Potrzebna karma bezdomnym zwierzętom !!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 29, 2014 20:46 Re: trzaskający mróz, koty marzną, Cyganek w szpitaliku

Kocia Lady pisze:dziewczyny, jutro Cyganek wychodzi ze szpitalika, bo tylko tyle może być na koszt gminy, pewna miła pani go przyganie na tymczas do ciepłej piwniczki, potrzebna pomoc finansowa na karmę i dalsze leczenie kota pomóżcie!!!! Kiciuś ma KK w zaawansowanym stanie, więc nie może wrócić na swoje podwórko, gdzie została jego koleżanka i dwóch kolegów, tamci pozostali mają domki, które postawiłam i wymieniam regularnie sianko, i są codziennie dwa razy dziennie nawet karmione
w pracy przemeblowałam domki, poustawiałam jeden na drugim, ale musimy postawić jeszcze ze 3 bo przychodzi dużo kotów z terenu nieznanych nam, np jeden młody ksero mojego Tofika z uciętym ogonkiem, wczoraj spotkałam go w ten mróz jak prosił o jedzenie, na szczęście miałam pół ciepłego pasztecika i mu wyłożyłam na ziemię, jadł jak szalony oto on:Obrazek
Oczywiście doczytuję po czasie.
Agnieszka jaką karmę potrzebujesz dla Cyganka? I co z nim? :ok: :ok: żeby reszta ferajny była zdrowa i żeby zima odpuściła choć trochę.
Ze Strażą Miejską już niestety tak jest - miasto ma podpisaną umowę z weterynarzem, do którego trafiają zwierzęta z interwencji, a uśpienie jest tańsze niż leczenie. Za taką politykę płacą zwierzęta.
Obrazek------------------Obrazek------------------Obrazek
Kotek V.2004 - 26.07.2010 ------ Grzybek 1998? - 05.10.2016 ---- Tosia 2005 - 19.08.2019
Mój Pierwszy Koci Aniołek [*] -- -Śpij spokojnie [*]------- ----------Dziękuję, że byłaś [*]

Kotek&Tosia

Od: Śro lut 17, 2010 16:16

Post » Śro sty 29, 2014 22:36 Re: POTRZEBNA POMOC DLA CYGANKA I SUCHA KARMA BEZDOMNYM!!!!

Iza dzięki za fanty na bazarek i pamięć :1luvu: Cyganek za bardzo wybredny nie jest lubi paszteciki mięsko nerke więc dobrze że choć ma apetyt a leczenie to będziemy informować na bieżąco
Dziękuję pewnej anonimowej darczyńcy za 200 zł :piwa: 100 przekazuję na Cyganka a 100 na karmę, muszę zakupić paszteciki i suchą karmę koleżankę która podkarmia do spółki z panią Ewą Cyganka i jego przyjaciół no i ja oczywiście poza tym skończył mi się totalnie zapas suchej karmy więc kupuję Josere po 8 zł na wagę ponieważ sporo jej idzie muszę postawić w 4 miejscach bo jak koty nie przyjdą na czas nic innego nie wchodzi w rachubę choć zawsze mam ze sobą a teraz ciepłe noszę w termosie i gorącą wodę
Do tej pory mieliśmy zapas dzięki naszej dobrej duszyczce Marcie z Warszawy ale niestety zapasy się skończyły
Nie wiem co sądzić o mrozach skoro na termometrach w dalszym ciągu mróz już nie wspomnę o śniegu
Pingwin który siedzi w ogródku w domku totalnie zadaszony któremu położyłam aż 3 torebki siana zakopal się jak niedźwiedź i tylko raz dziennie wpada na gorące mleko zupę i pół miski chrupek jutro pójdę wsypać pestki do karmnika ptakom to zrobię fotkę jak mieszka pingwin
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Sob lut 01, 2014 13:29 Re: POTRZEBNA POMOC DLA CYGANKA I SUCHA KARMA BEZDOMNYM!!!!

zapraszam na mój bazarek dla Cyganka: viewtopic.php?f=20&t=160217&p=10411258#p10411258

Co u kota? Mikrusek dziadkowy też mnie martwi - on tak nagle zmizerniał?
Kotek V.2004 - 26.07.2010 ------ Grzybek 1998? - 05.10.2016 ---- Tosia 2005 - 19.08.2019
Mój Pierwszy Koci Aniołek [*] -- -Śpij spokojnie [*]------- ----------Dziękuję, że byłaś [*]

Kotek&Tosia

Post » Sob lut 01, 2014 18:32 Re: POTRZEBNA POMOC DLA CYGANKA I SUCHA KARMA BEZDOMNYM!!!!

