♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 19, 2014 14:52 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

Nie ruszał karmy Luny, dopiero ostatnio go na tym przyłapałam, że wyjada jej chrupki z miski. Chrupki Luny rzecz jasna, są duże, nie tak małe jak Marcelkowe, ale mu to wcale nie przeszkadza, bo weźmie jednego chrupka i sobie z nim radzi, rozdrabnia na małe kawałeczki i chrupie. Złodziejaszek nasz kochany. Jutro kupię mu skrzydełko, może mu zasmakuje?. Z udkiem sobie nie poradził, a gdy mu pokroiłam je na małe kawałeczki, to odrobinkę tylko zjadł, więcej nie chciał.
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Śro lut 19, 2014 15:36 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

Dla chcącego nic trudnego, nawet duże chrupy to nie problem :)
Zawsze tak jest, że cudza miska kusi najbardziej :D

Skrzydełko powinien sobie ładnie poobgryzać, pewnie też będzie z nim biegał i bawił się :)
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Śro lut 19, 2014 16:46 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

u mnie też koty wyjadają z psiej miski, a jeszcze lepiej lubią rozrzucać to jedzenie i się nim bawić :lol:
pieski do kociego nie dostaną , bo stoi wyżej na (kocim) stoliku :)
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro lut 19, 2014 17:07 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

Zobaczymy jutro co Marcel będzie robił ze skrzydełkiem ;)
Luna jadła już karmę Marcela, pewnej nocy się dobrał do niej :D
Tak więc jest ... 1:1 :)
Obrazek

aannee99

Post » Śro lut 19, 2014 17:20 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

widzialam na FB zdjęcia dymniaczka, który pojawił sie po Marcelku ;-) znalazł domek
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Czw lut 20, 2014 9:09 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

Gosiu, bardzo dziękuję za tą informację :) Pisałam tutaj do Justyny po tym jak wkleiła zdjęcie tego dymniaczka, ale nie odpisała mi. Czy on miał jakieś wydarzenie na FB?. Czy wiesz coś więcej na temat tej adopcji?. Czy poszedł do domku jakiegoś kociarza z forum?. Sorki za tyle pytań. Patrzyłam na FB schroniska Fauna, ale nie znalazłam tam tego dymniaczka :) Cieszę się bardzo, że znalazł domek.

Zrobiłam Marcelkowi dzisiaj kilka zdjęć, ale coś mój komputer nie współpracuje z aparatem, nie mogę przenieść zdjęć do niego, może później :)
Obrazek

aannee99

Post » Czw lut 20, 2014 9:21 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

ja wypatrzyłam taką stronkę "pomagamy kotom znaleźć dom" u mnie na FB możesz zobaczyć
będzie jedynakiem ;-), domek nie z forum, z tego co wiem, ale sprawdzony
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Post » Czw lut 20, 2014 9:26 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

Znalazłam, jest jego zdjęcie, cudowny kocurek :)
Obrazek

aannee99

Post » Czw lut 20, 2014 9:41 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

ale podobny do Marcelka, nie? jak kserokopia
ObrazekObrazek

mamaGiny

Post » Czw lut 20, 2014 9:45 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

Bardzo podobny :) Gdy Justyna wkleiła tutaj jego zdjęcie, to serducho mi mocniej zabiło :oops: :1luvu:

Nasz dymniaczek :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wczoraj obcinałam po raz pierwszy.. pazury Lunce .. ma je czarne więc ni jak nie mogłam zauważyć tego momentu do którego można je bezpiecznie ciąć i którego nie można przekroczyć, bo poleje się krew, ale miała je naprawdę długie i obcinałam po kawałeczku, jest znacznie lepiej. Do tej pory - raz na jakiś czas - obcinała jej pazurki wetka nasza, ale nie ukrywajmy - dodatkowy koszt, dlatego chciałam zrobić to sama. Udało się!. Nawet Marcelek załapał się na cięcie pazurków, spał ładnie wtulony we mnie, więc poprosiłam M. aby przyniósł 'sprzęt' i zajęłam się jego pazurkami :)
Obrazek

aannee99

Post » Czw lut 20, 2014 14:37 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

Marcello :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Na pazurki trzeba mieć sposób :D Ja wykorzystuję trans Teemola jak ssie mi rękę i wtedy ciach ciach pazury.
Z Muszu jest gorzej... mój TŻ musi trzymać mocno a ja obcinam :)

Dymniaczki to cudne kotki. Nie znałam wcześniej tego umaszczenia.
Mi też raz serducho mocniej zabiło jak się dowiedziałam, że Teemo ma prawdziwego brata bliźniaka, z którym razem byli do adopcji.
Tamten kociak od razu trafił na dobry dom, Teemola troszkę się miotał zanim do nas trafił :)
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Czw lut 20, 2014 15:41 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

Śliczny Marcelek :1luvu:
I gratuluję udanego obcinania pazurków obu zwierzaczkom :ok:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Czw lut 20, 2014 16:21 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

Jaki śliczny Marcelek, ostatnie zdjęcie - jak paczunia :1luvu:
Perełka przy obcinaniu pazurów uprawia jednocześnie wrestling i śpiew operowy pt. "wypuść mnie do cholery!" :ryk:

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Pt lut 21, 2014 12:25 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

Nie taki diabeł straszny .. ;) Mam tu na myśli obcinanie pazurków. Od teraz będę robiła to sama, a jutro wybieram się do rodziców, by obciąć pazurki Majce, bo ma bardzo ostre i długie ;)

Marcello w nocy przewrócił suszarkę z praniem, ale miał ubaw, spinacze ściągał nawet ;)
Obrazek

aannee99

Post » Pt lut 21, 2014 13:28 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

Ja byłam pewna, że jestem mistrzynią w obcinaniu kocich pazurków, wydawało mi się, że wystarczy tylko mieć dobre podejście itp. Aż tu trafiłam na kotkę mojej mamy, która pozbawiła mnie złudzeń :P Natomiast moim można obcinać o każdej porze, wydaje mi się, że to lubią :1luvu:

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

[poprzednia][następna]