KOCIA CHATKA nie pisać koniec wątku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 12, 2014 21:31 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

regularkate pisze: Może faktycznie byłoby fajnie, gdyby Kasia go troszkę poprzytulała u siebie...? :wink:

Właśnie myślę kiedy go zabrać, bo na razie wychodzę z domu rano jak jeszcze śpię a wracam prawie koło północy. Dzisiaj jestem wcześniej, bo już fizycznie i psychicznie wysiadam. Myślę, że spróbuję w okolicach weekendu. Zobaczymy co na to moja Mirka, bo na razie jest ok :)

masKotka?

Od: Nie lut 03, 2013 19:48

Post » Śro lut 12, 2014 22:12 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Grafik dyżurów 10.02.-16.02.
10.02. pon. rano Beatka wiecz. Mara
11.02. wtorek rano Kasia wiecz. Ania
12.02. środa rano Beatka wiecz. Teresa
13.02. czwartek rano Marta wiecz. Mara
14.02. piątek rano brak wiecz. Agata
15.02. sobota rano Ania wiecz. brak
16.02. niedziela rano regularkate wiecz. brak

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro lut 12, 2014 22:16 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

The Szops pisze:Grubcio był u weta, gardełko spuchnięte i bolesne. Dostał antybiotyki w zastrzyku 1xdz. wieczorem i tabletka 1/6 1xdz. wieczorem. W poniedziałek do kontroli. Dzisiejsze leki dostał już u weta. Waży 7,2kg.

Jak byłam na dyżurze zachowywał się w miarę normalnie zjadł i spacerował sobie po kociarni, ale widocznie wzięło go jakieś choróbsko - na pewno stres temu sprzyja.
Kociaki w miarę ok - dostały surowe mięsko i rybki - wyjadły wszystko, o mięsko walka była - warczały na siebie , że hej :wink: mokrego już im nie dawałam.

terenia1

Post » Czw lut 13, 2014 8:52 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

The Szops pisze:Aszka ma kontynuację antybiotyku i tabletek. Pyszczek wygląda trochę lepiej, ale jeszcze nie jest super. Guz na palcu nie zareagował na leki, trzeba to usunąć :( Aszka ma być u weta w piątek, ale w sumie nie wiem po co to piszę :(

Pojadę jutro z Aszką

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Czw lut 13, 2014 9:52 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Była wczoraj cała rodzinka oglądać Silvera, dałam im czas do jutra na zastanowienie, w sumie rozumiem zastanawianie bo nigdy kota nie mieli za to całą masę pytań, zobaczymy, Przemek bardziej się skłaniał ku psu, ale niech zdecydują sami
nie wiem tylko co z tymi jego jajkami, w książeczce pisana kastracja ale jajka jakieś takie większe jak u innych :roll:

jak tylko będę coś wiedziała to zaraz napiszę,

w szkole u Julki zebrali narazie podobno 9 kg karmy ale nie wiem jakiej jakości
zobaczę jak się zakończy zbiórka

i tu pytanie do Dorotki czy wiadomo coś z tymi zapinkami?
bo z tego co masz to kilka mi braknie żeby dać całej klasie
chyba że są te magnesy..

fruciu

Od: Pt kwi 26, 2013 14:16

Post » Czw lut 13, 2014 10:10 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Agata magnesów jeszcze nie mam - przypinki tez czekam
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Czw lut 13, 2014 20:59 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Renia ma ruję. Poza tym wszystko w normie

Mara S

Post » Czw lut 13, 2014 21:07 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Mara S pisze:Renia ma ruję. Poza tym wszystko w normie

Kurde :( w tym tygodniu postaram sie umówić sterylki Reni, Niki i Niny. Jak coś to dam znać, w przyszłym tygodniu do piatku jeszcze mogę służyć transportem, a później już niestety nie.

