Wszystkie koty jamnika Melona VII- o żeż MIAUWA!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Sob lut 01, 2014 15:20 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- ale czy Neigh ma nogi

Ja tak mam bez teorii, tylko w praktyce...
Przyszywane siostry - trzy, ciotek ulubionych kilka - zadna spokrewniona.
Ze zwiazanych "krwia" gadam z jedna kuzynka i jeszcze z zona/wdowa po fajnym wujku.
Z reszta nie mam o czym, to i nie gadam. Na szczescie wszyscy spokrewnieni sa daleko, wiec nie ma powodow do udawania rodziny...
ObrazekObrazek
Angels can fly because they take themselves lightly

Anemon

Od: Śro lis 05, 2008 21:24

Post » Sob lut 01, 2014 17:08 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- ale czy Neigh ma nogi

No, od tego jest "przyszywana rodzina".
Ja tam zasadniczo nie potrzebuję sobie dorabiać rodziny jako rodziny, natomiast wszystkim bohaterom książek i filmów zazdrościłam silnego grona przyjaciół. Np. taka Bridget Jones - sama w sobie była powalona, szczególnie w wykonaniu filmowym. I zazdrościłam jej nie romansu z Markiem Darcy, ale tej trójki przyjaciół. Nic nie szkodzi, że też powalonych.
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Sob lut 01, 2014 17:50 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- ale czy Neigh ma nogi

Przyjaciele rzecz nabyta- można ich mieć.
Czasem są małe roszady, ale trzon zawsze trzyma się prosto.
A romansu z Danielem (Hugh'em G.) nie ze zazdrościłaś Bridget? :mrgreen:

Ech, wiecie ,że ona ma dalszy ciąg? Jest wdową (Mark był mało żywotny jak widać...) i co ma?
Problemy sercowe!!!

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Sob lut 01, 2014 18:15 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- ale czy Neigh ma nogi

Czytałam, że jest trzecia część. Ale już po przeczytaniu zapowiedzi stwierdziłam, że kompletnie nie mam ochoty jej czytać.
Nie, Daniela ani Hugh Granta nie zazdrościłam.
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Sob lut 01, 2014 21:16 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- ale czy Neigh ma nogi

o niee, Marka zabili? to kto to pisał, H.Fielding czy George R. R. Martin :( ?
Obrazek

Anneke_

Od: Czw mar 28, 2013 15:24

Post » Sob lut 01, 2014 21:48 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- ale czy Neigh ma nogi

[quote="kotkins"]Tak,z Miastkowską chodzi o "zagininego kota", którego wyadoptowała Lidka02.
Trafiłam na wątek tego kota.
Ta ulica jest blisko mnie , ale nie bardzo wiem co mogę w tej sprawie zrobić- właściciele powinni poszukać, dać ogłoszenia...

Tia, powinni? Chcą? Gówno :evil:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Nie lut 02, 2014 11:12 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- ale czy Neigh ma nogi

Hej - ja przelotem na forum, ale muszę wam wkleić :

Obrazek

Idealny dla Fun Clubu Amelki , c'nie ? :mrgreen:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Nie lut 02, 2014 11:55 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- ale czy Neigh ma nogi

Zdecydowanie tatuaż amelkowy, ale ja tylko ewentualnie mehendi reflektuję :wink: .

Mam pytanie - czy persy dorastają później? Bo babka w Niemczech wzięła 8-miesięczną persicę ze schroniska i jej wet (oraz ja) sugeruje, żeby ją wysterylizować już teraz, a niejaki/a jul-kot twierdzi że absolutnie, bo to za wcześnie 8O . Były tam też pytania o sposoby na rozczesanie kołtunów, które się zdążyły utworzyć w schronisku - chyba skończy się goleniem/wycinaniem kołtunów, jeśli nie ma jakiegoś specjalnego, znanego tylko doświadczonym persjastom sposobu :mrgreen: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie lut 02, 2014 12:31 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- ale czy Neigh ma nogi

Alienor pisze:Zdecydowanie tatuaż amelkowy, ale ja tylko ewentualnie mehendi reflektuję :wink: .

Mam pytanie - czy persy dorastają później? Bo babka w Niemczech wzięła 8-miesięczną persicę ze schroniska i jej wet (oraz ja) sugeruje, żeby ją wysterylizować już teraz, a niejaki/a jul-kot twierdzi że absolutnie, bo to za wcześnie 8O . Były tam też pytania o sposoby na rozczesanie kołtunów, które się zdążyły utworzyć w schronisku - chyba skończy się goleniem/wycinaniem kołtunów, jeśli nie ma jakiegoś specjalnego, znanego tylko doświadczonym persjastom sposobu :mrgreen: .

Mię :mrgreen: nie pytaj bo ja jestę persę 45 letnim i mam nadal " fiu bździu" w głowie.

