Tylko, że u nas dużo miodu nie idzie, bo jakoś tak nie przepadamy za nim
Moderator: Estraven
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=8382239#p8382239][img]http://images63.fotosik.pl/632/93077197706a5856med.jpg[/img][/url]

to sie wkomponowalampsiama pisze:charm pisze:<ciach>
a pizza w weekend![]()
bazarek pewnie zrobię koło niedzieli, linka oczywiście wrzucę
W niedzielę mój kalendarz kota Simona mówi, że jest Dzień Pizzy, zatem w sam raz![]()
czekamy na relację![]()
psiama pisze:Oczywiście jeśli rozpoczniesz produkcję miodu i we mnie masz klientkę![]()
Byłoby cudnie !
mir.ka pisze:ja płaciłam ostatnio po 30-35 zł za litr miodu z Bieszczad, jeden gryczany , drugi spadziowy , nam ich jeszcze po pół słoika, kupuję od osób których rodziny maja tam pasieki
przepis na ocet jabłkowy znalazłam w internecie, nic skomplikowanego, pokrojone jabłka ze skórką, ciepła woda i cukier
nie robię dużych ilości , więc nic z nim nie robię, tylko tak ok 2 litrów to za 3-4 miesiące zużyję
faaajniemir.ka pisze:ja płaciłam ostatnio po 30-35 zł za litr miodu z Bieszczad, jeden gryczany , drugi spadziowy , nam ich jeszcze po pół słoika, kupuję od osób których rodziny maja tam pasieki
mir.ka pisze:przepis na ocet jabłkowy znalazłam w internecie, nic skomplikowanego, pokrojone jabłka ze skórką, ciepła woda i cukier
nie robię dużych ilości , więc nic z nim nie robię, tylko tak ok 2 litrów to za 3-4 miesiące zużyję
Lidka pisze:Chyba musze troszkę doczytać:))
AgaPap pisze:Ja sobie ze Świdnicy miodek przywożę, ojciec ma tam jakiegoś znajomego co ma ule i sam robi.![]()
Tylko, że u nas dużo miodu nie idzie, bo jakoś tak nie przepadamy za nimTeraz kupiłam sobie ten miód manuka, podobno dobry na podniesienie odporności tylko drogi pieruńsko
jesli zaloze pasieke, i pszczolki beda zdrowe, i beda dawaly miodek, to jak bedziesz w okolicy..Myszolandia pisze:ja to bym chciala miodek taki z prawdziwego zdarzenia,z własnej pasieki![]()
Myszolandia pisze:Qrde charmku,brakuje mi czegoś w Twoim podpisie i tak mnie na szybko nasżło![]()
- Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=8382239#p8382239][img]http://images63.fotosik.pl/632/93077197706a5856med.jpg[/img][/url]
tez witamy sobotnio wiosennieMyszolandia pisze:Witaski![]()
![]()
charm pisze:to sie wkomponowalampsiama pisze:charm pisze:<ciach>
a pizza w weekend![]()
bazarek pewnie zrobię koło niedzieli, linka oczywiście wrzucę
W niedzielę mój kalendarz kota Simona mówi, że jest Dzień Pizzy, zatem w sam raz![]()
czekamy na relację![]()
![]()
relacja oczywiscie bedzie, ze zdjeciami![]()
na razie kamien przetestowany do pieczenia chleba![]()
chleb wyszedl calkiem dobry, tylko troche nieksztaltny... tzn doszlam do wniosku, ze rozdzial pt "formowanie bochenka" moge pominac..![]()
jednak nie moge..![]()
ale w smaku dobry, tradycyjny, z chrupiaca skorka![]()
(tak, mam zdjecie, ale to po poludniu wrzuce)
psiama pisze:Oczywiście jeśli rozpoczniesz produkcję miodu i we mnie masz klientkę![]()
Byłoby cudnie !
mir.ka pisze:ja płaciłam ostatnio po 30-35 zł za litr miodu z Bieszczad, jeden gryczany , drugi spadziowy , nam ich jeszcze po pół słoika, kupuję od osób których rodziny maja tam pasieki
przepis na ocet jabłkowy znalazłam w internecie, nic skomplikowanego, pokrojone jabłka ze skórką, ciepła woda i cukier
nie robię dużych ilości , więc nic z nim nie robię, tylko tak ok 2 litrów to za 3-4 miesiące zużyjęfaaajniemir.ka pisze:ja płaciłam ostatnio po 30-35 zł za litr miodu z Bieszczad, jeden gryczany , drugi spadziowy , nam ich jeszcze po pół słoika, kupuję od osób których rodziny maja tam pasieki![]()
powiem tak, gdybym miala "dojscie" do jakiejs pasieki, gdzie moglabym kupowac duzo dobrego i nie za drogiego miodu, to pewnie nie myslalabym o wlasnej pasiece, ale po paru latach zastanawiania...
mir.ka pisze:przepis na ocet jabłkowy znalazłam w internecie, nic skomplikowanego, pokrojone jabłka ze skórką, ciepła woda i cukier
nie robię dużych ilości , więc nic z nim nie robię, tylko tak ok 2 litrów to za 3-4 miesiące zużyję
bede musiala uskutecznic![]()
ile mniej wiecej jablek to 2-3 litry?

