Myszak (tetralogia Fallota), Kropka, Dymek i Dev

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 13, 2014 20:49 Re: Myszak i Kropka z Palucha - Oswajanie kotów ze sobą

kuba.kaczor13 pisze:
akne pisze:Biedne te nasze postpaluszki. Tyle przeżyły, żeby w końcu znaleźć swój kochający domek.

I dlatego ważne jest to co dla nich robimy. Nie dla nas .Dla nich.Wszystkich.I tych które przygarneliśmy i tych w potrzebie.

Dokładnie, te biedy są najważniejsze - żebym im przywrócić wiarę w człowieka.
W końcu to homo sapiens udomowił kota dawno temu i powinien być za ten czyn odpowiedzialny.
Jak również za psy.

Mój lubiony cytat z literatury - "Mały książę":
"Musisz być odpowiedzialny za to, co oswoiłeś."
Obrazek
Obrazek

akne

Od: Pon lut 18, 2013 21:06

Post » Czw lut 13, 2014 20:54 Re: Myszak i Kropka z Palucha - Oswajanie kotów ze sobą

Również go lubię
Obrazek
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Czw lut 13, 2014 21:08 Re: Myszak i Kropka z Palucha - Oswajanie kotów ze sobą

kuba.kaczor13 pisze:Również go lubię
Obrazek

Piękny obrazek, trzeba go rozdawać ludziom adoptującym koty.
Wydrukuję se w kolorze naście egzemplarzy i będzie robić za załącznik do umów adopcyjnych z DT, na pierwszy ogień Grubas i Skarpeta:)
Obrazek
Obrazek

akne

Post » Czw lut 13, 2014 21:14 Re: Myszak i Kropka z Palucha - Oswajanie kotów ze sobą

ten jest smutny
Obrazek
Obrazek

kuba.kaczor13

Post » Czw lut 13, 2014 21:33 Re: Myszak i Kropka z Palucha - Oswajanie kotów ze sobą

Obrazek o przyjaciołach nie jest smutny - przyjaciele istnieją.
Mam kilkoro, niekupionych ;)
Obrazek
Obrazek

akne

Post » Pt lut 14, 2014 18:40 Re: Myszak i Kropka z Palucha - Oswajanie kotów ze sobą

Kochanie Ciocie i Wójkowie dziś zrobiłem Ance walętynki o czwartej czydzieści pszyszedłem do niej do łużka mruczałem a potem sobie pospaliśmy godzinke razem przytuleni a potem poszedlem na karolyfer Anka powiedziała że to najfajniejszey prezęt walętynkowy bo ja jestem egocentrykiem i nie podlizuje sie tak jak Kropa i nie lubie mruczec bo to pochlania energie a spac wole na krzesle obrotowym i nie wiem co to walętynki to pisałem ja Myszak
Obrazek
Obrazek

akne

Post » Nie lut 16, 2014 23:14 Re: Myszak i Kropka z Palucha - Oswajanie kotów ze sobą

Myszaku,
no dobrze że byłeś dla niej taki miły bo baby tego potrzebujom.
Walętynki to takie świento dla babóf, nie dla nas menszczyzn.
Titoś
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Pon lut 17, 2014 21:41 Re: Myszak i Kropka z Palucha - Oswajanie kotów ze sobą

Kochanie Ciocie i Wujkowie!

Myszak i Kropka życzą Wszystkim Kotom Mądrych i Kochających Domków:

Obrazek

A Dzielnym Wolontariuszom, którzy się nimi opiekowali w schronisku, kiedy czekali na swój Domek (znaczy się tę okropną Ankę) dziękują za wspieranie ich ciepłem, sercem i pachnącym jedzeniem :) oraz za ogromne zaangażowanie w adopcję Wszystkich Bezdomniaków!

Myszak i Kropka są szczęśliwe i tego samego życzą wszystkim kocim biedom we wszystkich schroniskach świata.

Żeby nie traciły nadziei na kochające ludzkie ręce mądre.
Obrazek
Obrazek

akne

Post » Pon lut 17, 2014 21:43 Re: Myszak i Kropka z Palucha - Oswajanie kotów ze sobą

A ta Anka to chyba w cale nie jest tak zła.Ona tylko tak udaje ,ale kiepsko jej to wychodzi .My i tak wiemy swoje :mrgreen:
Obrazek

kuba.kaczor13

Post » Pon lut 17, 2014 21:50 Re: Myszak i Kropka z Palucha - Oswajanie kotów ze sobą

kuba.kaczor13 pisze:A ta Anka to chyba w cale nie jest tak zła.Ona tylko tak udaje ,ale kiepsko jej to wychodzi .My i tak wiemy swoje :mrgreen:

