Nasza kocia... maluszki, jeden niewidomy, prośba o wsparcie.

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Sob lut 01, 2014 19:29 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy, Jasinek odszedł sam [']

Anna61 pisze:
yolaantaa pisze:No tak ziemia była zmarznieta,zastanawiałam się jak Jasieńka pochowasz Aniu :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Nie mogłyśmy z córką ukopać, ziemia zmarznięta, tłukłyśmy szpadlem i po troszeczku ziemia odłamywała-kruszyła się.
Jasiu pochowany w grobie razem z moimi kotkami które odeszły, ale nigdy nie odejdą z mego serca.

Jasiulka też zawsze będziesz kochać :1luvu:

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Sob lut 01, 2014 19:34 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy, Jasinek odszedł sam [']

Spilett pisze:Jasiulka też zawsze będziesz kochać :1luvu:

Każdego, bez wyjątku. :cry:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Sob lut 01, 2014 19:43 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy, Jasinek odszedł sam [']

Biedne te zwierzątka,nie dość,że krótko żyją,to jeszcze te choróbska no i zły los dla niektórych :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

yolaantaa

Od: Śro lis 14, 2012 14:10

Post » Sob lut 01, 2014 20:11 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy, Jasinek odszedł sam [']

yolaantaa pisze:Biedne te zwierzątka,nie dość,że krótko żyją,to jeszcze te choróbska no i zły los dla niektórych :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

To prawda, zły los, poniewierka, a gdy już są szczęśliwe, to parszywy los ich zabiera.
Oto co daje los tym biednym zwierzętom :cry: :cry: :cry:

Maluszki urodzone na węglu. viewtopic.php?f=1&t=110264&hilit=maluszki+na+w%C4%99glu

Maluszki viewtopic.php?f=1&t=112903&hilit=Krawatek
były z tego miejsca :( viewtopic.php?f=1&t=105836&start=555

Frania['] i Mania['] viewtopic.php?f=1&t=112574&hilit=bia%C5%82a+Koteczka
odeszły w DS
Obrazek

viewtopic.php?f=1&t=116775&p=6497757&hilit=Frania+i+mania#p6497757

Tytuł: Nasza kocia rodzinka.Niunia i Gagusia (FeLV+) MIECIU ['];(((

czy Kubuś['] i Myszka['] viewtopic.php?f=13&t=145927&hilit=Kubu%C5%9B+i+Myszka

Starszy post z lis 13, 2010
viewtopic.php?f=1&t=106091&start=1350&hilit=Frania+i+mania
Anna61 pisze:
Tak mnie dzisiaj naszło... na wspominki.
Mieciu [']
Obrazek Obrazek
Myszka [']
Obrazek Obrazek

i jej córeczka Lilunia [']
Obrazek Obrazek

Mania ['] i Frania ['] i Mieciu ['] i Mania [']
Obrazek Obrazek

Misiu ['] i Krawatek [']
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Gdy Kot swe oczy zamyka
Pamiętaj ,że On nie znika
Tylko Ziemię opuszcza
Idąc za Most Tęczowy
Niesie w sercu wspomnienie
Dotyku Twego delikatnego
Posłanka domem pachnącego

Idzie po Moście Tęczowym
Łzami żalu zroszonym
Wspominając jak Go tuliłaś
Jak o Niego walczyłaś
Poszedł w swą ostatnią drogę
Otulony miłością złocistą
Wciąż odwracając głowę

Pozwól sercu Mu odejść
Uwolnij od żalu swego
On poszedł pierwszy
Ty dołączysz do Niego
Szczęśliwy dzień nastanie
Przyjdzie czas na Ciebie
Spotkacie się rozradowani

Już razem!
W kocim niebie!
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Sob lut 01, 2014 20:21 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy, Jasinek odszedł sam [']

:( straszna historia tych kociaków.

:( Aniu przytulam, smutny dziś dzień.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kasia1568

Od: Śro cze 12, 2013 14:37

Post » Sob lut 01, 2014 20:45 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy, Jasinek odszedł sam [']

pamiętam te niektóre historie,ale boję się wchodzić ,wspominać :cry:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Sob lut 01, 2014 21:05 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy, Jasinek odszedł sam [']

:(

Cóż można powiedzieć...

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Sob lut 01, 2014 21:13 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy, Jasinek odszedł sam [']

Myszolandia pisze:pamiętam te niektóre historie,ale boję się wchodzić ,wspominać :cry:

Sylwia, ja też staram się tam nie wchodzić, bo ból przeogromny.....że można aż tak kochać.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Sob lut 01, 2014 22:13 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy, Jasinek odszedł sam [']

Tak bywa :cry: Istniejemy na tym świecie,by ktoś inny istnieć mógł.Jesteśmy by dać odrobinę miłości,serca , ciepła, istotom wyjątkowo skrzywdzonym.Przeważnie tak się dzieje, że gdy odnajdują ten ogrom miłości -odchodzą. Myślę,że ich serduszka zbyt wiele bólu doznały , ale przed odejściem dane im było przeżyć prawdziwie szczęśliwe dni.To taka mała rekompensata. :cry:

asiek o

Od: Śro maja 26, 2010 15:14

Post » Sob lut 01, 2014 22:51 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy, Jasinek odszedł sam [']

Nigdy nie zrozumiem ludzi co krzywdzą zwierzęta,życzę im jak najgorzej,dla mnie to nie sa ludzie,nie zasługują na to miano....

yolaantaa

Od: Śro lis 14, 2012 14:10

Post » Nie lut 02, 2014 10:21 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy, Jasinek odszedł sam [']

yolaantaa pisze:Nigdy nie zrozumiem ludzi co krzywdzą zwierzęta,życzę im jak najgorzej,dla mnie to nie sa ludzie,nie zasługują na to miano....

