♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 30, 2014 21:12 Re: Marcelek zaprasza na swój wątek :)

mir.ka pisze:jaki z Marcelka ładny kocurek rośnie, boczki mu się zaokrągliły :)

Dobrze ma to i dobrze wygląda :ryk:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Czw sty 30, 2014 21:33 Re: Marcelek zaprasza na swój wątek :)

aannee99 pisze:Pokazałam dzisiaj Marcelkowi, że na parapecie jest fajnie, że można sobie pooglądać to co dzieje się za oknem ;) Posadziłam go na parapet, zaciekawiony był bardzo, ale jednak ostrożnie się zachowywał. Na parapecie zimno jest jednak i położyłam mu tam kocyk, który .. spada .. i nie wiem jak to rozwiązać ... parapet jest dość wąski i nie fajny - niestety ;)

ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Ale masz ładny kolor ścian :mrgreen: dokładnie taki chciałam w mojej kuchni (a wyszedł groszkowy :roll: )
A jak pięknie kot się prezentuje na takim tle :1luvu:
Drugie zdjęcie jest cudowne - śmieszek Marcelek :)
Była kiedyś taka kreskówka o rudym buldogu (?) Franku i czarnym kocie Marcelu, bardzo mi się wtedy spodobało to imię :)

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Pt sty 31, 2014 10:11 Re: Marcelek zaprasza na swój wątek :)

Dzień dobry!

Ciąg dalszy zimnej pogody .. ale jeszcze troszkę i będzie cieplej ;) Niestety grzejniki mamy zapowietrzone, w łazience jest lodowaty, a w pozostałych pokojach - choć odkręcone na "4", to kawałek tylko grzeje, jest lekko ciepły, a pozostała część zimna. Zgłaszałam już dwa razy do Administracji i niestety nikt nie kwapi się do tego aby przyjść i naprawić to :( Przez co w domu jest naprawdę zimno. Mała jest przeziębiona, ech. Marcello w nocy ściągnął z suszarki prześcieradło - nie przyczepiłam spinaczami i kocurek postanowił się zabawić, a co ;) Nasz kotek psotek rozbrykał się, jest go wszędzie pełno, ale mnie to oczywiście bardzo cieszy, absolutnie się nie złoszczę. Cieszę się, że szaleje, że bryka, że dokazuje czasem, jest dobrze :)

Rilla Klatka w takich sytuacjach również dobrze się sprawdza - Luna choć była uczona tego, że zostaje sama w domu, to potrafiła nabroić i to całkiem nieźle, pewnego razu jak została, to rozprawiła się z maskotkami córki - mnóstwo płaczu było, bo to były Jej ukochane maskotki ;) Do klatki nasza sunia jest przyzwyczajona, nie jest tam absolutnie zamykana za karę czy za coś złego, o nie. Dla niej to jest bezpieczne miejsce, to jest właśnie jej azyl, ona klatkę bardzo lubi. Uczyliśmy ją stopniowo tego, że klatka, to fajne miejsce i jest bardzo pozytywnie nastawiona do kennelu :) Czasem nawet moja córcia wejdzie z Luną do klatki i tam opowiada jej jakieś bajki, śpiewa jej :mrgreen: :mrgreen:

Marysiu Normalnie się wzruszyłam, masz na tapecie zdjęcie Marcelka!!! :) Kochasz tego urwiska tak samo jak i my :) :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Aia Dziękuję :) My w tym pokoju najpierw mieliśmy ściany w dwóch kolorach : fiolet + krem, ale bardzo chciałam właśnie tą zieleń + fiolet, jednak mojego M. było ciężko namówić na malowanie ścian, sama zatem się za to zrobiłam i z efektu jestem zadowolona :) Pokój córci też ja malowałam - calutki :mrgreen: :mrgreen: Ta farba, to była kupiona gotowa, kolor naprawdę fajny jest :)
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Pt sty 31, 2014 15:32 Re: Marcelek zaprasza na swój wątek :)

aannee99 pisze:Aia Dziękuję :) My w tym pokoju najpierw mieliśmy ściany w dwóch kolorach : fiolet + krem, ale bardzo chciałam właśnie tą zieleń + fiolet, jednak mojego M. było ciężko namówić na malowanie ścian, sama zatem się za to zrobiłam i z efektu jestem zadowolona :) Pokój córci też ja malowałam - calutki :mrgreen: :mrgreen: Ta farba, to była kupiona gotowa, kolor naprawdę fajny jest :)

Też sama odnawiałam mieszkanie. I gdyby nie to, że do tej pory mnie odrzuca od malowania (już mi przeszła faza Zosia-samosia, następnym razem wynajmę fachowców :mrgreen: ), to zmieniłabym kolor kuchni. Fiolet ładne połączenie, u mnie w planach był krem z czerwienią (mocną, soczystą, wiśniową), ale na marzeniach się skończyło.

