Potrzebuję pilnie pomocy,bo wśród znajomych jej nie znalazł

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro lut 12, 2014 8:28 Re: Potrzebuję pilnie pomocy,bo wśród znajomych jej nie znal

wpisz może nazwę miasta w tytuł
np.
Potrzebuję pilnie pomocy w sterylizacjach (ciąże) Rybnik

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Śro lut 12, 2014 9:11 Re: Potrzebuję pilnie pomocy,bo wśród znajomych jej nie znal

Możesz też w dziale forum "Koci Bazarek" coś wystawić na sprzedaż, zawsze jakiś pieniążek wpadnie :ok:
Obrazek Obrazek Nefi - moje serduszko <3 Obrazek

LadyStardust

Od: Pon cze 25, 2012 21:02

Post » Śro lut 12, 2014 10:12 Re: Potrzebuję pilnie pomocy,bo wśród znajomych jej nie znal

Chiara pisze:Super. 8) Będziemy pomagać Sabienie w sterylizacji stada. Jeśli ktoś chce się dorzucić choćby symboliczną kwotą to będzie to wielka pomoc, bo oprócz tych kotów mamy długą kolejkę na zabiegi w różnych miejscach w Polsce... :ok: Damy radę! :ok: :ok: :ok:

Nasze dane:

Fundacja na Rzecz Ochrony Zwierząt Pod Jednym Dachem,
ul. Wielicka 57/40 30-552 Kraków
w tytule: Operacja Zabieg
konto: 29 1050 1445 1000 0090 3004 7683

A jak odróżnicie które wpłaty dla Sabiny są?
Oto jeden z kotów wystraszony wielką liczbą cisnacych się do klatki widzów, wyrwał się z niej i skoczył na otwarte okno. Rozszalałe zwierzę udało się jednak niebawem ułaskawić i sprowadzić z powrotem do klatki, zanim pomyślało o dalszej ucieczce. (z wystawy kotów - Bruksela styczeń 1894 r.)

tomek_k

Od: Wto wrz 27, 2011 15:38

Post » Śro lut 12, 2014 11:24 Re: Potrzebuję pilnie pomocy,bo wśród znajomych jej nie znal

tomek_k pisze:
Chiara pisze:Super. 8) Będziemy pomagać Sabienie w sterylizacji stada. Jeśli ktoś chce się dorzucić choćby symboliczną kwotą to będzie to wielka pomoc, bo oprócz tych kotów mamy długą kolejkę na zabiegi w różnych miejscach w Polsce... :ok: Damy radę! :ok: :ok: :ok:

Nasze dane:

Fundacja na Rzecz Ochrony Zwierząt Pod Jednym Dachem,
ul. Wielicka 57/40 30-552 Kraków
w tytule: Operacja Zabieg
konto: 29 1050 1445 1000 0090 3004 7683

A jak odróżnicie które wpłaty dla Sabiny są?

Nie planowałam uzależniać pomocy dla Sabiny od tej zbiórki. Zbieram na te koty również w wątku Operacji Zabieg i traktuję je na równi z innymi, za które OZ wziął odpowiedzialność. Nie są mniej ważne, nie są ważne bardziej. Są bardzo ważne i zrobię wszystko, by im pomóc.

Jeśli jednak ktoś się niepokoi, że z pieniędzy dla Sabiny zostanie wysterylizowany jakiś inny kot z Sosnowca, Krakowa czy Bielska może oczywiście zaznaczyć w tytule: Operacja Zabieg koty Sabiny. Nie widzę przeszkód, czasem dostaję tego typu wpłaty.

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Śro lut 12, 2014 13:03 Re: Potrzebuję pilnie pomocy,bo wśród znajomych jej nie znal

Sabinalas pisze:Proszę o wsparcie :)

Postaramy się 8)

Batka

Od: Pt paź 24, 2003 11:38

Post » Śro lut 12, 2014 13:18 Re: Potrzebuję pilnie pomocy,bo wśród znajomych jej nie znal

dobra to ja wpłacam na konto OZ. szukać dalej tej klatki czy już postanowione , że całe stado w Belgice bedzie ciachane?

margoth82

Od: Pon lut 15, 2010 21:10

Post » Śro lut 12, 2014 19:05 Re: Potrzebuję pilnie pomocy,bo wśród znajomych jej nie znal

Powiem szczerze, ze chyba tak...bo przetrzymują i nie robią z tym żadnych problemów. Niektóre koty są bardzo chore...

Nie maja siersci, więc może to być grzybica...niektóre mają silny koci katar...więc nie będą od razu sterylizowane, bo są w zbyt ciężkim stanie...będę je na bieżąco leczyła, sterylizowała...a które się oswoją...pójda do adopcji...zaczynam od poniedziałku.

Sabinalas

Od: Wto lut 11, 2014 6:04

Post » Śro lut 12, 2014 21:00 Re: Potrzebuję pilnie pomocy,bo wśród znajomych jej nie znal

Zaczynam łapac od poniedziałku...jeśli ktoś chętny mi pomóc, to zapraszam...

