Moje Tałatajstwo Kmicic mi leci z wagi :( proszę o rady!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 10, 2014 8:22 Re: Moje Tałatajstwo + Sroczki dwie w domku ;)

Nie Suri biegała z kupa tylko Sonia :) i znalazly sobie nowe miejsce u w domku, na okapie,nie ma zbytnio jak sie tam dostac wiec kazdorazowo jak tam skacza przewaznie Sonia to wpada na kuchenke gazowa i wrzuca wszystkie garnki :P

Ilonka667

Od: Pt sty 24, 2014 15:22

Post » Pon lut 10, 2014 19:00 Re: Moje Tałatajstwo + Sroczki dwie w domku ;)

Niestety tak wygląda kocie dorastanie :)
Postaraj się pochować wszystko co możliwe z ich zasięgu.
Boję się aby właścicielka, którą masz pod sobą nie miała pretensji o rumor.
Zastanawia mnie to nasikanie do siatki. U mnie nigdy nie zdarzyło im się zrobić poza kuwetą, nawet jak były maleńkie i bardzo chore.
Myślę, że one zaczynają dojrzewać, w końcu mają skończone 5 miesięcy, ok 6 miesiąca pojawia się rujka, wtedy będzie się trzeba umówić na sterylki.
Rujkę poznasz po dziwnym zachowaniu. Mraukaniu, nadstawianiu kuperka i tuptaniu tylnymi nóżkami.
Niestety w tym czasie i trochę przed, niektóre kotki mogą posikiwać tam gdzie nie trzeba.
Z tego co mówiła wetka na ostatnim badaniu, Sonia jest bardziej dojrzała fizycznie, więc pierwsza powinna zacząć mraukać.

Pamiętaj, że zawsze możesz do mnie dzwonić.
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Wto lut 11, 2014 0:06 Re: Moje Tałatajstwo + Sroczki dwie w domku ;)

One teraz maja coś w rodzaju młodzieńczego buntu :twisted: tak jak miewają ludzkie dzieci :twisted: , ale zanim sie człowiek obejrzy będzie juz po i zostaną piękne wspomnienia jakie one były rozrabiaki a teraz jakie grzeczniutkie sa 8)
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Wto lut 11, 2014 8:24 Re: Moje Tałatajstwo + Sroczki dwie w domku ;)

Dzisiaj rano nacikane mialam pod łóżkiem,całe szczescie panele sa krzywe i wypłyneło na srodek pokoju :evil: :evil:

Ilonka667

Post » Wto lut 11, 2014 23:59 Re: Moje Tałatajstwo + Sroczki dwie w domku ;)

Ilonka667 pisze:Dzisiaj rano nacikane mialam pod łóżkiem,całe szczescie panele sa krzywe i wypłyneło na srodek pokoju :evil: :evil:

Niepokojące to , a żwirek na bieżąco jest czyszczony , bo może one takie czscisczki są ?

A Phantasmagori ma nie tylko zepsuty komp , ale teraz tez pożyczony notebook , padł zasilacz :evil: :evil: :evil: i jest całkowicie odcieta od neta ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Śro lut 12, 2014 6:16 Re: Moje Tałatajstwo + Sroczki dwie w domku ;)

a może rujka sie zaczyna? to juz ten wiek
wtedy sik poza kuwetą może sie zdażyć jak najbardziej

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Śro lut 12, 2014 8:21 Re: Moje Tałatajstwo + Sroczki dwie w domku ;)

Niewiem dlaczego tak robią bo wlasciwie nie zlapalam zadnej za ogon,wiec nie jestem w stanie stwierdzić ktora sika.Ale do tych kabli maja ciezko sie dostac musza sie powyginacc bo jest zasloniete inymi torbami,w dwoch reklamowkach,wiec nie wiem co je ciaglo zeby wlasnie tam sie zalatwic.dwa razy dziennie sprzatam kuwete,nie jestem w stanie czesciej bo mnie nie ma w domu,sprzatam rano przed wyjsciem i jak przyjdziemy do domu wieczorem przed spaniem,rozpruły mi sweter ktory dostalam na swieta.I ogolnie jestem zla,nie rozumiem ich,karmie je regularnie,glaszcze pieszcze i dbam zeby mialy czysto,niewiem czemu sie tak zachowuja myslalam ze moze zrobilam cos co im sie nie spodobalo ale to chyba nie o to chodzi.