Mnie też martwi ale dziś wybiorę się aby zapuscic krople od pcheł, kota po prostu o mało pchły żywcem nie zjadły dziś muszę im jeszcze swierzb poczyscic w uszach i obciąć pazurki Mikruskowi bo ma takie długie że może mu to przeszkadza w chodzeniu
A Cyganek siedzi pod opieką koleżanki je pije bierze leki zaznacza kąty więcej napisze koleżanka
Nie widać natomiast Kulawika i nim się martwię dwa razy dziennie stawiam jedzenie mu i jego dzikim przyjaciołom i koło śmietnika bezdomnym psom i kotom i wyjedzone codziennie do czysta
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Nie lut 02, 2014 8:27 Re: POTRZEBNA POMOC DLA CYGANKA I SUCHA KARMA BEZDOMNYM!!!!

A Cyganek? no cóż mnie poznaje idzie na ręce, tuli się do mojej kurtki - chce wyjść z piwniczki.
Od mojej koleżanki ucieka- jak wchodzi ona rano aby go i inne nakarmić - wskakuje na rury i tyle go widać.Wczoraj skończył antybiotyk i na dniach pojedzie na kastrację.Obsikuje kąty, ale pachnie w piwniczce olejkiem migdałowym.Cyganek jest sam reszta futrzaków i drugiej piwnicy.W poniedziałek idę go odwiedzić.
:D Chłopiec jest żerczy i dużo pije . :D
Obrazek

No może się uda.

Ewa Speichler

Od: Śro mar 04, 2009 18:29

Post » Nie lut 02, 2014 19:59 Re: POTRZEBNA POMOC DLA CYGANKA I SUCHA KARMA BEZDOMNYM!!!!

Byłam dziś u kotów dziadkowych Senior przeziebiony kicha leje się z oczu Mikruskowi obcielam pazurki które powbijaly się w opuszki kotek nie mógł chodzić ani się podrapac zapuscilam od pcheł trucizne zanioslam świeżych serduszek bo zostaly
Mam natomiast nowy problem Pingwin z ogródka jest chory nie mogę złapać mało je prawie wcale ciut pije ale ucieka teraz byłam siedzi w domku poczekam do rana może da się złapać :(
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Nie lut 02, 2014 20:04 Re: POTRZEBNA POMOC DLA CYGANKA I SUCHA KARMA BEZDOMNYM!!!!

http://youtu.be/W7MSlVlPyYg
Zobaczcie ile kaczek nosimy im chlebek
Był przed chwilą Pingwin ale zjadł tyle co kot naplakal
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Pon lut 03, 2014 23:20 Re: POTRZEBNA POMOC DLA CYGANKA I SUCHA KARMA BEZDOMNYM!!!!

Na szczęście Pingwin trochę dziś zjadł i posiedział na balkonie na styropianie, w pracy kotów ani mru mru, ale jedzenie zjedzone, leję im gorącą wodę do picia, suchej karmy do oporu i kroję od tygodnia kiełbaskę, bo nie zamarza i jedzą chętnie a nawet w sporej ilości :1luvu:
natomiast Kulawka ani widu, nie wiem karma znika, wiem że przychodzi tam jeszcze 2,3 koty dziczki, ale nie wiem, czy on, martwię się, czy coś mu się nie stało :(
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Pon lut 03, 2014 23:33 Re: POTRZEBNA POMOC DLA CYGANKA I SUCHA KARMA BEZDOMNYM!!!!

