Mokate & Zen. Zapraszamy na Kawę :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 02, 2014 15:03 Re: Mokate & ska

Ja mniej radykalnie, bo nie jadam ssaków jednak coś na zupełnie bezmięsną potrawę u mnie w lodówce zawsze się znajdzie. Zwłaszcza sery różnego rodzaju, pod tym względem to i ja powinnam zamieszkać we Francji :)
Lubię marchewkę z groszkiem, ale pewnie nie jadałabym jej częściej niż dwa razy w roku, gdyby nie fakt, że cała reszta żyć bez niej nie może. :roll:
Nowa_Sztno pisze:Aaaaa, i chuda niestety nie jestem :( Nigdy nie byłam :(

Bo zawsze jest nie tak jakby się chciało. Ja jestem - długa i chuda. Przez lata czekałam aż mi się zrobią kobiece kształty a potem popatrzyłam na siostry mojego ojca i zrozumiałam, że to jest czekanie na Godota :mrgreen: Jak mam problem z kupieniem sobie spodni, to najpierw się ciskam a potem pocieszam, że mogę za to zjeść kilo tiramisu o drugiej w nocy i poprawić frytkami :) Coś za coś :) Choć oczywiście najlepiej być pięknym, mądrym, błyskotliwym, zabawnym i bogatym jednocześnie. Ja nie jestem bogata, żeby czegoś mi do tego ideału brakowało :ryk:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Od: Wto sty 08, 2013 22:44

Post » Nie lut 02, 2014 15:50 Re: Mokate & ska

Wszystko przed Tobą :)
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Nie lut 02, 2014 16:15 Re: Mokate & ska

Tak, tak, wygram w totka, zbuduję dom koło Ali i zostanę zbieraczką :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Nie lut 02, 2014 16:25 Re: Mokate & ska

magdar77 pisze:Tak, tak, wygram w totka, zbuduję dom koło Ali i zostanę zbieraczką :mrgreen:

A wieczorami kiedy obrobimy wszystkie zebrane, usiądziemy sobie wśród śpiewu okolicznych komarów i :piwa: :ryk:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Nie lut 02, 2014 17:51 Re: Mokate & ska

magdar77 pisze: a potem pocieszam, że mogę za to zjeść kilo tiramisu o drugiej w nocy i poprawić frytkami :)

Mirando, wierz mi, ja też mogę :ryk: :ryk: :ryk:
Choć ja zamiast frytek, wolę wielką czekoladę w orzechami :wink:
A to, że potem mi w d... idzie to obżarstwo, pfffffff :lol:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Nie lut 02, 2014 19:14 Re: Mokate & ska

Hej dziewczyny.
Jako, że banerek naszych seniorów jest już nieaktualny, poprosiłam naszą forumową kalair o nowy, tylko dla Arka-Zena i przekierowujący do tego wątku.
Proszę się częstować, jeśli ktoś chętny promować Zena :ok:

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/q1kcg][img]http://tiny.pl/q1kc4[/img][/url]

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Nie lut 02, 2014 19:58 Re: Mokate & ska

Danusiu, ale to już nie jest Arek, to jest wyłącznie ZEN :wink:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Post » Nie lut 02, 2014 20:03 Re: Mokate & ska

Wśród wielu śledzących losy naszych seniorów znany jest jako Arek i nie sądzę by komuś to przeszkadzało.
Jeśli jesteście innego zdania, to poproszę o zmianę.
Osobiście nie uważam, by wprowadzało to kogokolwiek w błąd a wręcz przeciwnie, ale to moje zdanie i nie musicie się z nim zgadzać.

dana.b

Post » Nie lut 02, 2014 22:54 Re: Mokate & ska

Nowa_Sztno pisze:
Mirando, wierz mi, ja też mogę :ryk: :ryk: :ryk:
Choć ja zamiast frytek, wolę wielką czekoladę w orzechami :wink:
A to, że potem mi w d... idzie to obżarstwo, pfffffff :lol:

Mnie w nic nie idzie - zwłaszcza w duże, niebieskie oczy ;) Mam taką wielką czekoladę z orzechami, zachowam dla Ciebie :) Bo ja ze słodyczy to zaraz po tiramisu śledzia i ogórka konserwowego :)
alab108 pisze:A wieczorami kiedy obrobimy wszystkie zebrane, usiądziemy sobie wśród śpiewu okolicznych komarów i :piwa: :ryk:

Aluś i to jest mój plan na najbliższe dwa lata :mrgreen: Tzn.w dwa lata chciałabym to osiągnąć :)
dana.b pisze:Wśród wielu śledzących losy naszych seniorów znany jest jako Arek i nie sądzę by komuś to przeszkadzało.

