Mela - kocia nastolatka po przejściach u mnie w DS

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 01, 2014 20:50 Re: Swawolna staruszka bez łapki i mikro-pieski :)))

Dla nie znających sprawy,bo widzę że są możliwe nieporozumienia - Wojciech L., który według wszelkich objawów na ziemi i niebie (oraz własnych zeznań, obecnie odwołanych) adoptował od ludzi kocięta i potem je mordował, miał dom właśnie tak przygotowany (były wizyty przedadopcyjne) - drapak do sufitu i cała reszta też "z wyższej półki", sugerująca dogłębną wiedzę o kotach i troskę o dobrostan adoptowanych kociąt, jak 6-tygodniowa śliczna bura Wiki[*] ze schroniska w Sosnowcu.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Sob lut 01, 2014 22:54 Re: Swawolna staruszka bez łapki i mikro-pieski :)))

Wiecie co, nigdy do końca nie wiadomo, jak postąpić i komu wyadoptować zwierzaka, by było ok.

Starsze, samotne osoby na pewno kochają przygarniętego pupila, ale co gdy nie mają nikogo, idą do szpitala itd. itp.
Powiem dziewczynom, by zaproponowały pani adopcję kota z krakowskiego schroniska. Widziałam na wątku, że jest wiele kotów w wieku 7+

Melcia dzisiaj szaleje, buszuje po mieszkaniu :lol:

Odpoczywa leżąc na kocyku na krześle, lub na krześle obrotowym.

Jest bardzo grzeczna i bezproblemowa

Morelowa, dziękuję za polecenie mi Ali na wizytę.

Wizyta odbyła się dzisiaj (Ala pojechała z córką)

Z relacji mailowej i telefonicznej wynika, że to bardzo fajny dom, ludzie odpowiedzialni, a adopcja Figuni jest przemyślana!!!

Gabi79

Od: Nie lip 01, 2012 10:35

Post » Nie lut 02, 2014 8:45 Re: Swawolna staruszka bez łapki i mikro-pieski :)))

Ale się cieszę z powodu Figi!
Ala jest zwierzolubem, ma koty ale i psy więc się zna moim zdaniem :D

Na Kajtusia Mela już nie napada?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Nie lut 02, 2014 9:57 Re: Swawolna staruszka bez łapki i mikro-pieski :)))

morelowa pisze:Ale się cieszę z powodu Figi!
Ala jest zwierzolubem, ma koty ale i psy więc się zna moim zdaniem :D

Na Kajtusia Mela już nie napada?

Ja też się bardzo cieszę, bo wygląda na to, że to taki dom o jakim dla Figuni marzyłam:

- dom z ogrodem
- 4 lub 5 spacerów (w tym po lesie) dziennie
- pani pracuje tylko 2 popołudnia w tygodniu, więc ma dużo czasu dla psiaków
- Państwo w średnim wieku - dzieci odchowane
- dużo miłości
- psi kolega do towarzystwa :D

Jeszcze długo Kajtuś i Mela nie będą jedli ze wspólnej miski i leżeli na jednym łóżku, gdyż Kajti boi się Melci i schodzi jej z drogi.
Chyba ma na to wpływ fakt, że Mela fuka na Figę.

Ogólnie wszystko ok.
Wiem, że obiecałam foty.
Zrobię na spokojnie jak Figunia wyjedzie.

Buziaki dla Ciotek od SUPER KOTKI (MELCI :1luvu: )

Gabi79

Post » Nie lut 02, 2014 9:59 Re: Swawolna staruszka bez łapki i mikro-pieski :)))

Miziawki dla Melci, Kajtusia i Figi :ok: . Niech będą zdrowe i szczęśliwe :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Nie lut 02, 2014 10:21 Re: Swawolna staruszka bez łapki i mikro-pieski :)))

Alienor pisze:Miziawki dla Melci, Kajtusia i Figi :ok: . Niech będą zdrowe i szczęśliwe :ok: :ok:

Bardzo dziękuję w imieniu całej trójki.