Dlatego mam tyle zwierząt ile mam. :wink:

Powracamy do codziennych spraw bo życie tak oto u nas się toczy.

Agatka, pozycja wyjściowa.
Obrazek Obrazek

Kubuś (do wzięcia, ale potrzebny mu czas i koty)
Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Kola
Obrazek

Tola,
Tola to zazdrośnica, zawsze pcha się w obiektyw lu przychodzi jak miziam innego kota, ona by tak chciała aby ją miziać, a przecież jak zaczyna mruczeć to zaraz się dusi, :( Boluś podobnie, z tym że on na dodatek ma straszne ataki kaszlu duszącego.
Tola miała echo serca, ale wyszło dobrze. Lekarz powiedział, że one już takie zostaną bo są po przebytych wirusówkach w dzieciństwie, mają na krtani blizny, :( bo pamiętajmy, że zanim do mnie trafiły były same, maleńkie bez matki i przechodziły kk i jedno z rodzeństwa straciło oczka i gdzieś umarło na mrozie. Ludzie tam patrzyli i nie pomogli.....viewtopic.php?f=13&t=150048&hilit=na+%C5%9Bniegu
Obrazek
Obrazek

rodzeństwo czyli Tola i Boluś
Obrazek

rodzinnie
Obrazek

Boluś i Kubuś
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Kola, Agatka i Kubuś
Obrazek Obrazek

Agatka i Kaśka
Obrazek

Wituś to miziak się zrobił i nawet sam przychodzi do mnie na kolana,
a jak jest głodny to wskakuje do siebie na szafkę :wink: on dostaje osobno swojego renala a pamiętajmy, że ma ma białaczkę i nie może jeść z kotami.
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bisia, radzi sobie świetnie
Obrazek

Miśka się znęca nad drapakiem
Obrazek
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Nie lut 02, 2014 11:05 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy, Jasinek odszedł sam [']

Witaj Aniu :1luvu:
Nie byłam z Wami od początku ale jak wchodzę na wątki kotków które odeszły i widzę ich zdjęcia to aż smutek zżera :(

Masz szczęśliwą kocią rodzinkę, mam już swoich ulubieńców :oops: :oops: :oops:

Agatka bardzo przypomina mi mojego Tofisia, a ta joga na pierwszym zdjęciu :ryk: :ryk:

Kubuś to wykapana Kluseczka - kotka bezdomna którą dokarmiam. Dzikawa niestety :( ale może i dobrze dzięki temu dobrze sobie radzi i nikt jej krzywdy nie zrobił. Została sama jako pół roczny kociak, bo jej matka nagle odeszła :(

"krówki" są zazdrosne to fakt :ryk: Kubuś bardzo jej zazdrosny, a jak jego cierpliwość się kończy to duża na tym cierpi czyt. rany cięte na rękach lub nogach :oops:

Bisia i Wituś :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: moje słodziaki :oops:
Uwielbiam na nich patrzeć :1luvu:
Cieszymy się z apetytu Witusia, kotki z PNN często tracą apetyt :(

Aniu kiedy u Witusia została zdiagnozowana białaczka ?

U moich chłopców w październiku 2011 r. czasem się boję ile jeszcze zdołają wytrzymać.
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Nie lut 02, 2014 11:16 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy, Jasinek odszedł sam [']

Miraclle pisze:Aniu kiedy u Witusia została zdiagnozowana białaczka ?
U moich chłopców w październiku 2011 r. czasem się boję ile jeszcze zdołają wytrzymać.

Witusia(ponad 6,5 roku był schronisku, od małego) i Madzię['] :cry: wzięłam świadomie ze schroniska w Koninie już z białaczką.
viewtopic.php?f=1&t=136854&hilit=Witu%C5%9B+z+Konina
Madzia ważyła niecałe 2 kilo,
http://img846.imageshack.us/img846/3879/dscn9040.jpg
też była praktycznie szkielecik, białaczka, nerki i koniec, ale była szczęśliwa co widać na zdjęciach.
viewtopic.php?f=1&t=117997&start=1485
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Nie lut 02, 2014 11:30 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy, Jasinek odszedł sam [']

Bardzo ładnie sobie Wituś radzi :ok:
Oby tak dalej :ok:
zakochałam się w jego pyszczku :oops:
:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Nie lut 02, 2014 11:58 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy, Jasinek odszedł sam [']

też się bujam w Witusia pyszczydle :oops:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

[poprzednia][następna]