PALUCH 10!MRAU.Dużo kotów,dużo potrzeb,mało wolontariuszy :(

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt sty 31, 2014 19:50 Re: PALUCH 10!MRAU. Ciepłe kubraczki potrzebne!

nie wiem już czy nie pomyliłam wątków, ale kupiłam dzisiaj taką przesiewową kuwetę, planuję wpaść na chwilę w niedzielę, to przywiozę. Jeśli to wciąż aktualne.
Obrazek

królik dags

Od: Czw gru 05, 2013 17:51

Post » Pt sty 31, 2014 20:32 Re: PALUCH 10!MRAU. Ciepłe kubraczki potrzebne!

Zaczynamy agitację :mrgreen:

Obrazek
Obrazek

MissJoas

Od: Wto sie 31, 2010 8:12

Post » Pt sty 31, 2014 22:48 Re: PALUCH 10!MRAU. Ciepłe kubraczki potrzebne!

królik dags pisze:nie wiem już czy nie pomyliłam wątków, ale kupiłam dzisiaj taką przesiewową kuwetę, planuję wpaść na chwilę w niedzielę, to przywiozę. Jeśli to wciąż aktualne.

Nic nie pomyliłaś :D . Na którym wątku przeczytałaś to mało ważne . Toż to o Paluszka chodzi :ok: .
DZIĘKI CI WIELKIE :1luvu:
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Sob lut 01, 2014 19:57 Re: PALUCH 10!MRAU. Ciepłe kubraczki potrzebne!

Witajcie .Czy są jakieś wieści z dzisiejszego dnia ?.
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Sob lut 01, 2014 23:28 Re: PALUCH 10!MRAU. Ciepłe kubraczki potrzebne!

Dziś do DT u Ozymandias poszła koteczka 786/13 - niejedzący szkielecik.
Pewnie MissJoas wstawi jej zdjęcie.
Poza tym adopcji nie było.
Sonik i Big Ben w szpitalu :( .
Za to Celestyn wrócił ze szpitala na A1 :ok: .

Zresztą sporo kotów przeniosłyśmy do A1.

Do adopcji są:
klatkowy:
580/13 - Ubasti - rany, ale dziś miała świetny nastrój. Mega miziak.
714/13 - Celestyn
781/13 - fajna czarna baba

czerwony
311/13 - Fuks
356/12 - dziewczynka, która za bardzo zasiedziała się w schronisku! Pewnie w niedzielę boniedydy stanie na głowie, żeby ją wydać :ok:
678/13 - już kiedyś był w A1. Na paszporcie miał imię Sylwester. Super miły pingwinek, szkielecik.
569/13 - fajna czarna mrucząca panna. Chowa się we wszystkich możliwych dziurach (myślę, że to jej szybko przejdzie :wink: )

ostatni
574/13 - Gongo
549/13 - Lucky Zbój
762-13 - Kumyska - dzisiaj chętnie przyjmowała pieszczoty
736/13 - długowłosy biało-bury chłopak, norwegopodobny. Zwrot z adopcji - adoptowany jako kociak, po roku zwrócony z powodu alergii....

Gongo, Fuksik i Zbój wygłaskani.
MissJoas wprowadziła Zbója w błogi nastrój :mrgreen: . Przy drugim podejściu już nawet kij nie był potrzebny :lol: . Zbój sam pobiegł do swojego kącika przy kaloryferze, gdzie oczekiwał pieszczot. Przy trzecim podejściu głaskałam go na otwartej przestrzeni :ok: . Nadstawiał do głaskania plecki, mruczał, miauczeniem ponaglał :1luvu: . Chłopak robi olbrzymie postępy :ok: .
Ostatnio edytowano Nie lut 02, 2014 9:50 przez Revontulet, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Nie lut 02, 2014 9:41 Re: PALUCH 10!MRAU. Przekaż nam 1% swojego podatku

Niestety nie dane mi będzie tego zobaczyć, znów muszę przesunąć wizytę o tydzień. Ale cieszą mnie postępy chłopaków.
PS w razie czego, jeśli ktoś się wybiera, jest u mnie do odebrania kuweta.
Obrazek

królik dags

Post » Nie lut 02, 2014 9:46 Re: PALUCH 10!MRAU. Przekaż nam 1% swojego podatku

akne pisze:
kuba.kaczor13 pisze:Diesel i małe bure z czerwonego pokoju mają domki.

Diesel trafił do rozsądnego domku, odkuruje kociaka (odpukać, nie zapeszyć).
Buraska trafiła do domku z inną postpaluszanką, kciuki za aklimatyzację (odpukać, nie zapeszyć).

Buraska (nr 669) niestety została zwrócona po dwóch dniach :twisted: .
Otrzymała nowy numer 44/14 i po trzech dniach poszła do nowego domu. Oby tym razem ludzie okazali jej więcej serca :ok:

królik dags pisze:Niestety nie dane mi będzie tego zobaczyć, znów muszę przesunąć wizytę o tydzień. Ale cieszą mnie postępy chłopaków.
PS w razie czego, jeśli ktoś się wybiera, jest u mnie do odebrania kuweta.