Wzięłam Melcię na kolana, była zachwycona głaskaniem.
Gdy chciałam wstać i położyć ją na sąsiednim krześle wszczęła alarm.
Gdy ponownie usiadłam Figa wskoczyła mi na kolana.
I jak tu gotować obiad??? :?:

Gabi79

Post » Nie lut 02, 2014 11:25 Re: Swawolna staruszka bez łapki i mikro-pieski :)))

Zamówić pizzę ? :mrgreen:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Nie lut 02, 2014 11:29 Re: Swawolna staruszka bez łapki i mikro-pieski :)))

Super, że jest taka wizja dla Figusi - ponoć do trzech razy sztuka, więc może w końcu jej się poszczęści, bo ileż zawodów może znieść psie serce?

Co do ostrożności - zawsze należy zachować maksymalną; chodziło mi tylko o to, żeby kogoś nie skreślać tylko z racji wieku (moja prababcia w wieku 98 lat nadal nie zaliczyła szpitala poza porodem dzieci i była samodzielna pomagając wnukom w gotowaniu obiadu - więc różnie bywa). A kotów nawet 15+ nie brakuje.
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Nie lut 02, 2014 17:37 Re: Swawolna staruszka bez łapki i mikro-pieski :)))

No to :ok: :ok: za adopcję Figi i za dalsze dogadywanie się Meli z Kajtusiem, biedactwem kochanym :1luvu: :1luvu: .

Alienor

Post » Wto lut 04, 2014 14:21 Re: Swawolna staruszka bez łapki i mikro-pieski :)))

Z zapartym tchem czekamy na wieści o współżyciu (oby pokojowym) Meli, kajtusia i Figuni :ok: .

Alienor

Post » Wto lut 04, 2014 15:12 Re: Swawolna staruszka bez łapki i mikro-pieski :)))

Figa może już w nowym domku?
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Wto lut 04, 2014 16:10 Re: Swawolna staruszka bez łapki i mikro-pieski :)))

Chyba nie. Poszłam na dogomanię, bo Gabi albo nas nie lubi, albo nie ma czasu [wybieram drugą opcję :lol: ]. Pisze tam, że we środę, ale zdaje się, że następną...

Obrazek

morelowa

Post » Wto lut 04, 2014 17:44 Re: Swawolna staruszka bez łapki i mikro-pieski :)))

Daj link do Dogomanii i Figi. Ja tam jestem zarejestrowana :ok:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Wto lut 04, 2014 18:58 Re: Swawolna staruszka bez łapki i mikro-pieski :)))

http://www.dogomania.pl/forum/threads/2 ... st21841603
To nie jest wąt Figi, a obu maluchów i różnych spraw. Ale Gabi pisze o Fidze.
Mam nadzieję, że mnie nie pogoni :roll:
Nie trzeba sie logować, nie.

Mam konto na dogo. Ale nie wchodzę prawie nigdy, nie loguję się. Poruszanie się po dogo to traumatyczne przezycie :mrgreen: Raz w górę, raz w dół są posty i te reklamy wyskakujące z każdego konta 8O

Obrazek

morelowa

Post » Wto lut 04, 2014 21:52 Re: Swawolna staruszka bez łapki i mikro-pieski :)))

morelowa pisze:Chyba nie. Poszłam na dogomanię, bo Gabi albo nas nie lubi, albo nie ma czasu [wybieram drugą opcję :lol: ]. Pisze tam, że we środę, ale zdaje się, że następną...

Oczywiście, że Was lubię :lol:

Przepraszam za milczenie.

W pracy mam bagno totalne i co za tym idzie doła giganta.

Figa jedzie do DS w przyszłą środę :piwa:

A Melcia coraz jepiej się u Nas czuje, właśnie śmignęła do kuchni i czeka na jedzonko.

Już dzisiaj jej nie dam, to mały żarłok, a przecież musi dbać o linię.

Pozdrowienia dla wszystkich od Melci Pieszczoszki :lol:

Gabi79

[poprzednia][następna]