» Pt lut 14, 2014 19:49
Re: Wybierz Kociarza Roku 2013
Ewa mrau ma rację - mnie też zabrakło w prośbie o zgłaszanie kandydatów informacji, że wśród zgłoszonych kandydatur redakcja wybierze nominatów, na których będzie mozna głosować. Brak też informacji, na jakich zasadach redakcja opiera wybór - czy arbitralnie ustala, kto zostanie nominowany, czy bierze pod uwagę ilośc osób zgłaszających konkretnego kandydata? Jesli rosztrzyga ilość osób zgłaszających, to dlaczego brak takiej informacji przy prosbie o zgłaszanie kabndydatów? Miałyśmy z Ewą wspólnego kandydata, osobę wspaniałą i bardzo popularną na forum, ale mnie nawet nie przyszło do głowy zgłaszać tego samego kandydata po raz drugi, skoro zgłosiła go Ewa. Wyobrażałam sobie, że pojawią się wszystkie zgłoszone kandydatury, a głosowanie rozstrzygnie, że ewentualne "ciocie i sąsiadki" w naturalny sposób odpadną. Nie ukrywam, że jestem rozczarowana. Pamiętam głosowanie na Anię CoolCaty - była zgłoszona tylko raz, potem na nią głosowałysmy i wygrała.
Nawiasem mówiąc - nie wiem, czemu w tekscie redakcyjnym właśnie CoolCaty nie jest wymieniona wśród laureatów (wspominają ją oczywiście forumowicze w kolejnych postach).
Chciałam nie głosować w ogóle, ale poprę pana Tomka, bo ludzie, których znam i którym wierzę mówią o nim wiele dobrego.