Hmmm… kiedy dorastają persy ?
Amelko ??? :D :mrgreen:

P.S.
A tak poważnie to nie rozumiem, co ma dorastanie do sterylki ?
Dobry wet zrobi ją młodemu kotu i już.
No ale mówię - ja się nie znam - to tylko moja "lajkonikowa" opinia.
Ja bym 8 - miesięczna persicę sterylizowała.
Co kraj - to obyczaj. :roll:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger

Monika_Krk

Post » Nie lut 02, 2014 13:02 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- ale czy Neigh ma nogi

alab108 pisze:
kotkins pisze:Tak,z Miastkowską chodzi o "zagininego kota", którego wyadoptowała Lidka02.
Trafiłam na wątek tego kota.
Ta ulica jest blisko mnie , ale nie bardzo wiem co mogę w tej sprawie zrobić- właściciele powinni poszukać, dać ogłoszenia...

Tia, powinni? Chcą? Gówno :evil:

Alab...wybacz.
Bardzo Cię cenię.
Uważam ,że jesteś Wielką Pozytywną Wariatką, wspaniałym człowiekiem przez DUŻE "C".
Ale...
Ale adopcje Lidki 02 , w ogóle jej cała "działalność" napawa mnie wyłącznie strachem.
To była jej adopcja.

Dobrze. Jakie są Wasze oczekiwania?
Ta ulica jest kilka km od mojego domu.
Z góry mówię ,że do ludzi nie pójdę i nie będę negocjowała z nimi poszukiwań kotki.
To rola Lidki, są telefony.
Przecież oddała kota porządnym ludziom a nie byle komu??????

Hmmm...a kto robił PA??
Pewnie ktoś z Poznania.

Skontaktuj się ze mną na pw albo tel , zobaczę czy coś się da zrobić.

kotkins

Post » Nie lut 02, 2014 13:37 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- ale czy Neigh ma nogi

To kot Dante z księgarni na Szewskiej we Wrocławiu
http://kotdante.wordpress.com/

wierna podczytywaczka
"Istnieje tylko jedno imię stosowne dla kota - Wasza Wysokość."
"(...)życie to zbyt poważna sprawa, by brać je na poważnie."

Helen Brown "Kleo i ja"

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=160260

megrita

Od: Nie lut 02, 2014 13:35

Post » Nie lut 02, 2014 14:11 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- ale czy Neigh ma nogi

megrita pisze:To kot Dante z księgarni na Szewskiej we Wrocławiu
http://kotdante.wordpress.com/

wierna podczytywaczka

kurde !
...warto by mu jakiś medal "obstawić" i tej księgarni i temu "właścicielu". 8
Na szybie powiesić medal.
I byliby ambasadorami miau w tym mieście. :ok:

Monika_Krk

Post » Nie lut 02, 2014 14:29 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- ale czy Neigh ma nogi

Się może przedstawię, czytam od początku, dzisiaj dopiero się zarejestrowałam, bo mnie Dante ruszył :) i patriotyzm lokalny mi się załączył - jestem z Wrocławia.
Posiadaczka dwóch futer - Tafu 8-letnia podobno pers (jeśli już to starego typu, trochę nosa ma) - prezent od teściowej, mam ją od kocięcia, i we wrześniu adoptowana Luna, koteczka z działki, jedyna w całym miocie z długawym włosem, około 8 miesięczna.
"Istnieje tylko jedno imię stosowne dla kota - Wasza Wysokość."
"(...)życie to zbyt poważna sprawa, by brać je na poważnie."

Helen Brown "Kleo i ja"

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=160260

megrita

Od: Nie lut 02, 2014 13:35

Post » Nie lut 02, 2014 14:58 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- ale czy Neigh ma nogi

megrita pisze:Się może przedstawię, czytam od początku, dzisiaj dopiero się zarejestrowałam, bo mnie Dante ruszył :) i patriotyzm lokalny mi się załączył - jestem z Wrocławia.
Posiadaczka dwóch futer - Tafu 8-letnia podobno pers (jeśli już to starego typu, trochę nosa ma) - prezent od teściowej, mam ją od kocięcia, i we wrześniu adoptowana Luna, koteczka z działki, jedyna w całym miocie z długawym włosem, około 8 miesięczna.

A papugię masz ??? :mrgreen:

Obrazek

Monika_Krk

Post » Nie lut 02, 2014 15:44 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- ale czy Neigh ma nogi

Mnie jednak BARDZO martwi ,że Dante wychodzi tak w środku miasta...
I czy on nocuje w księgarni czy mieszka tam tylko do 18-stej?

Megrito witaj, w tak przyjemnych okolicznościach, każdy ujawniony podczytywacz jest cenny...
Pokaż kociarstwo konicznie, pokomentujemy jego urodę..tylko dwa?
Może trzeba Ci np. persa??? :mrgreen:

kotkins

[poprzednia][następna]