UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śląsku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 10, 2014 20:14 Re: UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śl

magaaaa pisze:Zgłoś do moderacji, ja tak zrobiłam. Może ją w końcu zbanują albo chociaż dadzą ostrzeżenie.
Ja czuję się osobiście urażona tym pisarstwem.
Nie wiem, jak można sobie na coś takiego pozwalać.
Moderator!!!!!!!! Help!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Być może przeoczyłaś, ale madzik123 już dostała ostrzeżenie.
Post, który zgłosiłaś jest sprzed dwóch miesięcy i jest ostatnim postem madzik123.
Jeśli pojawią się kolejne, podobne - będziemy interweniować.

Przy okazji
magaaaa pisze:(...)

I nie, ja nie będę podejmować działań, mieszkam na drugim końcu polski i włąściwie nie znam sprawy. Ale ci, którzy są blizej moze mogliby coś zrobić?
Póki co wątek nie służy chyba niczemu innemu niż biciu piany.
Jak chcemy gadać, to moze chodźmy gdzieś na wątki pogaduchowe. A tu niech zostaną ci, którzy mogą coś zrobić. Strasznie żal tych kotów, które trafiły do tej wariatki. Czas byłoby im jakoś pomóc, bo my tu sobie gadamy, a szalenizna nadal grasuje i gromadzi te nieszczęsne koty...

Nazwy własne zaczynamy wielką literą i konsekwentnie używamy polskich znaków, jeśli je mamy.

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Pon lut 10, 2014 20:17 Re: UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śl

NITKA/KARINKA pisze:
magaaaa pisze:Zgłoś do moderacji, ja tak zrobiłam. Może ją w końcu zbanują albo chociaż dadzą ostrzeżenie.
Ja czuję się osobiście urażona tym pisarstwem.
Nie wiem, jak można sobie na coś takiego pozwalać.
Moderator!!!!!!!! Help!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Być może przeoczyłaś, ale madzik123 już dostała ostrzeżenie.
Post, który zgłosiłaś jest sprzed dwóch miesięcy i jest ostatnim postem madzik123.
Jeśli pojawią się kolejne, podobne - będziemy interweniować.

Przy okazji
magaaaa pisze:(...)

I nie, ja nie będę podejmować działań, mieszkam na drugim końcu polski i włąściwie nie znam sprawy. Ale ci, którzy są blizej moze mogliby coś zrobić?
Póki co wątek nie służy chyba niczemu innemu niż biciu piany.
Jak chcemy gadać, to moze chodźmy gdzieś na wątki pogaduchowe. A tu niech zostaną ci, którzy mogą coś zrobić. Strasznie żal tych kotów, które trafiły do tej wariatki. Czas byłoby im jakoś pomóc, bo my tu sobie gadamy, a szalenizna nadal grasuje i gromadzi te nieszczęsne koty...

Nazwy własne zaczynamy wielką literą i konsekwentnie używamy polskich znaków, jeśli je mamy.

Aha.

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Wto wrz 16, 2014 13:34 Re: UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śl

Czy mogę prosić na pw dane IKA6, nr telefonu jeżeli ktoś posiada, nazwisko itp?
Dzisiaj przyjeżdża do mnie do gabinety 9 kociaków ze schroniska, na 4 jest DT ale to najprawdopodobniej IKA6, chciałabym zweryfikować czy to ona.
WWW Wiejski Wątek Wycinankowy - zajrzyj koniecznie i pomóż! http://forum.miau.pl/viewtopic.php?uid=6671&f=1&t=168251&start=0
Gabinet weterynaryjny EWAWET Rydułtowy http://www.ewawet.pl Klikając na stronę pomagasz mi pozycjonowaniu i promocji mojego gabinetu :) Pomożesz?
Obrazek

bluerat

Od: Sob lis 26, 2005 16:34

Post » Wto wrz 16, 2014 14:12 Re: UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śl

:!: :!:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Wto wrz 16, 2014 14:15 Re: UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śl

A czy ktoś wie pod jakim imieniem/nazwiskiem/nickiem może być na FB?
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Wto wrz 16, 2014 14:23 Re: UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śl

WWW Wiejski Wątek Wycinankowy - zajrzyj koniecznie i pomóż! http://forum.miau.pl/viewtopic.php?uid=6671&f=1&t=168251&start=0
Gabinet weterynaryjny EWAWET Rydułtowy http://www.ewawet.pl Klikając na stronę pomagasz mi pozycjonowaniu i promocji mojego gabinetu :) Pomożesz?
Obrazek

bluerat

Od: Sob lis 26, 2005 16:34

Post » Wto wrz 16, 2014 23:54 Re: UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śl

Nazwisko sie chyba zgadza.

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 2 >>

Post » Pon lis 17, 2014 2:43 Re: UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śl

bluerat pisze:https://www.facebook.com/krystyna.kaczmarczyk
czy to ona?

