Dom tymczasowy dla kota! AKTUALNE.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw lut 13, 2014 16:45 Re: Dom tymczasowy dla kota! AKTUALNE.

Zosik pisze:Trzynastka, Katastrofa, Mariollka... trójmiejskie roztrojenie jaźni? :mrgreen:
(ja tylko tak sobie... nie zwracajcie na mnie uwagi) :lol:

Myślę, że znajdzie się więcej osób z trójmiasta :)

Katastrofa

Od: Czw sty 23, 2014 18:29

Post » Czw lut 13, 2014 16:56 Re: Dom tymczasowy dla kota! AKTUALNE.

Ja sobie wypraszam...jakiś insynuacji,że się pod kogoś podszywam

fakt zalogowałam się dopiero wczoraj...ale to chyba nie przestępstwo?
koleżanka poleciła mi to forum, gdybym kiedyś chciała przygarnąć kota, to najlepiej tutaj poszukać

ale jeszcze nie jestem gotowa...na nowego w miejsce starego. Trzeba dojrzeć.Na razie podczytuje i podglądam jak innym się udaje kogoś uratować.Chwilowo mi wystarczy.

A proszę...napiszcie mi, kogo pytać w przyszłości z Trójmiasta(Ja konkretnie jestem z Gdyni), gdybym już kiedystam dojrzała?

P.S. jak wkleić w podpisie zdjęcie swoich zwierzakow?Czy jest tak,że ktoś nowy bez jakiejś tam ilości postów nie może wklejać zdjęć?Bo próbowałam już w profilu w opcji podpis wkleić pomiędzy [img ] wkleić link ze zdjeciem z mojego albumu na google
i nic
ObrazekObrazek

Mariollka

Od: Śro lut 12, 2014 14:44

Post » Czw lut 13, 2014 17:15 Re: Dom tymczasowy dla kota! AKTUALNE.

Zosik pisze:Trzynastka, Katastrofa, Mariollka... trójmiejskie roztrojenie jaźni? :mrgreen:

Zatem tak sobie nie rzucaj oszczerstw. Jeśli masz wyraźne podejrzenia albo wiedzę o czyjejś nierzetelności, to napisz wprost albo zgłoś Administracji. Insynuacje w stylu dowolnym nikomu nie służą.

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Czw lut 13, 2014 17:26 Re: Dom tymczasowy dla kota! AKTUALNE.

Mariollka pisze:Ja sobie wypraszam...jakiś insynuacji,że się pod kogoś podszywam

fakt zalogowałam się dopiero wczoraj...ale to chyba nie przestępstwo?
koleżanka poleciła mi to forum, gdybym kiedyś chciała przygarnąć kota, to najlepiej tutaj poszukać

ale jeszcze nie jestem gotowa...na nowego w miejsce starego. Trzeba dojrzeć.Na razie podczytuje i podglądam jak innym się udaje kogoś uratować.Chwilowo mi wystarczy.

A proszę...napiszcie mi, kogo pytać w przyszłości z Trójmiasta(Ja konkretnie jestem z Gdyni), gdybym już kiedystam dojrzała?
Możesz mnie :mrgreen: pytać, możesz fundacje Kotangens, Kotikowo, PKDT.
P.S. jak wkleić w podpisie zdjęcie swoich zwierzakow?Czy jest tak,że ktoś nowy bez jakiejś tam ilości postów nie może wklejać zdjęć?Bo próbowałam już w profilu w opcji podpis wkleić pomiędzy [img ] wkleić link ze zdjeciem z mojego albumu na google
i nic
np. przez http://wstaw.org/ Tylko w podpisie musi być zdjęcie małe. Wysokość max 200px

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Czw lut 13, 2014 17:28 Re: Dom tymczasowy dla kota! AKTUALNE.

alix76 pisze:

Zatem tak sobie nie rzucaj oszczerstw. Jeśli masz wyraźne podejrzenia albo wiedzę o czyjejś nierzetelności, to napisz wprost albo zgłoś Administracji. Insynuacje w stylu dowolnym nikomu nie służą.

alix76 proszę o wskazanie stwierdzenia, w którym rzucam oszczerstwo.

Edit: Z Trzynastką "rozmawiam", zadeklarowałam chęć pomocy. Ktoś ma problem z nadinterpretacją?
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Czw lut 13, 2014 17:31 Re: Dom tymczasowy dla kota! AKTUALNE.

dziękuję jaaana

w podpisie link wkleiłam,ale nie ma zdjęć tylko jest nieaktywny link...ciekawe co jeszcze źle robię :mrgreen:
ObrazekObrazek

Mariollka

Post » Czw lut 13, 2014 17:38 Re: Dom tymczasowy dla kota! AKTUALNE.

pewnie mam za duże zdjęcia
dzięki
ObrazekObrazek

Mariollka

Post » Czw lut 13, 2014 17:39 Re: Dom tymczasowy dla kota! AKTUALNE.

