Rezerwa bardzo prosi o dom bez innych zwierząt s. 27

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 02, 2014 23:29 Re: i po co mi to było? bury gang i kumple

Złapałam ją ale ile było krzyku... Przy okazji pazurki ciachnełam. :twisted:
Troche jakieś futerko ma ale strasznie rzadkie i cieniutkie włoski... Cały brzuch prześwituje. Może faktycznie to nie ma się czym przejmować ale jakoś długo to schodzi. Miałam kiedyś puchatą kotkę podobnej budowy to znacznie szybciej poszło, ale ona miała białe gęste futro na brzuchu.
Obrazek

pchełeczka

Od: Pt kwi 13, 2012 14:55

Post » Pon lut 03, 2014 0:21 Re: i po co mi to było? bury gang i kumple

Rysio też ma cieniutkie i rzadkie włoski na brzuszku, taki puszek. I również jakby krótsze niż przeciętny kot ma na brzuchu. Ja myślę, że Matari tak ma po prostu...
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Pon lut 03, 2014 9:55 Re: i po co mi to było? bury gang i kumple

Bywają koty strasznie źle zarastające po goleniu. Miewałam takie, co i pół roku gołym świeciły. Robiłam badania - wszystko OK. Pytałam chyba ze 3-4 miesiące temu weta - i potwierdził, że tak czasem bywa, że jest to mocno osobnicze.
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pon lut 03, 2014 20:29 Re: i po co mi to było? bury gang i kumple

No to ufff

Dziś po powrocie do domu odkryłam już w progu że mam jeden słoik na łapówki mniej...
Niby człowiek świadomy, ma oczy do okoła głowy a jednak nadal nie wszystko potrafi przewidzieć.
Z nimi nie idzie się nudzić....

A czytaczy zapraszam tutaj: viewtopic.php?f=1&t=160235
Kicia bardzo pilnie szuka domu!!!!!
Obrazek

pchełeczka

Post » Sob lut 15, 2014 21:26 Re: i po co mi to było? bury gang i kumple

Dwa tygodnie ciszy. Koty mają się dobrze.
Dziś mieliśmy gościa. Zawsze mnie zastanawiało czy powinnam odzywać się do ludzi od których wzięłam mojego Tygrysa. Z czasem numer mi wcięło a znajomi mówili że jakby ich to obchodziło to sami by sie odezwali. W tym tygodniu się odezwali i miałam w domu taka powiedzmy wizytę poadopcyjną. :mrgreen:
Nikt mi żadnego kota nie chciał zabrać więc chyba zdałam. Ufff ;P
Z drugiej strony ze 3 mogłaby wziąć.... :twisted:
Nawet mi ich pozazdroszczono.
Dziewczyna generalnie psiara ale koty jej się podobały, ale jakże mogłoby być inaczej.

Koty na walentego dostały wielkie serducho. Oczywiście do zeżarcia!!! Smakowało wszystkim! a jakże!
Własnego nie oddam... przynajmniej nie realnie... może emocjonalnie...

Czekamy na dzień kota! Dostaniemy legowisko samoróbkę! jak pańcia złapie wenę żeby zrobić i pod warunkiem że wyjdzie... :]
Obrazek

pchełeczka

Post » Wto lut 18, 2014 0:42 Re: i po co mi to było? bury gang i kumple

Co jakiś czas robię. Namiary na 2 są na anikę wiec nie wiem dokładnie. Pora już porobić nowe i muszę się do tego zebrać. Matari i Maluch mają spore szanse, Agatka jest kochana ale ze tak się wyrażę nie jest kotkiem powszechnie uznawanym za idealnego. ;)

Z okazji Dnia Kota moje futrzaki dostały nowe legowisko. Pańcia się w końcu zawzięła i zrobiła to co planowała. Najwspanialszy ekspert - Tygrysek od razu zabrał się do testowania. ;)

Obrazek

Obrazek

Chyba jestem z siebie dumna :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Obrazek

pchełeczka

Post » Wto lut 18, 2014 0:58 Re: i po co mi to było? bury gang i kumple

Do mnie w zasadzie nikt więcej w ich sprawie nie dzwonił (prócz tego pana co u Ciebie był).
Może postaraj się o jakieś lepsze zdjęcia? Szczególnie dla Malucha? Ludzie wybierają oczami....
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Wto lut 18, 2014 1:13 Re: i po co mi to było? bury gang i kumple

Cykam ale średnie wychodzą. Przeważnie wieczorem coś mogę podziałać ale wtedy światło liche i zdjęcia wychodzą szare i niewyraźne tak jak te powyżej.
Obrazek

pchełeczka

Post » Wto lut 18, 2014 1:30 Re: i po co mi to było? bury gang i kumple

pchełeczka pisze:Z okazji Dnia Kota moje futrzaki dostały nowe legowisko. Pańcia się w końcu zawzięła i zrobiła to co planowała. Najwspanialszy ekspert - Tygrysek od razu zabrał się do testowania. ;)

Chyba jestem z siebie dumna :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

I powinnaś być! Wyszło świetnie!
:ok:

Mania2

Od: Śro lut 11, 2009 21:35

Post » Śro lut 19, 2014 20:41 Re: i po co mi to było? bury gang i kumple

Szalony Kot pisze:Możemy Cię umówic z jakimś fundacyjnym fotografem :kotek:

To w sumie dobry pomysł, tylko nie wiem jak Matari będzie współpracować. Daje się głaskać nad michą, 2 razy tylko do mnie podeszła do głaskania sama a tak to przeważnie ucieka. Długo jej to schodzi, ale może w nowym domu... Koty jej nie stresują. To jest chodząca łagodność ale energiczna i lubi się z Maluchem albo Teodorem poganiać.
Niedawno mnie rozwaliła totalnie. Postawiłam im mokrą karmę a ona zjadłą swoje i chlopakom łapą w łeb i do miski. Tygrys jej oddał więc miałam z nich polewkę. :lol:
Obrazek

pchełeczka

Post » Nie mar 09, 2014 16:46 Re: i po co mi to było? bury gang i kumple

Nie wiem po co mi to było ale na dwa dni ciężko z domu się ruszyć... ciekawe co zastanę po powrocie...
obrażą się?
rozniosły chatę?
strach się bać ;)
Obrazek

pchełeczka

Post » Nie mar 09, 2014 17:36 Re: i po co mi to było? bury gang i kumple

Będzie dobrze... chyba... ;)

PaniKot

Od: Pt sie 30, 2013 19:32

Post » Nie mar 09, 2014 21:42 Re: i po co mi to było? bury gang i kumple

Wszystkie zywe. Tylko Teodor się bardzo ucieszył. Reszta mnie olała. Tygrys zamiast się witać próbował dobrać się do karkówki w folii aluminiowej i worku... dopiero go leczyłam po takim czymś... Niczego sie nie nauczył....
Straty w domu standardowe czyli masa sprzątania.
Ciekawe które pierwsze stwierdzi że się stęskniło.... na razie nie mają czasu na takie pierdoły! :mrgreen:
Obrazek

pchełeczka

[poprzednia][następna]