Seniorka bryka za TM [i] Śpij malutka ;((((((

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 01, 2014 22:15 Seniorka bryka za TM [i] Śpij malutka ;((((((

Pilnie poszukujemy DT lub DS na dożycie.
U mnie w pracy była kotka, która w dosłownie ostatniej chwili została zgarnięta silnie wychłodzona i odwodniona. Badania wyszły dobrze. Nie jest chora, ale w dotychczasowe miejsce wrócić nie może. Pomimo że była dokarmiana i miała porządną budkę prawdopodobnie nie przeżyłaby kolejnej nocy. W chwili trafienia do weta miała temperaturę ciała obniżoną o 5 stopni.
Poza tym u mnie w pracy wiele rzeczy organizacyjnie się pozmieniało i kot zaczyna niektórym przeszkadzać. Już podobno były pomysły przestawiania budki itp.
Wiek kotki to ok 18 lat. Ma tylko kilka pojedynczych zębów. Na pewno jest kastrowana i w lecznicy potrafiła z kuwety skorzystać. Jest drobniutka.
Obecnie przebywa w lecznicy w Warszawie ale tam będzie mogła być tylko kilka dni a co potem? Wiem że nie jest ciężko chora i nie jest ślicznym kociaczkiem ale może jednak ktoś będzie w stanie pomóc.
Wklejam info od koleżanki która pilotuje sprawę.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Szukamy domu stałego lub tymczasowego dla uratowanej kociczki.
Kociczka w ciężkim stanie wychłodzenia organizmu, odwodnienia i ogólnego wyczerpania trafiła do kliniki weterynaryjnej. Na szczęście okazało się, że nie jest poważnie chora tylko po prostu wyczerpana przebywaniem na mrozie.
Kociczka ma już swoje lata i nie może wrócić na ulicę. Przez kilka dni zostanie w klinice ale później pilnie potrzebujemy dla niej domku. Kociczka łasi się do człowieka, choć nadal bywa nieufna. Bardzo potrzebuje ciepła i uwagi. Potrzebuje też trochę czasu żeby oswoić się z nową sytuacją, w końcu do tej pory była kotkiem wolno żyjącym. Stara się jednak jak może. Potrafi też korzystać z kuwetki.
Istnieje możliwość wypożyczenia klatki wystawowej, w której kociczka mogłaby tymczasowo przebywać, gdyby ktoś mógłby zapewnić jej choćby tymczasowy domek. Jest też możliwość wsparcia w utrzymaniu kotki.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Więcej informacji pod numerem tel 508 769 971

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano Śro lut 05, 2014 20:30 przez pchełeczka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

pchełeczka

Od: Pt kwi 13, 2012 14:55

Post » Nie lut 02, 2014 0:49 Re: PILNIE szukamy DT/DS na dożycie dla seniorki /Wawa

Wolnożyjąca osiemnastolatka 8O Niesamowite :1luvu: Zdecydowanie należy jej się ciepły i troskliwy domek który pozwoli jej w spokoju dożyć swoich dni :ok: :ok: :ok: :ok:

Ja też ostatnio właśnie się zastanawiałem że za parę lat będę musiał pomyśleć o jakiejś "emeryturze" dla moich pracowych futrzaków, choć one teraz mają po ok 7-8 lat.
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Nie lut 02, 2014 8:36 Re: PILNIE szukamy DT/DS na dożycie dla seniorki /Wawa

