Tytek kot nad koty i reszta kociopsiej hołoty zapraszają :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 10, 2014 13:42 Re: Tytek kot nad koty i reszta kociopsiej hołoty zapraszają

szykujemy się z Guciem do weta.
Transporter wyszykowany ,koty już się pakują :lol:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Pon lut 10, 2014 16:16 Re: Tytek kot nad koty i reszta kociopsiej hołoty zapraszają

koszmar ,Guć darł się całą drogę i w lecznicy również .
ludzi tłum ,gwar jak w ulu .
Guć ma
Ziarniniak eozynofilowy
Zespół ziarniniaka eozynofilowego kotów
2011-10-21 11:00:00
porady
Na zespół ziarniniaka eozynofilowego składają się trzy elementy: wrzód eozynofilowy, płytka eozynofilowa oraz ziarniniak liniowy
fot. sokoladas / sxc.hu
Wrzód eozynofilowy jest źle gojącym się, bolesnym owrzodzeniem warg i błony śluzowej jamy ustnej kotów w średnim wieku. Płytka eozynofilowa to swędząca, ogniskowa zmiana skóry owłosionej, najczęściej w środkowej części uda lub na brzuchu. Zaś ziarniniak liniowy jest dobrze odgraniczoną, wypukłą, liniową lub guzowatą zmianą skóry. Pojawia się najczęściej na tylnej powierzchni kończyny tylniej u młodych kotów, może również występować na języku, podniebieniu i błonie śluzowej jamy ustnej. Najczęściej spotykana jest jedna forma zespołu, choć możliwe jest również równoczesne wystąpienie wszystkich trzech postaci u jednego osobnika. Przyczyna choroby nie jest znana, podejrzewa się, że jest to nadwrażliwość typu I.

może to być stres ,może być alergiczne :roll: do nowego domu szedł czysty .
Dostał zastrzyki ,mam obserwować.
100 poszła.
Co ja mam z Gucinkiem zrobić :cry:
Obrazek

dorcia44

Post » Pon lut 10, 2014 16:24 Re: Tytek kot nad koty i reszta kociopsiej hołoty zapraszają

Dorotko, proszę o kciuki - może znowu coś uda mi się "zarobić" i na Twoje zwierzorki :ok: :ok: :ok: :ok:
Zapraszam :D

na bazarek - Kup obraz kota na Dzień Kota :ok: :ok:

viewtopic.php?f=20&t=160438&p=10428897#p10428897
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Pon lut 10, 2014 16:29 Re: Tytek kot nad koty i reszta kociopsiej hołoty zapraszają

dorcia44 pisze:koszmar ,Guć darł się całą drogę i w lecznicy również .
ludzi tłum ,gwar jak w ulu .
Guć ma
Ziarniniak eozynofilowy
Zespół ziarniniaka eozynofilowego kotów
2011-10-21 11:00:00
porady
Na zespół ziarniniaka eozynofilowego składają się trzy elementy: wrzód eozynofilowy, płytka eozynofilowa oraz ziarniniak liniowy
fot. sokoladas / sxc.hu
Wrzód eozynofilowy jest źle gojącym się, bolesnym owrzodzeniem warg i błony śluzowej jamy ustnej kotów w średnim wieku. Płytka eozynofilowa to swędząca, ogniskowa zmiana skóry owłosionej, najczęściej w środkowej części uda lub na brzuchu. Zaś ziarniniak liniowy jest dobrze odgraniczoną, wypukłą, liniową lub guzowatą zmianą skóry. Pojawia się najczęściej na tylnej powierzchni kończyny tylniej u młodych kotów, może również występować na języku, podniebieniu i błonie śluzowej jamy ustnej. Najczęściej spotykana jest jedna forma zespołu, choć możliwe jest również równoczesne wystąpienie wszystkich trzech postaci u jednego osobnika. Przyczyna choroby nie jest znana, podejrzewa się, że jest to nadwrażliwość typu I.

może to być stres ,może być alergiczne :roll: do nowego domu szedł czysty .
Dostał zastrzyki ,mam obserwować.
100 poszła.
Co ja mam z Gucinkiem zrobić :cry:

Bosze 8O 8O
musiałam dwa razy czytać :oops:
biedny Guć, biedna Dorcia ....

a ja tam wierzę, że Ty dasz rade temu tam ..... jak mu :? eozy .... pies z nim tańcował :evil:
leki + bezstresowy żywot u Ciebie i kotulek będzie zdrów :ok: :ok:
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Pon lut 10, 2014 20:09 Re: Tytek kot nad koty i reszta kociopsiej hołoty zapraszają

Dorciu przyczyną schorzenia u Gucinka może być stres, który przeszedł.
Moja tymczasia też ma teraz jedną z postaci tego schorzenia - wrzód eozynofilowy, a prawdopodobnie wcześniej miała płytkę eozynofilową tylko , że poprzedni wet tego nie rozpoznał :evil:
Leczymy się niestety sterydami, na razie zmiana się zmniejszyła, choć nadal nie wiem co jest przyczyną , podejrzewam alergię .
Zdrówka dla Gucia :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Pon lut 10, 2014 21:48 Re: Tytek kot nad koty i reszta kociopsiej hołoty zapraszają

Ja jeszcze w pracy ,musiałam zastąpić kol. padne po drodze do domu :oops:
Z Gucinkiem wielki problem ,nie wiem co robić :(
Obrazek

dorcia44

Post » Wto lut 11, 2014 0:03 Re: Tytek kot nad koty i reszta kociopsiej hołoty zapraszają

ciężki dzień ,ale jestem już w domku . :kotek:
Zważyłam Gucia i waga poszła w górę ,waży 3.70 .
Już nie jest takim szkielecikiem.