Zapraszamy za tydzień :ok: :kotek:
Obrazek

Revontulet

Post » Nie lut 02, 2014 14:20 Re: PALUCH 10!MRAU. Przekaż nam 1% swojego podatku

Oto banerek z naszym numerem KRS
Obrazek

a tu bardzo proszę kod do banerka:
Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159555][img]http://wstaw.org/m/2014/02/02/kotki_facebook_jpg_300x300_q85.jpg[/img][/url]

Dzisiejszy dzień na Paluchu jest lepszy od wczorajszego.
Kuba i boniedydy po powrocie będą się chwalić :ok: . A mają czym :P .

Ja się pochwalę adopcją, z którą mam jakiś tam związek :mrgreen: .
Pamiętacie tego pana?:
Obrazek

Zygmunt już od kilku miesięcy walczy z grzybkiem.
Jego stare ogłoszenie znalazła pani, która od razu się w nim zakochała.
Powiedziała, że chce właśnie jego. Nikogo innego.
Dzisiaj Zygmunt pojechał do domku :dance: :dance2:
Trzymajmy mocno kciuki, żeby szybciutko wyzdrowiał :ok: .
Obrazek

Revontulet

Post » Nie lut 02, 2014 14:47 Re: PALUCH 10!MRAU. Przekaż nam 1% swojego podatku

wow, wspaniałe wieści! :1luvu:
Ciekawa jestem, co jeszcze chowacie w zanadrzu :)
Obrazek

królik dags

Post » Nie lut 02, 2014 15:06 Re: PALUCH 10!MRAU. Bury kot po osteosyntezie! Ktoś go szuka

Revontulet pisze:
barber pisze:Witam!

Ujawniam się!

Nareszcie! :D
Przykro mi, że Misiek ma problemy ze zdrowiem :( .
Niech chłopak się nie wygłupia i szybko zdrowieje :ok: .
[quote="barber"]

Witam!

Miałam nie "zaśmiecać" wątku niepotrzebymi informacjami ale z drugiej strony brak mi systematyczności aby regularnie pisywać na forum, więc pozwolę sobie ponownie wstawić krótką notkę tutaj :oops:
Misiek bardzo powoli się ogarnia. Po Enroxilu w tabl. dostał biegunki, więc jeździłam z nim codziennie na zastrzyki. Dobra wiadomośc jest taka, że kataru nie ma. Zła jest taka, że zaczął kaszleć. Pokasływał już wcześniej ale od soboty bardzo się to nasiliło. W rtg ma niewielkie zagęszczenia w oskrzelach, więc ma podejrzenie zapalenia oskrzeli i czeka nas kolejna tura antybiotyku. Jak z nim jeździłam do lecznicy to starałam się dobiec jak najszybciej do taksówki, żeby jak najmniej Misiek na mrozie przebywał ale może zbyt duża róznica temperatury pomiędzy mieszkaniem a dworem sprawiła, że się "dorobił", nie wiem :(
Robaki wykluczone, test Fiv/Felv - ujemny, badania krwi wieczorem mi prześlą.

I pani doktor powiedziała, że on na jej oko jest starszy niż te 6-7 lat, a na tyle został oceniony na Paluchu. Ale to nieważne.

Ogólnie nastrój ma dobry, apetyt również, za piłeczką gania, ptaszki zza szyby podziwia :D

I zdjęcia królewicza na koniec
Obrazek

Obrazek

barber

Od: Czw sty 23, 2014 16:11

Post » Nie lut 02, 2014 18:06 Re: PALUCH 10!MRAU. Przekaż nam 1% swojego podatku

Wspaniały domek Kręcioła :)
U mnie okazało się, że exSmoczyca ma 10 lat, a nie 4, jak go oceniono na Paluchu. Wiek stwierdziłam na podstawie wpisu poprzedniego właściciela, który go zaczipował. Jest to kotek absolutnie przecudny, kocham go bardzo i wiek robi mi tylko i aż taką różnicę, że będzie z nami krócej...

Adopcja Zygmunta to wspaniała adopcja! Oby więcej takich, tym bardziej, że chorych kotków jest znacznie więcej niż zdrowych...

Dziś było w schronisku tłumnie, dwie osoby w adopcyjnym stanowiło czasem zbyt małą obsadę, i bardzo tylko żałuję, że dwie rodziny z transporterkami wyszły bez kotów. Obie wprawdzie przyszły po kociaki, których nie było, jedna z nich deklaruje, że wróci (chyba już niekoniecznie po kociaka), ale jednak jakoś smutno.

Pomijając to, co powyżej, jest też wesoło, bo adopcji było sporo:
1. kotka 356/12 - na dokocenie
2. 714/13 - Celestyn - na dokocenie
3. 781/13 - przemiziasta czarna panienka
4. 762-13 - Kumyska jako jedynaczka

Razem z Zygmuntem daje to 5 adopcji.

