♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 09, 2014 17:27 Re: Marcelek zaprasza na swój wątek :)

Kuba Dzięki :)

Tyle tych biednych futrzastych w Schroniskach siedzi, tyle bezdomniaczków, każdemu chciałoby się pomóc .. gdyby tak tylko mieć możliwość i taką moc ... :(
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Nie lut 09, 2014 18:27 Re: Marcelek zaprasza na swój wątek :)

Oj tak :(

Na fb obserwuję m.in krakowskie schronisko i jak czasem widzę te koty, te psy to... no cóż, bezsilność :(
Takie smutne oczy mają te zwierzaki. Całą ich historię można odczytać ze spojrzenia. :(
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Nie lut 09, 2014 23:39 Re: Marcelek zaprasza na swój wątek :)

aannee99 pisze:Długo farbowałam się na czarno - około 6 lat, ale pragnęłam zawsze rudych włosów, odwagi jednak brakowało. Pewnego dnia postanowiłam coś zmienić, zaszaleć i spełnić te małe marzenie, nie dość, że z długich włosów do pupy obcięłam je krótko - na boba, to pofarbowałam je jeszcze na rudo, nie żałuję decyzji :D

Dokładnie tak jak ja! Zawsze na czarno, choć ochota na rudy była. Tylko bałam się zaryzykować. Ale poszłam za ciosem i tak już zostało. Już rok będzie :)

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Pon lut 10, 2014 0:12 Re: Marcelek zaprasza na swój wątek :)

Mi też bardzo podoba się twój kolorek włosów
ładnie wyglądasz :ok:
Ja już chyba z cztery lata farbuję na czarno ...o rudym nigdy nie myślałam :roll:

aannee99 pisze:..
Marcello z samego rana szalał z Luną, jak wstałam i weszłam do dużego pokoju, to jego legowisko było na środku pokoju, bluza M. została ściągnięta z pufy i też znajdowała się na środku pokoju, wariaty kochane moje ;)

Wesoło masz,a oni nie nudzą się :ryk:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Pon lut 10, 2014 11:51 Re: Marcelek zaprasza na swój wątek :)

Hej

Milena Jakby nie patrzeć, to zmiana z czarnego na rudy, to duża zmiana i odwagi potrzeba, dlatego tak nam trudno było ;) Nie mniej jednak - ja również tak jak i Ty - wyboru nie żałuję, bo czuję się w rudym bardzo fajnie, choć z drugiej strony - w czarnych włosach też siebie bardzo lubiłam :) Miałam nawet taki moment po przejściu na rudości, że do czarnego po kilku miesiącach wróciłam, ale nie na długo - na około 2-3 miesiące i jednak zapragnęłam z powrotem rudego. Teraz jestem już wierna :D Rudy szybko się spłukuje i w ogóle, wizyty u fryzjera co 1,5 miesiąca do 'lekkich' nie należały, odważyłam się jakiś czas temu sama pofarbować sobie włosy, koleżanka poleciła farbę, cudownie kryje odrosty, rudy jest piękny. Tak więc jest to duża oszczędność jednak, gdy samemu pofarbować włosy można w domu, a u fryzjera zostaje tylko podcięcie :)

Aniu O tak, w domu jest bardzo wesoło, zwierzaki się ganiają, zaczepiają i podgryzają, jest super :D

Obrazek

Obrazek
Obrazek

aannee99

Post » Pon lut 10, 2014 14:32 Re: Marcelek zaprasza na swój wątek :)

Marcelek chyba ciągle rośnie! Łapki ma jak mały tygrys :1luvu:
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Od: Nie lip 21, 2013 13:10

Post » Pon lut 10, 2014 14:45 Re: Marcelek zaprasza na swój wątek :)

Bellemere pisze:Marcelek chyba ciągle rośnie! Łapki ma jak mały tygrys :1luvu:

O tym samym pomyślałam, ciekawe ile waży?
Pako

Post » Pon lut 10, 2014 14:50 Re: Marcelek zaprasza na swój wątek :)

Nooo łapki ma takie masywne dość. Rośnie kawaler :)

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Pon lut 10, 2014 17:54 Re: Marcelek zaprasza na swój wątek :)

Marcelek rośnie, to prawda :) Był przecież taki malutki, kosteczki było widać i czuć, a teraz?. Ogonek dłuższy, puchaty. Caaaały jest już znacznie większy niż kiedy do nas zawitał do domku. Rośnie, to dobrze. Ma apetyt, bawi się ładnie, zakolegował się z Luną, jest bardzo towarzyski, mruczący i w ogóle .. jest CU-DO-WNY :) Co do wagi, to sama jestem ciekawa ile waży. Pod koniec miesiąca wybierzemy się z nim do wetki naszej, zważymy malucha, poprosimy o zbadanie. Jeżeli wszystko będzie w porządku, to chcemy go też zaszczepić :)

Dzisiaj po raz pierwszy spał razem z Luną w klatce. Sam do niej poszedł. Do tej pory zdarzały się sytuacje, że szedł do niej do klatki i ją zaczepiał, ale nie było mowy o wspólnym spaniu tam. Jedynie na klatce spał - pościeliłam mu tam jego kocyk ( z Hello Kitty :mrgreen: ), a Wikusia dzisiaj zaniosła mu tam jego posłanko 8).

Obrazek

Obrazek
Obrazek

aannee99

Post » Pon lut 10, 2014 17:58 Re: Marcelek zaprasza na swój wątek :)

Niesamowite - jak się zaprzyjaźnili :D Myślę, że Luna też jest zadowolona z takiego malutkiego przyjaciela :ok:
Pako

Post » Pon lut 10, 2014 18:03 Re: Marcelek zaprasza na swój wątek :)

Marysiu, oj tak - Luna jest naprawdę zadowolona z tego, że ma futrzastego przyjaciela, że ma kompana do zabaw :) Rano szaleją, w dzień też potrafią się tarmosić, miętolić i ogólnie wygłupiać. Jest fajnie, jest naprawdę bardzo fajnie. Na początku gdy Marcelka do domu przywieźliśmy, to zastanawiałam się jak to wszystko się potoczy, bo Marcel się jej bał, nie było to dziwne, duży pies, stres, bo nowe miejsce, otoczenie i w ogóle, ale znajomość rozwinęła się cudownie, przerosła moje najśmielsze oczekiwania, jestem bardzo szczęśliwa :)
Obrazek

aannee99

Post » Pon lut 10, 2014 18:25 Re: Marcelek zaprasza na swój wątek :)

Jak słodko śpioszkają :1luvu:

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Pon lut 10, 2014 18:27 Re: Marcelek zaprasza na swój wątek :)

Witamy :)

Zawsze jak oglądam nowe zdjęcia Marcelka to mi się buzia sama uśmiecha :D Cuuudo :)

Marcel lgnie do Luny, bo wbrew stereotypom, koty są przecież bardzo towarzyskie :)
Człowiek człowiekiem, ale dobrze mieć drugiego futrzastego kompana na dobre i na złe.
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Pon lut 10, 2014 19:31 Re: Marcelek zaprasza na swój wątek :)

Cudownie razem wyglądają :1luvu:
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Pon lut 10, 2014 22:07 Re: Marcelek zaprasza na swój wątek :)

Luna z Marcelkiem :1luvu:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

[poprzednia][następna]