Jest OK Danusiu, mnie nie przeszkadza, na Mokiego też w rodzinie mówią Pulpet albo Gruby :mrgreen: A on wie jak się nazywa i ja wiem a reszta niech mówi co chce. ;) Zen póki co nie reaguje na żadne imię:)
Za to zaskoczył mnie - nasyczał na Mokate 8O. Spał w budce drapaka a Moki chciał podrapać. Jak tylko zaczął z budki wydobył się syk. I tu jestem z Mokiego baaardzo dumna, bo olał Zena koncertowo :) Oddalił się dopiero, gdy skończył drapanie. Jednak nie jest taką ciapą :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Nie lut 02, 2014 23:18 Re: Mokate & ska

To nie będę już zawracała głowy kalair o zmianę banerka :ok:

Moje kocury to mają tyle imion, że nawet zapamiętać trudno. Każdy woła jak chce, lub zależnie od sytuacji :mrgreen: Mniemam, że na nich nie robi to żadnego wrażenia, bo i tak robią co chcą i kiedy chcą :wink:

Wiesz, myślę, że Zen dał Mokiemu do zrozumienia, że budka jest jego i tylko jego i żeby się do niej nie zbliżał. Zresztą , po co przeszkadza kotu spać? :P No ale Moki 8O Brawo!

Miranda, gdybyś przypadkiem znalazła dietę cud na przytycie, to pamiętaj o mnie :mrgreen:

dana.b

Post » Nie lut 02, 2014 23:55 Re: Mokate & ska

magdar77 pisze:Obrazek
Obrazek

Jestem .
Kocham Was.
Kocią Miłością --- tzn. będę , ale rzadko będziecie wiedzieć, że jestem.
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Nie lut 02, 2014 23:57 Re: Mokate & ska

Obrazek
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Pon lut 03, 2014 6:49 Re: Mokate & ska

dana.b pisze:Miranda, gdybyś przypadkiem znalazła dietę cud na przytycie, to pamiętaj o mnie :mrgreen:

Danusiu diety cud nie istnieją, niestety :) Ani wte ani wewte :) Z ludowych mądrości dotyczących przybierania na wadze przerobiłam już:
- nieregularne posiłki
- objadanie się na noc
- kakao przed snem
- rzucanie palenia
- przekroczenie trzydziestki
Teraz mogę co najwyżej czekać na kolejne przekroczenia, ewentualnie zacząć pić, bo alkohol ma dużo kalorii :twisted:
Monika_Krk pisze:Jestem .
Kocham Was.
Kocią Miłością --- tzn. będę , ale rzadko będziecie wiedzieć, że jestem.

Monia jesteś mile widziana nawet w charakterze tajniaka :D Korzystając z okazji pięknie dziękuję za wspaniałe teksty do ogłoszeń Bąbelka a teraz Zena.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Pon lut 03, 2014 12:17 Re: Mokate & ska

magdar77 pisze: Jak mam problem z kupieniem sobie spodni, to najpierw się ciskam a potem pocieszam, że mogę za to zjeść kilo tiramisu o drugiej w nocy i poprawić frytkami :) Coś za coś :)

Moja znajoma zwykła mi mówić po takim wybryku, że świnia jestem. Ja żrę, a inni tyją :pig:

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Pon lut 03, 2014 16:46 Re: Mokate & ska

Mirando, co to jest 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O :arrow: Obrazek

Brzuchal??? 8-O 8-O 8-O 8-O 8-O

Nie mogę :ryk: :ryk: :ryk: - może Ty te ludowe mądrości dotyczące przybierania na wadze przerobiłaś na Zeniu? To by jakoś usprawiedliwiało fakt, że TY nie możesz przytyć :mrgreen:
Nieeee, no żeby tak kota na diecie nerkowej utuczyć :ryk: :ryk: :ryk:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

[poprzednia][następna]