Nie.
Masz zaznaczone coś co powoduje, że linki są "martwe".

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Czw lut 13, 2014 18:01 Re: Dom tymczasowy dla kota! AKTUALNE.

Zobacz na dole podpisu przy jego edycji (chyba tam) co masz włączone, co nie ... Zdjęcia są jednak za duże na podpis i wyrzuci Ci stosowne info, musisz zmniejszyć. A kociaki śliczne :1luvu:
pwpw

Post » Śro lut 19, 2014 18:16 Re: Dom tymczasowy dla kota! AKTUALNE.

Mariollka pisze:pewnie mam za duże zdjęcia
dzięki

Śliczne kociaki, zazdroszczę :)

Wątek aktualny.

Katastrofa

Od: Czw sty 23, 2014 18:29

Post » Czw lut 20, 2014 22:23 Re: Dom tymczasowy dla kota! AKTUALNE.

A co gdyby ktoś zaproponował karmę i żwirek co miesiąc, zamiast pieniędzy :)? Bo ja osobiście nie rozumiem stwierdzenia " dom tymczasowy za odpłatą". Ja wiem że są ludzie którzy nie mają wyboru i skuszą się na taką ofertę ale nie bardzo rozumiem jak to ma funkcjonować. Wysyła się 100 zł miesięcznie na konto danej osoby , ale jaką się ma pewność ile pieniędzy na kota faktycznie schodzi? Jak widać po wspisach jak ktoś chce to i kota za 50 zł miesiączenie, a nawet mniej utrzyma. Nie sugeruje tu że ktoś chce oszukiwać i na kocie zarabiać akurat w tym przypadku. Razi mnie po oczach stwierdzenie że ktoś da dom tymczasowy za pieniądze. Nawet nie jest dopisane w pierwszym poście że to pieniądze na utrzymanie. Autorka wątku napisała tylko że dom tymczasowy za opłatą. Więc pytam co gdyby ktoś zdeklarował co miesiąc kupować zapas karmy i żwirku?
A pomijając wszystko 100 zł to faktycznie DUŻO na kota. I wątpię żebyś miała tu duży odzew. Twój tymczas tez jest na płatnym?

nigna

Od: Pt kwi 01, 2011 12:02

Post » Wto mar 11, 2014 0:48 Re: Dom tymczasowy dla kota! AKTUALNE.

Nigna, propozycja jest jaka jest, jak się komuś podoba to się zgłosi, a jak nie, to nie... Po co te dywagacje..? Jaki w tym sens? W hotelach płaci się za dobę, i tak samo w płatnych domach tymczasowych może być. Szczegóły w rodzaju jaka karma, jaki żwirek są do ustalenia, a jak po wszystkich kocich wydatkach zostanie ileś tam złotych to to niczyja sprawa jest i ja np. nie chciałabym, aby mi ktokolwiek do kieszeni zaglądał. Zresztą nie tylko karma i żwirek kosztują, ale także (a może przede wszystkim) czas, czy też np. usuwanie szkód wyrządzonych przez kota, że u niespodziewanych wydatkach w rodzaju wizyty u weta, kupna leków, suplementów itp. nie wspomnę. W każdym razie nie rozumiem tego ciągłego czepiania się - jak się komuś oferta nie podoba, to niech z niej nie korzysta po prostu :roll:

kachat

Od: Pon sty 13, 2014 19:07

Post » Wto mar 11, 2014 9:44 Re: Dom tymczasowy dla kota! AKTUALNE.

Myślę podobnie, jak kachat.
Jak ktoś chce i nie ma wyjścia, to skorzysta i nie ma co rozkminiać...

Bo np:
My mamy do adopcji psa, który przebywa w płatnym dt i płacimy 300zł miesięcznie. Nie pytamy na co, dlaczego i po co - skorzystaliśmy, bo była to najtańsza opcja, psa nie było gdzie umieścić, a tam wiemy, że ma dobrą opiekę, bo dom sprawdzony, doświadczony i polecony przez osoby, które szanuję i którym ufam.
Nie pytałam dlaczego zaproponował taką kwotę, ani na co ją wyda. Postawił warunek, a ja skorzystałam, bo to była jedyna opcja poza schroniskiem.

Z drugiej strony u nas na tymczasie są dwie fundacyjne kotki, na których potrzeby fundacja przesyła nam karmę i żwirek. Płaci faktury od weta, jeżeli jest potrzeba leczenia, szczepienia, itp.

Każda sytuacja jest inna. :)
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

[poprzednia]