minęło 4 lata, wciąż poszukiwany

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 07, 2014 11:01 Re: Proszę o pomoc w szukaniu Borysa osoby z Warszawy

wiecie co?
do głowy przychodzi mi tylko jedna myśl - a w zasadzie zapis Kory na fb i w jeszce jednym miejscu zapisana jej wypowiedź (nie napisze gdzie bo mnie znów opier.... :twisted: chociaż akurat wtedy należało mi się)
"...... ja bardzo kochasz - futra- to nie ma nie można ..."

ja mam podobna filozofię: nie mogę, nie potrafię - to stan umysłu
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Pt lut 07, 2014 12:32 Re: Proszę o pomoc w szukaniu Borysa osoby z Warszawy

Kota szuka się inaczej niż psa, wiem coś o tym, pomagałam szukać i jednych i drugich.Kot jest zazwyczaj niedaleko miejsca ucieczki, pies goni na oślep i często pokonuje duże odległości.Ktoś dzwoni, że widział go na ulicy takiej a takiej, po kilku minutach już jest w zupełnie innym miejscu.Kot się chowa, trudno go wypatrzeć, z psem jest odwrotnie, zwłaszcza tak dużym.Najbardziej liczyłabym na ogłoszenia, nawet tłum ludzi nie przeczesze całej Warszawy.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt lut 07, 2014 14:12 Re: Proszę o pomoc w szukaniu Borysa osoby z Warszawy

alab108 pisze:
Szalony Kot pisze:Nooo nie do końca, do pracy mam 15 minut, czasem piechotą idę z Basią, przedszkole mam obok i szkołę, sklep takoż. Tu wszędzie jest blisko, poza przedmieściami i schroniskami, które zazwyczaj są na przedmieściach. Ba, na centralny mam pół godziny autobusem, mimo tego, że zdecydowanie w centrum nie mieszkam, a właśnie na granicy przedmieść raczej...
No i lotnisko też daleko :roll:

W tamtym (Wawrowym) kierunku właśnie tak jeżdżą autobusy, jak mówisz :mrgreen: alternatywą jest kolejka, ale przez ostatnie mrozy miała masakryczne opóźnienia ponoć, nawet na tak krótkiej trasie - bo pierwszeństwo miały te z daleka jeżdżące, więc lokalnie ponoć był dramat.

No ale dużo osób z W-wy ma samochody :ok:

To są olbrzymie tereny ,od Wawra do Międzylesia. To są aż 4 przystanki kolejki miejskiej. Po pracy nie ma szans obrobić wszystkiego bo ciemnica i wielka plątanina uliczek . Samochodem może ale nie piechotą. Tylko tam jak się wjedzie w jedną to nie wiadomo czy obrabiać boczne uliczki czy lecieć dalej. Trudny teren do szukania. Są tam postawione nowe markety i tam bym radziła wywiesić ogłoszenia. Przy przechodniach ludzkich, kościołach i szkołach.
Kolejka. autobus szybko dociera tylko jak wysiądzie się w Wawrze to do obejścia tylko w prostej linii, wzdłuż torów, jest Międzylesie, Radość, Miedzeszyn. Między stacjami jest po kilka kilometrów odległości.
Tak to mnie więcej wygląda. Za jednym podejściem nie da rady wszystkiego obejść.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt lut 07, 2014 14:31 Re: Proszę o pomoc w szukaniu Borysa osoby z Warszawy

Gdyby to było bliżej cywilizacji (ASK@ wie co mówi, bo mieszka też na tej osi), to pewnie więcej ludzi by się zgłosiło, pewnie pies by też był szybciej zauważony. A tak, zanim zimą się tam dojedzie (kiedyś jechałam zimą w tamtym kierunku w piątek wieczór, ja na imprezę, wszyscy inni po pracy... trasę, którą normalnie robi się ok. 45 minut, jechałam prawie dwie godziny ze względu na śnieg i korki) to naprawdę dużo czasu zlatuje :(

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pt lut 07, 2014 14:47 Re: Proszę o pomoc w szukaniu Borysa osoby z Warszawy

Tylko, że ten pies potrzebuje pomocy :cry:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Pt lut 07, 2014 15:09 Re: Proszę o pomoc w szukaniu Borysa osoby z Warszawy