Właśnie o tym myślimy.
Jak na kota wolno żyjącego miała dość dobre warunki. Jeden z dyrektorów (zmarł ponad rok temu) kupił jej własną budkę drewnianą na nóżkach ze styropianem w środku, miała zadaszone miejsce na karmę i wodę (ale ten dyrektor nie żyje, szefostwo sie pozmienialo, ochrona także na dniach ma się zmienic, kierowcom kot zaczyna coraz bardziej przeszkadzać). BYła dokarmiana a teraz jak były te mrozy to już na ciepło dostawała jeść i pić ale widać to za mało skoro została znaleziona w takim stanie. W ogóle zanim trafiła do weta to kilka godzin była w cieple u pani która nad nią czuwała a i tak miała wtedy tak niską temperaturę ciała. W lecznicy podłączyli kroplówkę, zrobili badania krwi i wynika z tego że poza wyziębieniem nic nadzwyczajnego się z nią nie działo co jest zadziwiające.
Najlepszy byłby dla niej dom stały. Pewnie u starszej spokojnej osoby. To jest leciwy kotek i jest szansa że nie przeżyłaby nowego opiekuna. Ta kicia moze pożyć kilka miesięcy albo kilka lat. Jak na razie to wola życia ją dobrze konserwuje. ;)
Obrazek

pchełeczka

Post » Nie lut 02, 2014 16:10 Re: PILNIE szukamy DT/DS na dożycie dla seniorki /Wawa

Bidulka śliczna - aż się serce kraje i wyrywa, żeby ją wziąć :(

PaniKot

Od: Pt sie 30, 2013 19:32

Post » Nie lut 02, 2014 19:20 Re: PILNIE szukamy DT/DS na dożycie dla seniorki /Wawa

Może znajdzie się domek dla staruszki ,nie powinna wracać w to miejsce.
Obrazek

Henia

Od: Pt mar 10, 2006 14:29

Post » Nie lut 02, 2014 19:37 Re: PILNIE szukamy DT/DS na dożycie dla seniorki /Wawa

Zanim pojawił się Miauczuś, to szukałam po ogłoszeniach jakiejś starowinki - chciałam dać domek jakiejś bidzie wieloletniej. Los zdecydował inaczej, ale jak na nią patrzę... Musi się znaleźć jakiś dom...

PaniKot

Post » Nie lut 02, 2014 20:05 Re: PILNIE szukamy DT/DS na dożycie dla seniorki /Wawa

musi :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie lut 02, 2014 22:02 Re: PILNIE szukamy DT/DS na dożycie dla seniorki /Wawa

Znajdzie sie Dom! :)
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pon lut 03, 2014 10:30 Re: PILNIE szukamy DT/DS na dożycie dla seniorki /Wawa

Za dom dla Babci :ok:
Obrazek

Henia

Od: Pt mar 10, 2006 14:29

Post » Pon lut 03, 2014 11:29 Re: PILNIE szukamy DT/DS na dożycie dla seniorki /Wawa

Och, jak mnie korci, żeby ja zabrać... Ale cóż... nie da rady...

PaniKot

Post » Pon lut 03, 2014 11:38 Re: PILNIE szukamy DT/DS na dożycie dla seniorki /Wawa

Cudna koteczka :1luvu:
Szkoda, że mieszkanie nie z gumy :?

Mam nadzieję, że ktoś da dziewczynce domek na jesień życia :ok:
Ale może warto założyć w tym celu także wydarzenie na FB?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon lut 03, 2014 11:46 Re: PILNIE szukamy DT/DS na dożycie dla seniorki /Wawa

Miejsce to może by i się znalazło, bo koteczka niewielka, ale nie mogę jej narażać, bo moje stadko fivkowe

PaniKot

Post » Pon lut 03, 2014 13:17 Re: PILNIE szukamy DT/DS na dożycie dla seniorki /Wawa

Czy ona miała robione testy na fiv i felv? Pewnie nie, bo czasu nie było, ale tak mi jakoś po głowie chodzi...

PaniKot

Post » Pon lut 03, 2014 16:57 Re: PILNIE szukamy DT/DS na dożycie dla seniorki /Wawa

Testy pewnie zrobimy jak dojdzie do formy. Z tego co wiem na dzis to ma jakis stan zapalny ale bez weta prowadzacego konkretow sie nie dowiemy... na razie nawet z odrobaczeniem zachowujemy ostroznosc. Ktoras z dziewczyn codziennie jest u niej ja wyglaskac. Z tym nie ma klopotu ale na zabiegi podobno sie buntuje.
Obrazek

pchełeczka

[następna]