Ja również dziękuję. Działo się dziś w schronisku, oj działo - wielka radość skażona na koniec nutką smutku, ale nadal wielka. Zacznę od końca - do A1 trafił schroniskowy weteran nr 1; 108/13 - przemiły, przytulaśny pingwin, w bazie oznaczony jako kotka. Miał pecha i wrócił do A2 z adopcji, skąd życzę mu błyskawicznego powrotu do A1 (kiedy wychodziłam, były jeszcze Kinga z Małgosią i na pewno działały w tym kierunku - pytanie, czy siła wyższa nie była zbyt silna).
Pani z synem chciała go wziąć do domu wychodzącego, najpierw w ankiecie adopcyjnej wpisała, że w razie problemów behawioralnych zwróci go do schroniska, potem po wyjaśnieniach twierdziła, że jednak nie, ale że wcześniej to wpisała, bo myślała że schronisko sobie tego życzy. Na koniec wycofała się i powiedziała, że w razie problemów nie będzie leczyć kota, bo pracuje. Wszystkie te wydarzenia wskazują, że nie powinna dostać kota, szkoda tylko, ze kot uznany 2 dni temu za zdrowego teraz został oceniony jako chory. Na szczęście dags zrobiła mu piękne zdjęcia, które może uda się w zbożnym celu wykorzystać.
Poza tym dom znalazło 8 kotów - 3 dorosłe i 5 podrostków. Spożytkowałam przy tym swoje ostatnie 2 pudełka oraz 1 zapasowy transporter, dodany w pakiecie do kotka gratis
Podrostki to 744/13, 753/13, 789/13, 45/14 i 76/14.
Koty dorosłe to jedna akcja specjalna, o której może napisze ktoś właściwszy, oraz
Fuks 311/13, z którym poszedł w dwupaku Sylwester 678/13

. Tych dwóch panów wzięła przemiła para młodych ludzi, przy czym to Sylwester był na doczepkę do Fuksa, a nie odwrotnie

. Państwo byli przygotowani na 1 kota, a w schronisku zdecydowali się na dwupak.
Kokos 8/14 poszedł do domu w ciągu tygodnia, rudasek 758/13 podobno też, choć tego akurat baza nie odzwierciedla.
W schronisku zostali w A1, kiedy wychodziłam (cały czas mam nadzieję na powrót 108/13, być może daremną):
pokój miętowy:
1. Gongo 574/13
2. 611/13 biało-ruda dama Klementyna
3. czająca się w dziurach szylkretka 36/14
pokój czerwony:
4. Żagielek 542/13
5. 674/13 - nieco przestraszona, miła buraska
6. 709/13 - miła buraska
7. 782/13 - pokaźne, miłe biało-rude kocisko
pokój zielony:
8. Ubasti 580/13.