♡ ♡ Siemianowice Śląskie - SZUKA KOTA - dom z dzieckiem ♡ ♡

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lut 18, 2014 13:47 ♡ ♡ Siemianowice Śląskie - SZUKA KOTA - dom z dzieckiem ♡ ♡

Dziewczyny postanowiłam założyć wątek - pierwszy raz tak czynię, mam nadzieję że coś z tego wyniknie i że dom
okaże się taki jak przypuszczam.

Już przedstawiam jak się sprawy mają. Otóż jak wiecie ogłaszam koty i często to do mnie spływają ogłoszenia
zwrotne, celem "przesiania" tych właściwych ludzi do właściwych kotów. Nie wszyscy ludzie , którzy odpisują
są w typie :mrgreen: kotów które ogłaszam. Czasem są fajni ale nie właściwi dla ogłaszanych przeze mnie.

Tutaj trafił mi się dom, na pierwszy rzut oka OK -powtarzam na pierwszy rzut , wizyta PA powinna być decydująca, ja
internetowo za nikogo głowy nie dam . Wstępne e-maile wyglądają natomiast dość obiecująco.

Jest tak :
Siemianowice Śląskie , rodzina z dzieckiem kilkuletnim, mieszkanie w bloku 1 piętro bez balkonu, o
zabezpieczeniach okien wiedzą - ale do obróbki są gdyż Pani napisała, że okna nie otwierają ze
względu na dziecko, a uchylają tylko jak są w pokoju ( wstępnie im podałam linki
do zabezpieczeń ) ,zgadzają się na wizytę PA, ludzie pracują ale weekendy mają wolne.
Ufff - to chyba wszystko i szczerze jak na świętej spowiedzi napisałam co o nich wiem z e-maili.

Szukają kota cytuję :

"(...)Wiemy, że kot to nie zabawka i będzie traktowany jak członek rodziny - jak drugie dziecko.
Ogólnie chodzi nam o przytulaska - do głaskania i przytulania, oraz takiego, który będzie chciał się bawić.
Ale też aby nie był zbyt szalony - tą cechę wyznaczył mój mąż ;)
Mój syn
wie jak się obchodzić ze zwierzętami - wie, ze jak zwierze nie chce się bawić to nie zmusza do tego.

Kot ma być dla nas przyjacielem, członkiem rodziny.

Tak ja rozumiem, że wymagana jest wizyta przed adopcją i zgadzam się na to. "

Ogólnie podobała im się Luna niebieska mix brytyjski ale napisała Pani : " (...)kolor kota... nie ukrywam, że
akurat Luna jest idealna, ale nie to się liczy " .
:twisted:

Moim zdaniem skromnym nadałby się kot/ka z psychiką taką wiecie : razówa baba albo
brat łata i niezbyt wrażliwa psychika, ( nie po przejściach ) - myślę , że pierwszy kot w
rodzinie powinien być "łatwy" .

Wiecie o co mi chodzi, nie można rzucać na głęboką wodę.
Przynajmniej nie każdego według mnie.
Wygląda mi na to , że będzie to pierwsza przygoda z kotem, przynajmniej męża, który jednak
chce mieć decydujący głos w wyborze - czyli pierwsze koty muszą pójść za płoty . :wink:

Pani jest bardziej elastyczna, ale chce aby mąż miał decydujące zdanie.
Moim zdaniem dobrze, bo jak facet nigdy kota nie miał to niech mu się ten kot choć podoba na początek . :wink: :D

Dziewczyny - tak jak mówię , nie daję gwarancji na ten dom bo ich znam tylko z e-maili, opisuję
swoje wstępne wrażenia.
Ewentualną decyzję podejmiecie po kontakcie z domem.

Ja EWENTUALNYM chętnym podam na priv adres e-mail tej Pani .
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Wto lut 18, 2014 13:54 Re: ♡ ♡ Siemianowice Śląskie - SZUKA KOTA - dom z dzieckiem

P.S.

Kurde zapomniałam dodać , że syn ma 4 lata i posiada chomika ...
Chomik jest bezpieczny przy synu , dziecko ponoć delikatne do zwierząt.

Nie wiem tylko czy znajdzie się aż taki kot pacyfista .
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger

Monika_Krk

Post » Wto lut 18, 2014 15:17 Re: ♡ ♡ Siemianowice Śląskie - SZUKA KOTA - dom z dzieckiem

Dawaj namiary na pw - mam jedynaka do wydania który musi mieć swojego ludzia (im więcej tym lepiej) i pełną michę. Mam nadzieję, że nie wystraszy się chomika :roll: . Bo Fio potrafi go wygodnić z ciepłego parapetu po prostu zbliżając się do niego a jest 2x mniejsza :mrgreen: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto lut 18, 2014 17:14 Re: ♡ ♡ Siemianowice Śląskie - SZUKA KOTA - dom z dzieckiem

Alienor pisze:Dawaj namiary na pw - mam jedynaka do wydania który musi mieć swojego ludzia (im więcej tym lepiej) i pełną michę. Mam nadzieję, że nie wystraszy się chomika :roll: . Bo Fio potrafi go wygodnić z ciepłego parapetu po prostu zbliżając się do niego a jest 2x mniejsza :mrgreen: .

