Ciekawe czy chcieliby siedzieć tam gdyby musieli
A malutka i tak ma najlepsze miejsce

Moderator: Estraven

pisiokot pisze:Wczoraj wzięłam się za solidne czyszczenie uszek Kajtusi. Do tej pory tylko raz jej czyściłam, bo była chora, biedna itp., więc jej nie męczyłam. Tym bardziej, że uszka nie były jakoś specjalnie brudne. No i żeby nie było tak za pięknie to na krawędzi prawego uszka i w miejscu miedzy uchem a noskiem dopatrzyłam się kilku malutkich krostek?strupków? częściowo już rozdrapanych. Drugie ucho czyściutkie, ok., niczego tam nie ma. Takie małe są te zmiany, że nie rzuciło się w oczy wcześniej ani mnie, ani też pani doktor. Grzybicy to nie przypomina, ale nie podoba mi się, zwłaszcza, że oglądając to miejsce w dziennym świetle widzę, że podobny strupeczek zrobił jej się też pod okiem
.
.

za pozbycie się wirusów i pasożytów.
pirulasińska pisze:A to ci Kajtusia, żeby jeszcze świerzba wujkom nie sprzedała!![]()
Tak jak było u mnie.Tamu przyjechał z różowymi czyściutkimi uszkami, ale po miesiącu u mnie te uszy nagle zrobiły się czarne, świerzb. Po miesiącu od wytępienia świerzba u Tamu zaczęły się drapać kocice, uszy czarne, świerzb. A pod koniec ich kuracji ja sama dostałam zapalenia ucha zewnętrznego
Jakoś nie wierzę w przypadek, na pewno świerzbem się nie zaraziłam, ale musiałam bezmyślnie po czyszczeniu uszu kocic zaaplikować sobie brudnym paluchem jakieś bakterie do własnego ucha. Tylko Selenka się niczym nie zaraziła, bo ona trzyma się od kotów na dystans. No i całe szczęście, bo ona jest nieobsługiwalna...
Toza pozbycie się wirusów i pasożytów.
. Chyba wkroczyliśmy w odpowiednim momencie, zanim świerzb zdążył się rozgościć w jej uszach.
. W końcu nie tylko Justyna Kowalczyk osiąga cel mimo ran i innych przeciwności losu

Annaa pisze:O rany ale się działonie miałam pojęcia,że prosty zabieg zdjęcia igły z osłonką
może skończyć się tak niebezpiecznie![]()
![]()

gosiaa pisze:Aniu, tak na przyszłość, może nie zdejmuj najpierw osłonki, tylko od razu igłę z osłonką, będzie bezpieczniej
Użytkownicy przeglądający ten dział: kota_brytyjka, sebans, Silverblue i 39 gości