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Pt sty 31, 2014 20:03 Re: Marcelek zaprasza na swój wątek :)

Marcelku chodź daj pynia Cioci :1luvu:
Diabelski Diabeł Lamar
vel Kozi Cyc
Prosimy pięknie w nasze skromne progi http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46 ... #p10466019

ObrazekObrazek

Blodka

Od: Sob wrz 07, 2013 9:45

Post » Sob lut 01, 2014 10:23 Re: Marcelek zaprasza na swój wątek :)

Blodka pisze:Marcelku chodź daj pynia Cioci :1luvu:

Chyba się wystraszył :mrgreen:
Pako

Post » Sob lut 01, 2014 11:48 Re: Marcelek zaprasza na swój wątek :)

Ale ja nie jestem straszna , ja chciałam tylko pynia :crying: :crying: :crying:
Diabelski Diabeł Lamar
vel Kozi Cyc
Prosimy pięknie w nasze skromne progi http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46 ... #p10466019

ObrazekObrazek

Blodka

Od: Sob wrz 07, 2013 9:45

Post » Sob lut 01, 2014 19:29 Re: Marcelek zaprasza na swój wątek :)

Marcelek buziaki lubi sprzedawać :D :D

Większość sobotniego dnia Marcelek spędził tak :

Obrazek

Obrazek

A tutaj miał już chyba dość zdjęć :ryk:

Obrazek
Obrazek

aannee99

Post » Sob lut 01, 2014 19:31 Re: Marcelek zaprasza na swój wątek :)

Ostatnie zdjęcie - mistrz :1luvu:

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Sob lut 01, 2014 19:35 Re: Marcelek zaprasza na swój wątek :)

jeszcze trochę i spanko będzie za małe :)
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob lut 01, 2014 19:46 Re: Marcelek zaprasza na swój wątek :)

mir.ka pisze:jeszcze trochę i spanko będzie za małe :)

O tym samym pomyślałam, długi taki się zrobił, trzeba się będzie rozejrzeć za spankiem w rozmiarze XXL :D
Pako

Post » Sob lut 01, 2014 19:51 Re: Marcelek zaprasza na swój wątek :)

To tak na zdjęciu wygląda, ale rzeczywiście, to spanko jeszcze na pewno mu posłuży sporo - jak leży na boczku czy jest w kłębuszek zwinięty, to naprawdę ma jeszcze dużo miejsca :D Bardzo lubi swoje posłanko i często w nim śpi :)
Obrazek

aannee99

Post » Sob lut 01, 2014 19:53 Re: Marcelek zaprasza na swój wątek :)

aannee99 pisze:To tak na zdjęciu wygląda, ale rzeczywiście, to spanko jeszcze na pewno mu posłuży sporo - jak leży na boczku czy jest w kłębuszek zwinięty, to naprawdę ma jeszcze dużo miejsca :D Bardzo lubi swoje posłanko i często w nim śpi :)

Dobry chłopczyk zrobił miejsce myszkom, żeby im było wygodnie :)
Pako

Post » Sob lut 01, 2014 19:56 Re: Marcelek zaprasza na swój wątek :)

O tak Marysiu, dlatego też położył się z boczku, bo zabawki swoje miejsce też mieć muszą :D Dzisiaj była akcja SPRZĄTANIE - bo Lunie futro na potęgę wypada, jest wszędzie - dosłownie ;) Dlatego myszki, które znalazłam na podłodze - powędrowały do posłanka Marcela. Nie doliczyłam się jednak wszystkich - gdzieś je zachomikował. Podejrzewam, że są pod łóżkiem, ale nie jestem w stanie teraz tam 'dotrzeć' i je uwolnić :D
Obrazek

aannee99

Post » Sob lut 01, 2014 19:59 Re: Marcelek zaprasza na swój wątek :)

Macie dużo myszy w domu :roll:
Pako

[poprzednia][następna]