Posłałam na priv namiar.
Obrazek

Monika_Krk

Post » Wto lut 18, 2014 18:25 Re: ♡ ♡ Siemianowice Śląskie - SZUKA KOTA - dom z dzieckiem

Monika_Krk pisze:okna nie otwierają ze względu na dziecko, a uchylają tylko jak są w pokoju

Zasugerujcie moskitiery z siatki stalowej - kot nie wypadnie i żaden komar, mucha czy osa się nie dostaną
same korzyści :ok:

psotny kot

Od: Pt sty 13, 2012 20:22

Post » Śro lut 19, 2014 16:46 Re: ♡ ♡ Siemianowice Śląskie - SZUKA KOTA - dom z dzieckiem

Obrazek

Ktoś jeszcze może chce e-mail do chętnych do adopcji kota ?

Monika_Krk

Post » Śro lut 19, 2014 19:10 Re: ♡ ♡ Siemianowice Śląskie - SZUKA KOTA - dom z dzieckiem

Ja poproszę.
Najszczęśliwszą nie będę już nigdy, ale dajcie im dom:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=163179

najszczesliwsza

Od: Nie mar 04, 2012 23:43

Post » Śro lut 19, 2014 20:36 Re: ♡ ♡ Siemianowice Śląskie - SZUKA KOTA - dom z dzieckiem

niestety Boss kocha tylko mnie :mrgreen:

ale chciałam napisać, że 4 letnie dziecko pod kontrolą naprawdę nie jest zagrożeniem - siostra ma 3 koty przy 4 letniej hałaśliwej córce i te koty wcale nie wyglądają na zestresowane :D
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Śro lut 19, 2014 23:34 Re: ♡ ♡ Siemianowice Śląskie - SZUKA KOTA - dom z dzieckiem

Ja też bym bardzo prosiła.
ObrazekObrazekObrazek
Wątek moich tymczasów i rezydentów http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 7#p9892897

halinka1403

Od: Nie maja 30, 2010 16:06

Post » Czw lut 20, 2014 6:42 Re: ♡ ♡ Siemianowice Śląskie - SZUKA KOTA - dom z dzieckiem

Wczoraj na Animal Planet był program cykliczny, wybierano najmilszego kota Ameryki, na podstawie filmików na YouTube.Wygrał czarny kotek, który położył łapkę na główce płaczącego niemowlęcia, w ten sposób uspokoił dziecko, które zasnęło.Po chwili kotek pocałował to maleństwo w główkę.Było to takie wzruszające.Inne filmiki pt "Kot i dziecko" warto byłoby dedykować tym, którzy uważają, że kota należy się pozbyć, kiedy pojawia się dziecko i tym, którzy uważają, że dziecko to dla kota zagrożenie.Demonizujemy często i dzieci i koty.
http://www.fakt.pl/Kot-nianczy-niemowla ... 488,1.html
Przepraszam za OT.
Cieszę się, że domek chce kota.Cieszę się ze względu na dziecko, koty fantastycznie działają na psychikę dziecka.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw lut 20, 2014 10:08 Re: ♡ ♡ Siemianowice Śląskie - SZUKA KOTA - dom z dzieckiem

Oj już wysyłam priv - Najszczesliwsza . Wczoraj po prostu zasnęłam :oops: jak mops ale bez chrapania ponoć . :mrgreen:

Ewar - ja też zawsze walczę o domy z dziećmi .
Pamiętam gdy byłam mała ile dla mnie znaczył kontakt z zwierzakami, potem gdy moi synowie
byli tyciuteńcy widziałam ile się uczą fajnych rzeczy dorastając wśród futer.
To jest trudno nadrobić będąc dorosłym i dopiero decydując się na taką przyjaźń z puchatkiem.
W każdym bądź razie skoro mnie i moim dzieciom wyszło na dobre , to życzę tego innym też. :ok:

Edit : dopisałam tekst.

Monika_Krk

Post » Czw lut 20, 2014 10:23 Re: ♡ ♡ Siemianowice Śląskie - SZUKA KOTA - dom z dzieckiem

halinka1403 pisze:Ja też bym bardzo prosiła.

O też wysłałam już priv . :D

isabell36 pisze:niestety Boss kocha tylko mnie :mrgreen:

ale chciałam napisać, że 4 letnie dziecko pod kontrolą naprawdę nie jest zagrożeniem - siostra ma 3 koty przy 4 letniej hałaśliwej córce i te koty wcale nie wyglądają na zestresowane :D

Isabell36 jeśli Rysia byłaby do adopcji do domu z dzieckiem to jestem gotowa mocno rozważyć
czy nie urodzić jakowegoś bobasa. :mrgreen: :wink: :twisted:

Monika_Krk

Post » Czw lut 20, 2014 12:51 Re: ♡ ♡ Siemianowice Śląskie - SZUKA KOTA - dom z dzieckiem

Obrazek

i wszystko jasne, jak odzyskam dostęp do maila to napiszę do tych państwa :D
Najszczęśliwszą nie będę już nigdy, ale dajcie im dom:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=163179

najszczesliwsza

Od: Nie mar 04, 2012 23:43

Post » Czw lut 20, 2014 14:04 Re: ♡ ♡ Siemianowice Śląskie - SZUKA KOTA - dom z dzieckiem

No, proszę, jakie to urocze :lol:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw lut 20, 2014 14:10 Re: ♡ ♡ Siemianowice Śląskie - SZUKA KOTA - dom z dzieckiem

O widzę, że kolejny dom odsiany z puli chętnych na moją Lunę. ;)
A ona cały czas bez godnych kandydatów... :(
Same domy z małymi dziećmi się trafiają i do tego zupełnie nie nadające się do opieki nad trudnym kotem. :(
I co z tego, że ona taka piękna...
Jak jej domu znaleźć nie można...
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

[następna]