Kocia Lady pisze:Na szczęście Pingwin trochę dziś zjadł i posiedział na balkonie na styropianie, w pracy kotów ani mru mru, ale jedzenie zjedzone, leję im gorącą wodę do picia, suchej karmy do oporu i kroję od tygodnia kiełbaskę, bo nie zamarza i jedzą chętnie a nawet w sporej ilości :1luvu:
natomiast Kulawka ani widu, nie wiem karma znika, wiem że przychodzi tam jeszcze 2,3 koty dziczki, ale nie wiem, czy on, martwię się, czy coś mu się nie stało :(

Agnieszko wiem, ze masz zlote serce i robisz co mozesz, ale z ta kielbaska to nie za dobrze :roll: Tam jest sol, saletra i wiele innych szkodliwych dla zwlaszcza starszych kotow substancji ze wprawdzie glod zaspakajaja - ale rujnuja sobie nerki... Wiem, bo sama mam kotke, ktora ma problem z nerkami. Adopotowalam ja ze schroniska w Koninie byla bezdomniaczkiem i byc moze karmiona resztkami z obiadu i kielbasa - i teraz ma chore nerki i za wysokie cisnienie.Do konca zycia bedzie musiala brac tabletki na obnizenie cisnienia, miala krwawy wylew w oczku od za wysokiego cisnienia - udalo sie oczko uratowac, na takie dolegliwosci cierpia zwlalszcza starsze koty.
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Wto lut 04, 2014 0:05 Re: POTRZEBNA POMOC DLA CYGANKA I SUCHA KARMA BEZDOMNYM!!!!

no wiem, ale to tylko chwilowe było ze 3 dni, bo co innego na mrozie -20 postawisz a chrupki też są za twarde dla nich, bo zębów nie mają prawie :( gotowanego nie postawisz, ani mięsa ani puszki, od dziś jest cieplej to można już postawić coś gotowanego albo paszteciki daję im też gotowane takie bez przypraw i soli gałeczki z mięsa moja mama gotuje
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Wto lut 04, 2014 12:56 Re: POTRZEBNA POMOC DLA CYGANKA I SUCHA KARMA BEZDOMNYM!!!!

wczoraj zrobiłam Wam mały przelew na karme/leczenie

margoth82

Od: Pon lut 15, 2010 21:10

Post » Wto lut 04, 2014 14:41 Re: POTRZEBNA POMOC DLA CYGANKA I SUCHA KARMA BEZDOMNYM!!!!

Witam dziś kupiłam 27 pasztecikow rybnych Winstona i suchy Whiskas i koty w pracy się pojawiły powychodzily z ukrycia ponieważ pięknie świeci słoneczko
Oby tak dalej
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Wto lut 04, 2014 20:38 Re: POTRZEBNA POMOC DLA CYGANKA I SUCHA KARMA BEZDOMNYM!!!!

Wczoraj odwiedziłam Cyganka - kupiłam pasztecików z rybką i saszetki feliksa.Nie poznał mnie, siedział wysoko n rurach.Ze stołka chciałam go pogłaskać -sssyczał. Potem zeskoczył na kaloryfer i jadł, ja go głaskałam - patrzył na mnie nieufnie.
Zdziczał bidulek.
W piątek rano muszę stawić się u koleżanki - Cyganek będzie kastrowany
A oczka ma takie śliczne- bo już zdrowe.
Obrazek

No może się uda.

Ewa Speichler

Od: Śro mar 04, 2009 18:29

Post » Wto lut 04, 2014 20:47 Re: POTRZEBNA POMOC DLA CYGANKA I SUCHA KARMA BEZDOMNYM!!!!

Melduję, że bazarek zakończony - przelałam 55 zł dla Cyganka.
Życzę utrzymania się ocieplenia, żeby koty odetchnęły.
Pozdrawiam.

Kotek&Tosia

Post » Wto lut 04, 2014 21:36 Re: POTRZEBNA POMOC DLA CYGANKA I SUCHA KARMA BEZDOMNYM!!!!

zaznaczę wątek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

edii

Od: Pon paź 04, 2010 18:05

[poprzednia][następna]