Mela - kocia nastolatka po przejściach u mnie w DS

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 05, 2014 10:56 Re: Swawolna staruszka bez łapki i mikro-pieski :)))

Super :ok: . to w ramach wizyty PA (i przywożenia zapomnianych/w końcu dostarczonych rzeczy) będę miała mozliwość poznać bojową Figę :D .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro lut 05, 2014 11:29 Re: Swawolna staruszka bez łapki i mikro-pieski :)))

Kiedy jedziesz w odwiedziny?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro lut 05, 2014 12:22 Re: Swawolna staruszka bez łapki i mikro-pieski :)))

Jutro po pracy - tylko jeszcze się dokładniej z Gabi umówię :ok: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Śro lut 05, 2014 14:43 Re: Swawolna staruszka bez łapki i mikro-pieski :)))

Uściskaj Melkę!
FAjnie masz :D
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Czw lut 06, 2014 14:01 Re: Swawolna staruszka bez łapki i mikro-pieski :)))

Już się cieszę na wizytę :D :ok: .

Alienor

Post » Czw lut 06, 2014 21:26 Re: Swawolna staruszka bez łapki i mikro-pieski :)))

Wizyta trwała kolo godziny, z czego Melę widziałam 5 minut - wczepioną w Gabi. Aluzju paniała :roll: . Za to Figa i Kajtuś przesłodcy - oni się nie bali, że ich zabiorę :ok: i całowali, aportowali misia i radośnie pełnili honory domu. A przy nich blednie urok każdego człowieka :mrgreen: . Mela ma się dobrze, nie wymiotowała i nic nie wylazło, więc w przyszłym tygodniu szczepienie :ok: .

Alienor

Post » Pt lut 07, 2014 11:45 Re: Swawolna staruszka bez łapki i mikro-pieski :)))

Alienor pisze:Wizyta trwała kolo godziny, z czego Melę widziałam 5 minut - wczepioną w Gabi. Aluzju paniała :roll: . Za to Figa i Kajtuś przesłodcy - oni się nie bali, że ich zabiorę :ok: i całowali, aportowali misia i radośnie pełnili honory domu. A przy nich blednie urok każdego człowieka :mrgreen: . Mela ma się dobrze, nie wymiotowała i nic nie wylazło, więc w przyszłym tygodniu szczepienie :ok: .

:ryk: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Pt lut 07, 2014 11:56 Re: Swawolna staruszka bez łapki i mikro-pieski :)))

:D
Znaczy Mela przestała generalnie wymiotować?

Obrazek

morelowa

Post » Pt lut 07, 2014 12:10 Re: Swawolna staruszka bez łapki i mikro-pieski :)))

morelowa pisze::D
Znaczy Mela przestała generalnie wymiotować?

Ano. Albo się odkłaczyła w końcu, albo nie przejmuje się że ktoś jej jedzenie ukradnie - w każdym razie nie wymiotuje :ok: . Na wszelki wypadek zostawiłam budyniek odkłaczający miamorka (paczkę znaczy się), żeby podawać raz dziennie. :D

Alienor

Post » Sob lut 08, 2014 10:28 Re: Swawolna staruszka bez łapki i mikro-pieski :)))

Alienor pisze:Wizyta trwała kolo godziny, z czego Melę widziałam 5 minut - wczepioną w Gabi. Aluzju paniała :roll: . Za to Figa i Kajtuś przesłodcy - oni się nie bali, że ich zabiorę :ok: i całowali, aportowali misia i radośnie pełnili honory domu. A przy nich blednie urok każdego człowieka :mrgreen: . Mela ma się dobrze, nie wymiotowała i nic nie wylazło, więc w przyszłym tygodniu szczepienie :ok: .

Jeszcze raz serdecznie dziękujemy za odwiedziny.

Faktycznie Kajtuś z Figą się popisywali, jak w cyrku, a Melka schowała się w kuchni.

Do tej pory jak ją brałam na ręce, czy na kolana była spokojna, a podczas wizyty o mało mi na głowę nie weszła i trzymała się pazurami. Chyba się Bała, że Alienor ją zabierze.

Ogólnie Melka jest coraz śmielsza i już tak się nie chowa, jak na początku.
Rzadziej fuka na psiaki. Dzisiaj z Figą prawie dotknęły się pyszczkami i fuknięcia nie było.

Melcia, jak tylko ja albo tz jesteśmy w kuchni przybiega z prędkością światło i dopomina się o jedzenie.

Zgodnie z sugestią Alienor Melcia dostaje dziennie 100g animondę (dzieloną na 4 porcje + suche), wcina jakby całe życie nic nie jadła.
Wczoraj wieczorem Melcia robila wygibasy na podłodze, między innymi łapała na leżąco swój ogonek.
Chyba przydadzą się jakieś kocie zabawki?!
A, jak położyliśmy się spać pierwszy raz zamiauczała :D

Mam nadzieję, że Kocia Królewna Melcia jest u Nas szczęśliwa.

Gabi79

Od: Nie lip 01, 2012 10:35

Post » Sob lut 08, 2014 14:37 Re: Swawolna staruszka bez łapki i mikro-pieski :)))

Witki wierzby płaczącej, wszelkie wędki (kijek+szurek+maskotka) - tym na pewno będzie się bawić. Można też spróbować kulki z papieru :ok: .
Było mi bardzo miło Was odwiedzić a Mela wczepiona w Ciebie jest najlepszym dowodem jak jej u Was dobrze :D.

Alienor

Post » Nie lut 09, 2014 10:17 Re: Swawolna staruszka bez łapki i mikro-pieski :)))

Zdecydowanie wygląda na to, że jest szczęśliwa :D Żeby jeszcze Kajtuś był taki szczęśliwy! I Figa - jeśli musi wyjechać.
Myślisz, Gabi, że Figa to takie cygańskie dziecko i da radę szybko się zakochać w nowym domku?

Ale Mela nie je jednocześnie mokrego i suchego, ma nadzieję?
Moje koty jedzą na życzenie - jak niemowlaki. Śniadania i kolacje jakoś w miarę regularnie , a w międzyczasie to jak się upomną, pokażą, to dostają co jest po drodze :mrgreen:

Obrazek

morelowa

Post » Nie lut 09, 2014 16:28 Re: Swawolna staruszka bez łapki i mikro-pieski :)))

Jakby ta pani z Krakowa nadal chciała kota starszego to tu: viewtopic.php?f=13&t=160163 są dwie kotki dla których (zwłaszcza czarnej) każda zmiana będzie zmianą na lepsze :( .

Alienor

Post » Wto lut 11, 2014 15:43 Re: Swawolna staruszka bez łapki i mikro-pieski :)))

co nowego?

jej siostra

Od: Nie cze 27, 2010 11:45

Post » Wto lut 11, 2014 16:50 Re: Swawolna staruszka bez łapki i mikro-pieski :)))

A też się miałam pytać...

Obrazek

morelowa

[poprzednia][następna]