Wujku Kubo Anka jest niedobra bo nas za długo zostawia samych w domu i my się wtedy boimy kiedy nie wraca po dwunastugodzinachdługich bo wtedy kończy nam się jedzenie w miskach a ja się boję nie lubię Anki kocham jeść i nie chcę wrucić do skroniska bo tam jest dużo kotów jedzenie nie pachnie Anka nas tuli jak wraca do domu i daje jedzenie dla mnie ulubione chrupki akana i coś mówi że tyle pracuje w bjurze bjuro to jest miejsce gdzie Anka zarabia pieniądze na akanę to pisałem ja Myszak wkurzony i głodny
Obrazek
Obrazek

akne

Post » Pon lut 17, 2014 21:59 Re: Myszak i Kropka z Palucha - Oswajanie kotów ze sobą

Myszaku ,koci gupolaku.Musisz wiencej tulakowć Anku .To ona będzie krucej w tym biuru.Piniondze to nie fszystko.Miłośc kota tak
Obrazek

kuba.kaczor13

Post » Pon lut 17, 2014 22:10 Re: Myszak i Kropka z Palucha - Oswajanie kotów ze sobą

kuba.kaczor13 pisze:Myszaku ,koci gupolaku.Mususz wiencej tulakowć Anku .To ona będzie krucej w tum biuru.Piniondze to nie fszystko.Miłośc kota tak

Wujku Kubo ja nie wjem co to jest miłość wylądowałem w skronisku jak miałem tszy lata wcześniej ktoś mnie musiał bić bo się boję pilotów od telewizora i defałde i reaguję nerwowo na gwałtowne ruchy nie wolno bić kotów i nie wolno o nie nie dbać. Anka jest spoko w sumie bo daje mi pachnące chrupki trochę przytyłem ona mówi że mnie kocha i ciongle mnie bieże na rence a ja tego nie lubię bo nie ufam ludziom ludzie som źli bo tyle kotów w schroniskach cierpi nie wierzę w ludzi ja Myszak ale czasami mruczę jak czuję się bezpieczny i w sumie to jednak lubię Ankę śmieszna zagubiona kotbieta
Obrazek
Obrazek

akne

Post » Pon lut 17, 2014 22:15 Re: Myszak i Kropka z Palucha - Oswajanie kotów ze sobą

Ona na złote serduszko ,musisz sie naumnieć że Ona tak właśnie tymii rencyma odgradza ciem od całego zła
która mogło by napadać na kotka.Od złych ludzi tesz. Jak tarczą.
Obrazek

kuba.kaczor13

Post » Pon lut 17, 2014 22:39 Re: Myszak i Kropka z Palucha - Oswajanie kotów ze sobą

kuba.kaczor13 pisze:Ona na złote serduszko ,musisz sie naumnieć że Ona tak właśnie tymii rencyma odgradza ciem od całego zła
która mogło by napadać na kotka.Od złych ludzi tesz. Jak tarczą.

Wujku Kubo mnie jest najlepiej na świecie jak dostaję chrupki kture lubie nie lubie mokrego jedzenia chrupki som fajne bo chrupiom i pachnom a najbardziej to lubie karolyfer bo jest cieply i mnie nie głaszcze fajny ten kaloryfer kce zeby mnie kaloryfer adoptował i dawał mi durzo chupek codziennie kaloryfer jest fajny bo do mnie nie gada i nie pyta Myszaczku jak ci minoł dzień to pisałem ja Myszak introwertyk grubcio

Wujku Kubo,
Myszak jest głupi i rozpieszczony, Anka jest fajna, chociaż nas często zostawia w domu samopas, a Myszak jest grubciem i nie chce się bawić, ale i tak go lubię, bo kiedy Anka mnie położy obok niego, to Myszak mi myje futerko na łebku języczkiem, śmieszny ten Myszak, taki aspołeczny introwertyk.

Pozdrawiam Cię Wujku serdecznie i całą Twoją Rodzinę i moje koleżanki: Perełkę i Fuku, które mają u Was tak fajny domek jak ja u Anki.
Fajnie, kiedy Kot jest zadbany i kochany, my kocie dziewczyny to doceniamy.

Kropka

P.S. Pozdrowienia dla Mojego Chłopaka i Teściowej Joli, mrrrrrrau :)
Obrazek
Obrazek

akne

Post » Pon lut 17, 2014 22:47 Re: Myszak i Kropka z Palucha - Oswajanie kotów ze sobą

Cześć Kropku.Kalofyfer na wiosnem wyłonczowywujom ,a Anka zawsze będzie do Waszej dyspozycji.
Lepsza Anka niż zimny kaloryfer.
A,kaloryfer nie ma rencuf.Nie głaszcze ,ale i nie karmi :roll: .Coś za coś .

Pozdrawiamy Was troje serdecznie .
Postpaluszanki ,Kotki Trojga Imion wraz z personelem.

ps.Pozdrawiamy również Ciocię JJ.
Obrazek

kuba.kaczor13

[poprzednia][następna]