Do A1 na koniec dnia trafiła przestraszona 646/13, kotka o bardzo ciekawym umaszczeniu, szara przesiana jasnorudym. Mam nadzieję, że amosfera będzie nieco lepsza, bo Ubasti i koty z miętowego pokoju były dziś na początku dnia nieprzysiadalne; potem udało się opanować sytuację dzięki cierpliwym zabiegom, przeprowadzkom i adopcjom. Nieco przyciężkawa atmosfera panuje jednak w pokoju z Ubasti, która jest primadonną i konkurencji nie znosi.

Zostały do adopcji:
klatkowy:
1. 580/13 - Ubasti - w zgoła innym nastroju niż wczoraj
2. 736/13 - długowłosy, raz miły, raz burczący na cały świat

czerwony:
3. 311/13 - Fuks
4. 569/13 - czarna
5. 678/13 - Sylwester

miętowy:
6. 549/13 - Lucky Zbój
7. 574/13 - Gongo
8. 646/13

W dniu dzisiejszym skończyły się w schronisku numery na /12, nie oznacza to jednak, że wszystkie koty trafiły do schroniska nie później niż w 2013 r. Pomijając zwroty z adopcji po długim czasie, pozostaje jeszcze w A2 kotka 0108/13/K, poprzedni numer 0898/12.
ObrazekObrazek

boniedydy

Od: Śro wrz 11, 2013 22:05

Post » Nie lut 02, 2014 18:09 Re: PALUCH 10!MRAU. Przekaż nam 1% swojego podatku

czekałem aż Boniedydy się pochwali ,ale widzę że gdzieś znikła .
cztery adopcje z A1 +Zygmuś z A2.

714/13 - Celestyn
781/13 - fajna czarna baba
762-13 - Kumyska
356/12 - dziewczynka, która za bardzo zasiedziała się w schronisku! Boniedydy staneła na głowie,żeby ją wydać

Doszła fajna koteczka ze szpitala .Bonnie pamięta jej numer ,to Ona ją przyniosła.

:evil: doczytałem o zwrocie i powtórnej adopcji 669 / 44/14 . oby nowi ludzie byli już tymi na zawsze.
szpitalik zaopatrzony w gazety i szmatki ,P.Ani przekazałem z karmą i lekami od Dorcia44.
ponadto dzisiejszymi darczyńcami byli również Inga.mm .oraz jej Koleżanka.

Wszystkim dziękuję w imieniu swoim ,Wolnotariuszy i oczywiście Kotków Paluszków.
Obrazek

kuba.kaczor13

Post » Nie lut 02, 2014 18:09 Re: PALUCH 10!MRAU. Przekaż nam 1% swojego podatku

znów pisaliśmy jednocześnie :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

kuba.kaczor13

Post » Nie lut 02, 2014 18:27 Re: PALUCH 10!MRAU. Przekaż nam 1% swojego podatku

Misiek/Kręcioł :love:
Przepięknie chłopak wygląda :1luvu:
I miał farta, że trafił na taką cudowną Dużą, która dba o niego i go wielbi :mrgreen: :ok: .

Wszystkim darczyńcom Paluszki ślicznie dziękują :piwa: .

Po wczorajszym słabym dniu, dzisiejsze adopcje cieszą ogromnie :kotek: .

646/13 już wczoraj miała przejść do A1, ale jeszcze była trochę niewyraźna. Super, że dzisiaj została przeniesiona.
Kotka jest piękna. Hmmm, niebieska szylkretka? Jest takie umaszczenie?
Z charakteru przypomina Dolomitę. Ale mniej syczy.
Bardzo przestraszona, wzięta na ręce wtula się w człowieka.
Obrazek

Revontulet

Post » Nie lut 02, 2014 19:02 Re: PALUCH 10!MRAU. Przekaż nam 1% swojego podatku

Revontulet pisze:Super, że dzisiaj została przeniesiona.
Kotka jest piękna. Hmmm, niebieska szylkretka? Jest takie umaszczenie?
Z charakteru przypomina Dolomitę. Ale mniej syczy.
Bardzo przestraszona, wzięta na ręce wtula się w człowieka.

Koty szylkretowe

Nazwa tych kotów została zaczerpnięta od pewnego gatunku morskiego żółwia, a mianowicie od żółwia szylkretowego. Odmiany szylkretowe powstają z połączenia dwóch kolorów. Znamy 6 takich odmian: czarno-rude, niebiesko-kremowe, czekoladowo-rude, liliowo-kremowe, cynamonowo-rude, płowo-kremowe.

http://www.nadrapaku.pl/2013/04/kolory- ... kotow.html

Ona chyba powinna być liliowo-kremowa? (nie bardzo czaję, który szary jest liliowym, a który - niebieskim ;-))
Dziś wtulała się na rękach przerażona, ale też sprawiało jej to przyjemność i chyba nawet mruczała, czyli lepiej niż Dolomita, która marzyła tylko o tym, żeby zwiać z rąk człowieka.
ObrazekObrazek

boniedydy

Od: Śro wrz 11, 2013 22:05

[poprzednia][następna]