terenia1

Post » Czw lut 13, 2014 21:38 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Jakby coś to ja też mogę podrzucić koty do weta, tylko musiałabym wiedzieć wcześniej, kiedy. Czy po godz. 16 też można do tego weta zajechać? Bo wcześniej pracuję albo jestem w Kato, ale po powrocie mogę się zapakować w auto i przewieźć pacjenta. No i jeszcze ewentualnie informacja, pod jakim adresem jest nasz wet :wink:

PS. Kasiu, ja myślę, że Grubcio bez problemu weekendu doczeka, skoro potem wynagrodzi mu to czekanie pobyt na Twoich kolankach :lol:

regularkate

Od: Czw paź 17, 2013 8:11

Post » Czw lut 13, 2014 21:45 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

regularkate pisze:Jakby coś to ja też mogę podrzucić koty do weta, tylko musiałabym wiedzieć wcześniej, kiedy. Czy po godz. 16 też można do tego weta zajechać? Bo wcześniej pracuję albo jestem w Kato, ale po powrocie mogę się zapakować w auto i przewieźć pacjenta. No i jeszcze ewentualnie informacja, pod jakim adresem jest nasz wet :wink:

Kasiu jak ustalę sterylki to dam zanć - kiedy trzeba zawieźć kociaka i gdzie i kiedy trzeba odebrać - usługi transportowe mile widziane :D

terenia1

Post » Czw lut 13, 2014 22:46 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

terenia1 pisze:
Mara S pisze:Renia ma ruję. Poza tym wszystko w normie

Kurde :( w tym tygodniu postaram sie umówić sterylki Reni, Niki i Niny. Jak coś to dam znać, w przyszłym tygodniu do piatku jeszcze mogę służyć transportem, a później już niestety nie.

ale Nikusia jeszcze nie miała rujki w ogóle.

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Czw lut 13, 2014 23:02 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Silver jutro wieczorem jedzie do domu,
dziś odpowiedziałam chyba na 100 pytań :mrgreen: , ale przynajmniej wiem że się chcą odpowiednio przygotować
umówiona jestem na mój wieczorny dyżur

co do transportu do weta to w razie czego z lupusa mogę odebrać bo mam pod nosem z dowozem gorzej,

fruciu

Od: Pt kwi 26, 2013 14:16

Post » Pt lut 14, 2014 2:17 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

regularkate pisze: Kasiu, ja myślę, że Grubcio bez problemu weekendu doczeka, skoro potem wynagrodzi mu to czekanie pobyt na Twoich kolankach :lol:

Z tymi kolanami to będzie problem, bo ja naprawdę mam teraz przewalone z czasem, do domu wracam tylko na noc :( Np. dzisiaj wyszłam przed 8 rano a wrocilam 10 minut temu. Jest 2 w nocy... :( ... i nasikane na łóżku :D

masKotka?

Od: Nie lut 03, 2013 19:48

Post » Pt lut 14, 2014 8:56 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Myślę, że nie ma sensu by Kasia brała Grubcia skoro tyle godzin jej nie ma a jej własny kot ma problemy z sikaniem :? Grubcio w pewien sposób się zaaklimatyzował na zdrowej, a teraz dodatkowo bierze wieczorami leki i w poniedziałek ma kontrolę.

NA DZIŚ RANO NIE MA DYŻURU - podjadę tam za chwilę

Mara S

Post » Pt lut 14, 2014 11:35 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Po dyżurze:
- Bubuś leżał dziś na dole,
- Tigra nie jadła bozity z rakami (wieczorem przydałoby się dać kotom inny smak lub w ogóle inną karmę) ale chętnie podżera tą kiełbasę z przedsionka,
- Aszka, a szczególnie Łapek cały czas w "domkach"

Na kwarantannie w ogóle nie wyszła do mnie (znaczy do jedzenia) Radża - spała sobie w legowisku na półce przy regale. Jak jej tam dałam jeść to zjadła trochę i pozostała w legowisku przeciągając się - mam nadzieję, że po prostu była zaspana.

W środę minie 2 miesiące od kastracji Czarusia - myślę, że jego też można już umawiać na zabieg.

Mara S

[poprzednia][następna]