psiama pisze:U mnie schodzi dużo miodku, jakieś półtora-2 kilo miesięcznie. Głównie do herbaty i na chlebek (tu ja).
I też szło by więcej gdyby nie rozwalające ceny miodów z prawdziwych pasiek (nie mówię o miodkach z supermarketu z UE oraz spoza UE po 9zł za kilogram ...)
Zamówiłam pierwszy raz z allegro z pasieki , zobaczę co przyjdzie

psiama pisze:Miód naturalnie się krystalizuje. Te tanie rzadko są skrystalizowane, nawet odrobinę![]()
Róznica w cenie jest czasami razy kilka

tak, amatorska, malutka, 3-5 uli, zaczne pewnie od 3Myszolandia pisze:O,teraz jak dwie mordki wyglądają gości![]()
![]()
Cudni sa obadwa/quote]
witaja wszystkich, ktorzy chca ich odwiedzac
Myszolandia pisze:A tak wczoraj przyglądałąm się i jakoś mi łyso u CIebie i tak odruchowo,przetrzepka zdjęć ,dodac rameckę i![]()
Myszolandia pisze:Jejku,a planujesz założyc poasiekję ? normalnie CIę wycmokam![]()
![]()
psiama pisze:U mnie schodzi dużo miodku, jakieś półtora-2 kilo miesięcznie. Głównie do herbaty i na chlebek (tu ja).
I też szło by więcej gdyby nie rozwalające ceny miodów z prawdziwych pasiek (nie mówię o miodkach z supermarketu z UE oraz spoza UE po 9zł za kilogram ...)
Zamówiłam pierwszy raz z allegro z pasieki , zobaczę co przyjdzie
dokladnie....mir.ka pisze:psiama pisze:U mnie schodzi dużo miodku, jakieś półtora-2 kilo miesięcznie. Głównie do herbaty i na chlebek (tu ja).
I też szło by więcej gdyby nie rozwalające ceny miodów z prawdziwych pasiek (nie mówię o miodkach z supermarketu z UE oraz spoza UE po 9zł za kilogram ...)
Zamówiłam pierwszy raz z allegro z pasieki , zobaczę co przyjdzie
a ludzie kupują bo tanio, a to chyba nawet miodu nie przypomina w smaku
byl chyba odcinek "wiem co jem" o miodzie, i tam Kasia Bosacka pokazywala, jak rozroznic prawdziwy miod, i sporo ciekawostek bylopsiama pisze:Miód naturalnie się krystalizuje. Te tanie rzadko są skrystalizowane, nawet odrobinę![]()
Róznica w cenie jest czasami razy kilka
ja taki troche skrystalizowanymir.ka pisze:i właśnie takie płynne kupują, jak skrystalizowane to uważaja , ze niedobre
ja wolę taki skrystalizowany, bo mogę go więcej na chleb nałożyć i na łyżeczkę też wiecej wejdzie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Baidu [Spider], Google [Bot] i 15 gości