Tak dokładnie to ona.
Tak mi się przez telefon przedstawiła i powiedziała,że na fb ma w zdjęciu profilowym kotkę szylkretową..

Dzisiaj dzwoniła do mnie w sprawie koteczki z usuniętym okiem która na fb ogłaszam poszukując DT/DS - proponowała tymczas dla niej.
Chwaliła się,że ma dom tymczasowy i dzięki niej dużo zwierząt ze Schroniska zostało wyciągniętych i wyadoptowanych...
Na moje pytanie czy jest wolontariuszem w Schronisku w Rudzie Śląskiej odpowiedziała, że kierowca ze Schroniska ciągle przywozi jej koty które nawet do Schroniska nie trafiają a potem dzwoni do niej Pani Prezes i ją przeprasza, że tyle zwierząt na tymczas jej oddają..
Stwierdziła,że koty ma wszystkie dwukrotnie zaszczepione, zaczęła opowiadać o miocie kotów które ostatnio jej umarł bo miały jakąś wadę wrodzoną ( coś z móżdżkiem )...
Korzysta z weta w Rudzie Śląskiej - dr Kocot

Na pytanie ile jest u niej obecnie kotów odpowiedziała, że 18.

Po rozmowie telefonicznej zadzwoniłam do Justyny która potwierdziła moje obawy.. To była IKA6 ....

Jak widać działa dalej, przyjmuje koty, mieszka w Rudzie Śląskiej w dzielnicy Ruda bądź Orzegów ( powiedziała,że do weta ma 2 min więc to musi być któraś z tych dwóch dzielnic).

Gdyby ktoś potrzebował to mogę na prv podać jej numer..
"...i w swoim cierpieniu odnajdziesz radość, jeśli jego celem będzie ratowanie czyjegoś życia"

ZENUŚ -MIŁOŚC MOJEGO ŻYCIA 17.06.2014 ['] LALUŚ 05.11.2013[']
Obrazek Obrazek

Ania G

Od: Pt paź 15, 2010 19:44

Post » Pon lis 17, 2014 7:51 Re: UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śl

a to schronisko jak zwykle o niczym nie wie i oddaje jej koty ?
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Pon lis 17, 2014 8:32 Re: UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śl

Może wie, ale oddaje, bo.. tak 'łatwiej'? SZOK...
Obrazek

aannee99

Post » Pon lis 17, 2014 8:44 Re: UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śl

A może wcale nie oddaje?

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Pon lis 17, 2014 8:45 Re: UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śl

MOŻE.
Obrazek

aannee99

Post » Pon lis 17, 2014 12:33 Re: UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śl

Na moje pytanie czy jest wolontariuszem w Schronisku w Rudzie Śląskiej odpowiedziała, że kierowca ze Schroniska ciągle przywozi jej koty które nawet do Schroniska nie trafiają a potem dzwoni do niej Pani Prezes i ją przeprasza, że tyle zwierząt na tymczas jej oddają..

w życiu nie uwierzę w takie coś. Ani w przywożącego kierowcę, ani w przepraszanie jakiejś pani prezes.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pon lis 17, 2014 20:35 Re: UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śl

sytuacja, że dyrektorka schroniska oddawała koty na dt to nic nowego - tak było swego czasu w Bydgoszczy
jak jest teraz nie wiem
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Pon lis 17, 2014 23:51 Re: UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śl

Sytuacja z kotami w schronisku nie jest za dobra,ale tak jest wszędzie.Jedne koty umierają, drugie dostają jakąś szansę.Niestety brakuje osób,które pomogłyby w jakikolwiek sposób.
Z tego,co ja wiem, to Ika nie dostaje żadnych kotów,wielokrotnie rozmawiałam na ten temat z zastępcą kierownika,którą dobrze znam od dawna.Powiedziałaby mi, gdyby tak było,bo wszyscy już wiedzą o sytuacji Iki, często były kontrole,tylko co oni mają zrobić z tyloma kotami? Wsadzić do schronu na 100 % śmierć,a może 99 %.Gdyby znalazła się Fundacja,która zajęłaby się szukaniem DT,to myślę,że i schron pomógłby.

Co do Iki, to myślę,że zatraciła się naprawdę w tym wszystkim.Sądzę,że jest bardzo samotna,niezrozumiana,a koty,to jest sposób na kontakt z ludźmi.Myśli,że zmienia im życie, stara się, ma powód,żeby żyć....nauczyła się takiego schematu.Nie powinna przyjmować żadnych kotów, może już po tym wszystkim chciałaby pomocy, tylko nie wie, z której strony zacząć.Na pewno to czyta,myślę że nie tylko ja starałabym się w jakikolwiek sposób pomóc jej i tym kotom.A tak przy okazji zachęcam do pomocy rudzkim kotom,bo sytuacja jest kiepska...:(

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

[poprzednia][następna]