Ilonka667

Post » Śro lut 12, 2014 13:32 Re: Moje Tałatajstwo + Sroczki dwie w domku ;)

Juz chyba czas na sterylke dziewczyn , bo juz pewnie dojrzewają , czyli czas przed rujkowy i stad te sikanie , bo przecież większość ludzi dwa razy dziennie sprząta kuwety i to wystarcza a hormony u nich pewnie już buzują ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Śro lut 12, 2014 16:47 Re: Moje Tałatajstwo + Sroczki dwie w domku ;)

A co do swetra to mówiłyśmy na wizycie przed adopcyjnej aby chować cenne przedmioty , bo małe kociaki to są jak dzieci , nigdy nie wiadomo co mogą zniszczyć , inne cenne rzeczy proszę przed nimi schować :|
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Śro lut 12, 2014 19:36 Re: Moje Tałatajstwo + Sroczki dwie w domku ;)

Ilonka667 masz dwie nastolatki w domu
z nastolatkami nigdy nie jest łatwo, jesli kochasz, wytrzymasz wyskoki :ok:
One kiedyś z tego szaleństwa wyrosną, siurek pewnie spowodowany dojrzewaniem, trzeba ciachać

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Czw lut 13, 2014 22:38 Re: Moje Tałatajstwo + Sroczki dwie w domku ;)

No proszę :D Dopiero teraz dowiedziałam się, że macie własny wątek :D
Witam się!
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Pt lut 14, 2014 7:56 Re: Moje Tałatajstwo + Sroczki dwie w domku ;)

MPikowo pozdrawia z rana :)

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt lut 14, 2014 9:08 Re: Moje Tałatajstwo + Sroczki dwie w domku ;)

Justa&Zwierzaki pisze:A co do swetra to mówiłyśmy na wizycie przed adopcyjnej aby chować cenne przedmioty , bo małe kociaki to są jak dzieci , nigdy nie wiadomo co mogą zniszczyć , inne cenne rzeczy proszę przed nimi schować :|

Fakt Mowilyście ale nie spodziewalam sie ze garderobe musze sobie zrobic w piwnicy,nie mam juz gdzie chowac rzeczy.szafy sa przepelnione

Ilonka667

Post » Pt lut 14, 2014 11:10 Re: Moje Tałatajstwo + Sroczki dwie w domku ;)

Ilonka667 pisze:
Justa&Zwierzaki pisze:A co do swetra to mówiłyśmy na wizycie przed adopcyjnej aby chować cenne przedmioty , bo małe kociaki to są jak dzieci , nigdy nie wiadomo co mogą zniszczyć , inne cenne rzeczy proszę przed nimi schować :|

Fakt Mowilyście ale nie spodziewalam sie ze garderobe musze sobie zrobic w piwnicy,nie mam juz gdzie chowac rzeczy.szafy sa przepelnione

A ja nie spodziewałam sie że po moim wpisie dostane pw z pretensjami :evil: :roll:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Pt lut 14, 2014 11:16 Re: Moje Tałatajstwo + Sroczki dwie w domku ;)

Zbulwersowala mnie ta wiadomosc poniewaz nie mam juz gdzie chowac rzeczy,pozatym idzie zglupiec nie jestem wstanie schowac wszytskiego a pani mi pisze tak jakby to bylo na pstrykniecie palcami,chyba juz starczy ze przez ostatnie dwa tydnie zeby wyciaglac z szafy rzeczy do ubrania musze najpierw wyciagnac cala mase koszyczkow wazonow sztucznych kwiatow workow na wfy dzieci i innych ozdob ktore mialy miejsce na parapetach meblach i szafach. ja mam zmiescic 83 metry w jednej szafie,jakis obled jak dla mnie a wszytsko spada,zeby nie musiec kleczec pol godziny przy szafie i szukac ciuchow to wieszam je w przedpokoju na garderobie,jedyne narazie rozsadne rozwiazanie i nie trace czasu na poszukiwania. Zreszta niewazne. spokojnego dnia zycze wszystkim

Ilonka667

[poprzednia][następna]