Sabinalas

Post » Czw lut 13, 2014 11:02 Re: Potrzebuję pilnie pomocy,bo wśród znajomych jej nie znal

Prosimy o wsparcie...

Sabinalas

Post » Czw lut 13, 2014 11:52 Re: Potrzebuję pilnie pomocy,bo wśród znajomych jej nie znal

Myślę, że naprawdę warto zrobić lepsze zdjęcia, pokazać te koty. Może wtedy więcej osób zaintersuje się ich losem.

Koszty sterylizacji stada będą naprawdę bardzo wysokie i musimy pokazać dla kogo będziemy się wspólnie starać.

Chiara

Post » Czw lut 13, 2014 12:35 Re: Potrzebuję pilnie pomocy,bo wśród znajomych jej nie znal

W sobotę to zrobię...bo to musi być rano...postaram się :)

Sabinalas

Post » Czw lut 13, 2014 12:49 Re: Potrzebuję pilnie pomocy,bo wśród znajomych jej nie znal

Sabinalas pisze:W sobotę to zrobię...bo to musi być rano...postaram się :)

Super. 8)

Chiara

Post » Czw lut 13, 2014 16:25 Re: Potrzebuję pilnie pomocy,bo wśród znajomych jej nie znal

Sabina, a nie mogłabyś porozmawiać z jakimiś wolontariuszami z tej Fundacji Kocie Życie, czy oni nie pomogliby w przetrzymywaniu tych kotów po sterylizacji ? Klatkę coś jak na królika można dorwać w jakimś antykwariacie, na giełdzie. Sama taką kupiłam za 50zł i jest tak duża, że mieści się kuweta, legowisko, miseczki i dwa oswojone koty, ale jeden dziki....
Przecież to MEGA różnica. Sterylizując w tej lecznicy, którą wybrałaś, za 120zł masz jedną wyciętą kotkę, a w lecznicy Fundacji Kocie Życie CZTERY KOTKI PO STERYLIZACJI ! :roll: Z tego co kojarzę, to z Rybnika jest afiain, kicikicimiauhau może mogłyby pomóc ? Mam na myśli chociaż te zdrowe, w lepszej formie koty...
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Czw lut 13, 2014 16:54 Re: Potrzebuję pilnie pomocy,bo wśród znajomych jej nie znal

kinia098 pisze:Sabina, a nie mogłabyś porozmawiać z jakimiś wolontariuszami z tej Fundacji Kocie Życie, czy oni nie pomogliby w przetrzymywaniu tych kotów po sterylizacji ? Klatkę coś jak na królika można dorwać w jakimś antykwariacie, na giełdzie. Sama taką kupiłam za 50zł i jest tak duża, że mieści się kuweta, legowisko, miseczki i dwa oswojone koty, ale jeden dziki....
Przecież to MEGA różnica. Sterylizując w tej lecznicy, którą wybrałaś, za 120zł masz jedną wyciętą kotkę, a w lecznicy Fundacji Kocie Życie CZTERY KOTKI PO STERYLIZACJI ! :roll: Z tego co kojarzę, to z Rybnika jest afiain, kicikicimiauhau może mogłyby pomóc ? Mam na myśli chociaż te zdrowe, w lepszej formie koty...

Afiain i kicikicimiauhau przetrzymują dziczki po zabiegu w lecznicy w Rybniku.

Na stronie Kociego Życia jest napisane, że działają na terenie Wrocławia i okolic. Dogadali się z lecznicami, żeby pomóc sterylizować koty domowe, które ma kto przechować po zabiegu. ( Brawo dla nich za to! :ok: )

Chiara

Post » Czw lut 13, 2014 17:02 Re: Potrzebuję pilnie pomocy,bo wśród znajomych jej nie znal

Chiara pisze:
kinia098 pisze:Sabina, a nie mogłabyś porozmawiać z jakimiś wolontariuszami z tej Fundacji Kocie Życie, czy oni nie pomogliby w przetrzymywaniu tych kotów po sterylizacji ? Klatkę coś jak na królika można dorwać w jakimś antykwariacie, na giełdzie. Sama taką kupiłam za 50zł i jest tak duża, że mieści się kuweta, legowisko, miseczki i dwa oswojone koty, ale jeden dziki....

Afiain i kicikicimiauhau przetrzymują dziczki po zabiegu w lecznicy w Rybniku.

Na stronie Kociego Życia jest napisane, że działają na terenie Wrocławia i okolic. Dogadali się z lecznicami, żeby pomóc sterylizować koty domowe, które ma kto przechować po zabiegu. ( Brawo dla nich za to! :ok: )

" akcja skierowana jest do wszystkich opiekunów kotów, choć pierwszeństwo mają tzw. "karmiciele" opiekujący się kotami wolnożyjącymi, osoby starsze lub w trudnej sytuacji finansowej,

(...)

KNURÓW:
Przychodnia Weterynaryjna Szymon Kościarz, ul. Batorego 5, tel. 602-317-450 "

Wyjaśniłam.
To tyle mojego w tym temacie.
Nie wcinam się już, bo nie ma po co.
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

[poprzednia][następna]