Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 30, 2014 22:32 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

Tak, trochę czasu zajęło, zanim zaczął normalnie funkcjonować (czyt. dokuczać innym ;) )
Mnie się wydaje, że jak zmieszasz te dwie karmy i dasz przez 2 dni, to nic się nie stanie, bo przecież leczniczą karmę też podasz.
Zobacz, jak będzie kupa jutro wyglądała, bo może zwyczajnie w organizmie te ziółka jeszcze się trzymają.
A może to te wszystkie leki razem trochę go rozregulowały i zwyczajnie organizm musi się ich pozbyć, a jak się pozbędzie, to będzie w porządku.

I wiem, że sporo Cię już to wszystko kosztowało, ale może spróbuj z obróżką feromonową. Nie wierzyłam do końca w jej działanie, ale zauważyłam u Bandziora większy luz i chęć zabawy, więc kupuję. I zmieniam co 3 miesiące, nie tak jak piszą, że co miesiąc.

rapsodia82

Od: Nie sty 03, 2010 14:55

Post » Czw sty 30, 2014 22:40 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

będę kombinować
może i z obróżką :roll:
może obróżkę sobie zamówię na imieniny, a fontannę na urodziny?
git
grunt to dobry plan

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Pt sty 31, 2014 9:16 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

mój TŻ też baran
może mu dac na urodziny fontannę? 8)

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pt sty 31, 2014 18:13 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

Widzę, że u was nadal przejścia rozmaite.
Biedny Loki, ten antybiotyk odstawiony, czy wciąż bierze? Może się musi po nim zregenerować?
Zdziśka jako lwica jest fenomenalnie fotogeniczna.

My na gwiazdkę kupiliśmy fontannę Trixie. Marian pije z niej wodę łapą, Majka normalnie, Emma ją uwielbia i od kiedy jest fontanna, to pije jak szalona.
Melisa oczywiście boi się fontanny i nadal domaga się puszczania wody na dno wanny.
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Pt sty 31, 2014 18:23 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

U nas na razie bardzo sprawdza się dodatkowa miseczka w pokoju córki
Z niewiadomej przyczyny pije się z niej zupełnie inaczej, niż z tej w przedpokoju (chociaż woda ta sama) :roll:

Powoli skłaniam sie do zakupu fontanny, ale rzeczywiście poczekam na imieniny, bo dziś znów dałam zarobić weterynarzom :-/
i wyskoczyłam z kilku dziesiątek na Hillsa, bo te luźne kupy to może być Royal :roll:

Dziś jakby lepiej, ale staram się nie zapeszać, bo już dwa razy się cieszyłam, a potem się skiepściło

pozytywka

Post » Pt sty 31, 2014 22:03 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

pozytywka pisze:U nas na razie bardzo sprawdza się dodatkowa miseczka w pokoju córki
Z niewiadomej przyczyny pije się z niej zupełnie inaczej, niż z tej w przedpokoju (chociaż woda ta sama) :roll:

Powoli skłaniam sie do zakupu fontanny, ale rzeczywiście poczekam na imieniny, bo dziś znów dałam zarobić weterynarzom :-/
i wyskoczyłam z kilku dziesiątek na Hillsa, bo te luźne kupy to może być Royal :roll:

Dziś jakby lepiej, alestaram się nie zapeszać, bo już dwa razy się cieszyłam, a potem się skiepściło

To już wystarczy tego kiepszczenia..teraz czas na lepsze :ok:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Pt sty 31, 2014 22:13 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

wlasnie! A tak na prawde sadzicie ze rzeczywiscie koty wiecej pija? I jak to jest z wychodzeniem, zostawia sie wlaczona? To bezpieczne?
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Pt sty 31, 2014 22:16 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

My wyłączamy. Fontanna działa od rana jak jesteśmy i jak wracamy. Szumi toto, ale mnie to nawet uspokaja ;)
Babcia Emma sama domaga się włączania, siada przy niej i patrzy wyczekująco.
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Pt sty 31, 2014 22:19 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

U mnie cały czas chodzi i nic się do tej pory nie działo, a mam fontannę ponad rok.
Najważniejsze to pilnować, aby nie zabrakło wody, bo wtedy silnik może się zniszczyć.
Ja wlewam do fontanny wodę źródlaną, bo moja w kranie ma bardzo dużo kamienia i szybko w fontannie robił się taki śliski osad.
Teraz myjemy raz w tygodniu i wtedy też baniak wody wlewamy. Filtr wymieniam co parę miesięcy, a przy każdym myciu zwyczajnie wypłukuję go gorącą wodą.
Ja widzę, że więcej piją, bo do misek tak chętnie nie chodziły, a przy fontannie dość często podchodzą. A częściej, gdy widzą innego kota przy źródełku ;)

rapsodia82

Post » Nie lut 02, 2014 18:34 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

Pozytywko, jak sytuacja na froncie kuwetkowym?

rapsodia82

Post » Nie lut 02, 2014 18:54 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

napisałam i mi posta w kosmos wysłało

w skrócie - sika za mało
teraz już rzadko, ale mało :(

wczoraj jeszcze w miarę, dziś już do kitu
pęcherz nie jest przepełniony
czemu on tego moczu tak mało produkuje? :(

Jutro chyba znów do weta

pozytywka

Post » Nie lut 02, 2014 19:02 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

Może jednak wraca do normalności? Jeśli mimo wszystko częściej, niż przed przytkaniem... A jesteś w stanie porównać jakie ilości przed oddawał?
Bo może takie ilości są dla niego normalne.
Póki nie trzyma, pęcherz nie jest przepełniony, to nie panikuj, bo przecież kolejna wizyta to stres :( Ja wiem, łatwo się mówi...

A jak z biegunką? Bo może on się przez to trochę odwodnił i teraz organizm nie ma potrzeby wydalać wody, bo regeneruje ubytki

rapsodia82

Post » Nie lut 02, 2014 19:09 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

mam kłopot z netem
co chwilę mi wywala i post leci w kosmos

kolejny raz próbuję
dziś sika rzadko i mało
za mało, jeśli chodzi o normy dobowe
wcześniej sikał często, małe ilości, ale w sumie mieścił się w normach oddawanego moczu na dobę

kupa się unormowała po przejściu na Hillsa

pozytywka

Post » Nie lut 02, 2014 19:32 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

Może mniej pił?
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Nie lut 02, 2014 19:50 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

on już nie chce więcej pić
nawet go trochę dopoiłam dzisiaj (troszkę na siłę, mimo, że wcześniej unikałam takich akcji)
i dolałam mu wody do jedzenia
już nie wiem
jednego dnia wygląda, że jest lepiej, drugiego wszystko się kiepści

dziwne też te siki się robią
w ogóle się nie zbrylają, tylko zostają w postaci takich mokrych kawałeczków żwiru
mogę je sobie zbrylić manualnie :twisted:

może to przez te tabletki ziołowe na rozpuszczanie kamieni?
Zdziska też takie siuśki zrobiła ostatnio (ona dostaje 1 tabl, Loki dwie)

Najgorsze, że wetki też nie mają pomysłu, dlaczego on tak sika
podobno z czasem ma nastąpić normalizacja

Tylko o jakiej normalizacji mówimy, skoro ja musze mieć cały czas dyżur przy kuwecie, żeby mieć pewność, że nie dzieje się nic, z czym powinniśmy natychmiast lecieć do weta :roll:

a u nas jednego dnia lepiej
a drugiego - wszystko do kitu

pozytywka

[poprzednia][następna]