Naszła mnie ochota na..faworki .

macie sprawdzony przepis ?

Miałam teraz robić ,ale nie da rady ,a jutro mi się odechce :lol:
Obrazek

dorcia44

Post » Wto lut 11, 2014 0:05 Re: Tytek kot nad koty i reszta kociopsiej hołoty zapraszają

Trochę późno na faworki :wink:
Niestety nie mam sprawdzonego przepisu, chodzę na faworki (chrusty) do mamy :wink:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy

ametyst55

Post » Wto lut 11, 2014 0:11 Re: Tytek kot nad koty i reszta kociopsiej hołoty zapraszają

na faworki nigdy nie jest późno :mrgreen:
nie przewidziałam tylko że kol. nie przyjdzie i na mnie popadnie zastępstwo.

faworki ,takie cieniutkie ,kruche ,rozpuszczające się w ustach..... 8)
Obrazek

dorcia44

Post » Wto lut 11, 2014 0:25 Re: Tytek kot nad koty i reszta kociopsiej hołoty zapraszają

a ja zeżarłam na noc taką mini pizzę :oops: , ciekawe kiedy teraz zasnę :roll:
Obrazek

ametyst55

Post » Wto lut 11, 2014 0:25 Re: Tytek kot nad koty i reszta kociopsiej hołoty zapraszają

ametyst55 pisze:Dorciu przyczyną schorzenia u Gucinka może być stres, który przeszedł.
Moja tymczasia też ma teraz jedną z postaci tego schorzenia - wrzód eozynofilowy, a prawdopodobnie wcześniej miała płytkę eozynofilową tylko , że poprzedni wet tego nie rozpoznał :evil:
Leczymy się niestety sterydami, na razie zmiana się zmniejszyła, choć nadal nie wiem co jest przyczyną , podejrzewam alergię .
Zdrówka dla Gucia :ok: :ok: :ok: :ok:

doczytuje :oops: czyli u ciebie też problemy z tym g... :? z czego to się bierze ?

rodzi się pytanie szukać nadal Gucinkowi domu ? a jeżeli to stres i rozłoży go...nie wiem co robić :cry:

a ja zeżarłam gruszkę i głodna jestem. :oops:
Obrazek

dorcia44

Post » Wto lut 11, 2014 0:30 Re: Tytek kot nad koty i reszta kociopsiej hołoty zapraszają

czas słać łóżko ,dzieciaki już śpią :roll:
dobrej nocki.
Obrazek

dorcia44

Post » Wto lut 11, 2014 0:32 Re: Tytek kot nad koty i reszta kociopsiej hołoty zapraszają

Spokojnej nocy :1luvu:

u mnie się właśnie obudziły, a mała Lena dostała rujki :strach: chyba nie pośpię :evil:
Obrazek

ametyst55

Post » Wto lut 11, 2014 7:22 Re: Tytek kot nad koty i reszta kociopsiej hołoty zapraszają

Witam w deszczowy poranek :) ja już kociakom zanioslam saszetki na sniadanko mamy do wykarmienia 9 kociakow aż się boję myśleć o wiośnie i rozmnazaniu część jest wysyerylizowana i wykastrowana ale nie wszystkie :( ja do lapanka się nie nadaję jak był pan z ochrony to z ciężkim sercem ale łapał, poki co nie wraca do pracy cały czas walczymy ale co z tego będzie trudno przewidzieć a kociaki są
Miłego dnia :)

kaja888

Od: Pon wrz 29, 2008 21:03

Post » Wto lut 11, 2014 9:54 Re: Tytek kot nad koty i reszta kociopsiej hołoty zapraszają

Dzieńdoberek :D
w nocy nie spałam tz. spałam ale budziłam się co chwilkę :roll: zmęczona jak cholercia :twisted: za to o 7 usnęłam i wstałam dobrze po 8 :oops:
Gady nie rozumieją że robi się coraz cieplej i te przylegania do mnie robią mi odparzenia :twisted:

Kaja888 ,łapać można ,umówcie się z Koterią i kimś kto będzie koty woził i nie ma problemu ,posterylizujemy wszystko co się da.

Tytek ,lśniący i właściwie w dobrej kondycji ma dziwne wybarwienia na łapach ,na rudo :roll: czemu ?
Obrazek

ulubiona pozycja Gucia.
Obrazek
Pola szykuje się do spania .
Obrazek
Obrazek

jak można psa budzić ..
Obrazek
Obrazek

nawet ich nie piorę ,na ogródku nie mówiąc już o podwórku bagno.. :| trzeba przeczekać.
Obrazek

dorcia44

[poprzednia][następna]