Ja to wiem, ja tylko tłumaczę, że okolica małoludna :( z drugiej strony - to chyba lepiej dla psa, że ruch mniejszy :oops:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pt lut 07, 2014 16:47 Re: Proszę o pomoc w szukaniu Borysa osoby z Warszawy

Tam tylko ogłoszenia , ogłoszenia, ogłoszenia i szczęścia potrzeba. Szkoda, że DT nie przykłada się do szukania bo to on ma największe szanse. Od nas to daleko również. Są tam lecznice może rozesłać na ich maile plakaty.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt lut 07, 2014 22:19 Re: Proszę o pomoc w szukaniu Borysa osoby z Warszawy

cześć
w końcu dotarłam do domu .... padam na mordkę po lekarzu, wecie i codziennej wycieczce do Jasia W. - 2km w jedną stronę.

fakt, z jednej strony to dobrze, ze tam mniejszy ruch
z drugiej szanse na znalezienie zalezne sa od determinacji szukających - czyli ogłoszenia z uporem maniaka
Obrazek

Kinnia

Post » Sob lut 08, 2014 16:37 Re: Proszę o pomoc w szukaniu Borysa osoby z Warszawy

Trzymam :ok: :ok: za odnalezienie Borysa. Naklejać ogłoszeń fizycznie nie mogę ze względu na stan zdrowia i nie znam zupełnie tamtych rejonów. Kinniu dołożę się do nagrody dla znalazcy.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Sob lut 08, 2014 19:35 Re: Proszę o pomoc w szukaniu Borysa osoby z Warszawy

Meggi - podaj to o dołozeniu do składki na fb Borysa. Tam Szalony Kot albo Iwonka zanotuja deklaracje bo ja się gubię gdzie co jest zapisane - wczoraj szukałam czegoś co miałam przed oczami.

Proszę o pomoc w naklejaniu ogłoszeń o zaginieciu Borysa

bez pomocy Borys jest skazany na śmierć
Obrazek

Kinnia

Post » Sob lut 08, 2014 21:25 Re: Proszę o pomoc w szukaniu Borysa osoby z Warszawy

Niestety mogę się tylko dorzucić do nagrody i trzymać kciuki :( .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Sob lut 08, 2014 21:57 Re: Proszę o pomoc w szukaniu Borysa osoby z Warszawy

dzieki wielkie - na nagrode jest ..... wiem .... jesteś daleko

brak jest ludzi do rozwieszania ogłoszeń i to jest tragedia
Borys nie ma szans .... żadnych szans
teraz ..... po 11 dniach od zaginiecia nie ma chetnych .... co będzie za 2 -3 tygodnie?

nikt o nim nie będzie pamiętał

wydarzenie "umrze" a wraz z nim szanse na odnalezieie Borysa

na nim juz jest wyrok ....

a ja moge tylko jedno - zwolnic się z pracy, przenieść do Wawy i szukać ......
bo nikt nie może .... bo dleko z dzielnicy na dzielnice ... bo odludnie ... bo niewygodnie ... bo .... Ku..a

gdzies tam, w wielkim strachu i opuszczeniu jest pies, potrzebuje pomocy, naszej pomocy i co?

niewygodnie
Obrazek

Kinnia

Post » Sob lut 08, 2014 22:49 Re: Proszę o pomoc w szukaniu Borysa osoby z Warszawy

Straże miejskie, posterunki policji w kierunku aż do Mińska zawiadomione, zrobimy też taką trasę na Otwock.
Gmina Halinów ma umowę z jakimś schroniskiem pod Białymstokiem (Radysy?) - czy możesz tam wysłać ogłoszenie Borysa?
Mińsk - z Kolnem, wyślij tam też jeśli możesz.

Kinnia, nie pisz proszę wykrzyknikami - da się zrobić tyle, ile da się zrobić. Nie da się przeczesać tych terenów metr po metrze, to po prostu niemożliwe.
Ostatnio edytowano Sob lut 08, 2014 22:51 przez Carmen201, łącznie edytowano 1 raz

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Sob lut 08, 2014 22:50 Re: Proszę o pomoc w szukaniu Borysa osoby z Warszawy

Szalony Kot pisze:Paluchy udostępniły Borysa jeszcze raz: https://www.facebook.com/SchroniskonaPa ... eam_ref=10

to Ty czy Kora?

dzieki wielkie
Obrazek

Kinnia

[poprzednia][następna]