wto paź 04, 2011 22:15

Post » Czw lut 20, 2014 9:47 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- Lalek chory- nn...:(

O miauwa! :(
Trzymajcie się, ślemy ciepłe myśli i mocno zaciskamy kciuki za chłopaków :ok:
"Zwierzęta są moimi przyjaciółmi, a ja nie zjadam swoich przyjaciół."
George Bernard Shaw

Nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=150713

Lillua

Od: Pon lut 13, 2012 17:41

[poprzednia][następna]