[PJD] Panda vel. Wonsz ma dom! - wątek do zamknięcia :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw sty 16, 2014 19:10 Re: [PJD] Panda vel. Wonsz - dla konesera lub człeka odjecha

Zosik pisze:Wonszowych dziwactw ciąg dalszy.

Odcinek pt. "Panda ucieka przed miską z żarciem."

Zawsze rano brykała do kuchni i skakała w oczekiwaniu na śniadanie.
Teraz nie dość, że nie czeka w kuchni na jedzenie, to jeszcze ucieka.
Latam za nią z miską po całym domu.
Wczoraj jadła u młodego na parapecie, dzisiaj rano pod moim łóżkiem.
Michę podstawiam tam, gdzie uda mi się ją "złapać".

Ludzie!
O co jej chodzi?! 8O

Moje pierwsze skojarzenie jest takie, że Panda ma depresję, a Luna rozdwojenie jaźni, ale zupełnie się tym nie sugeruj... :roll:

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Wto sty 21, 2014 18:07 Re: [PJD] Panda vel. Wonsz - dla konesera lub człeka odjecha

Wyszło na to, że ona nie może nigdzie zjeść bezstresowo, poza jej ukochaną łazienką.
Luna opuściła toaletę, Wonsz wróciła do swojej ulubionej miejscówki i znowu normalnie je.
Jeżeli można to nazwać normalnym. :mrgreen:

Luuudzie.... gdzie ja znajdę takiego wariata, żeby z nią wytrzymał i jeszcze się w niej zakochał...

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Wto sty 21, 2014 18:12 Re: [PJD] Panda vel. Wonsz - dla konesera lub człeka odjecha

Dla Pandy Wenszowej fotografia jej kuzyna :

Obrazek

.
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Śro sty 29, 2014 21:35 Re: [PJD] Panda vel. Wonsz - dla konesera lub człeka odjecha

Monia - idealnie do niej pasuje. 8)

Słuchajta, a właściwie czytajta, jaki miałam dzisiaj telefon o Pandziochę.

Facet dzwoni, że jemu się bardzo spodobał ten dziwny kotek i jakie musi spełnić warunki, żeby go adoptować.
Odpowiedziałam co i jak, panu wszystko odpowiada, więc rozmawiamy dalej o kocie.
I mówię facetowi wprost:
Panie! Kot jest z kosmosu! Szogun totalny! Wodę wylewa, chrupki rozrzuca, kradnie papier toaletowy, rozwala wszelkie pudła, a ostatnio ukradła i zasypała mi żwirkiem szlafrok, no i nauczyła się otwierać wszelkie drzwi posiadające klamkę. Jest okropna!
Pan mi na to: "To idealnie! Czy ja mógłbym przyjechać i zobaczyć ją na żywo?" (z Bielska!)
Ja: "Owszem, oczywiście, ale nie obiecuję, że ją pan zobaczy, bo jak przychodzą goście, to włazi pod łóżko i wychodzi dopiero jak się oddalą".
Pan: "Cudowna! Jak dobrze, że jeszcze nikt jej nie adoptował!" 8O

Potem w trakcie rozmowy mówię, że może jej to przejdzie, jak dorośnie, może się trochę uspokoi, chociaż nie wiem - może i będzie takim alienem do końca życia...
A pan na to, że ma nadzieję, że jej nie przejdzie za bardzo, bo co to za kot, co cały czas śpi i ani raz nie przebiegnie z dzikim pędem przez cały dom...

No i dodał, że ma nadzieję, że ona może mieszkać w domu, bo on jej nie chce wypuszczać...

I w ogóle on się na wszystko zgadza, byle by nikt mu Pandy sprzed nosa nie sprzątnął...

Musiałam Wam napisać, bo facet też jest z kosmosu, a i tak wszystkiego nie przekażę, bo gadaliśmy chyba z pół godziny.

Tylko wicie, rozumicie.... ja się po tej sprawie z Wojciechem z Zabrza tak panicznie boję samotnych facetów (ten mówi, że jest rozwiedziony i żona wyprowadziła się razem z psem ;)), że muszę go porządnie zlustrować... bo inaczej nie będę mogła spać.
Facet ma być u mnie w weekend, a jak się okaże normalny, to za tydzień PA.

Trzymajta kciuki, ale cieszyć się nie pozwalam!
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Śro sty 29, 2014 21:41 Re: [PJD] Panda vel. Wonsz - dla konesera lub człeka odjecha

Zosik - ja bym w celach szkoleniowych oglądnęła przed przyjazdem tego Pana film "Faceci w czerni ".
Może się zdarzyć, że poznasz prawdziwego kosmitę. :mrgreen:

P.S.
Wytropiłam dla Pandy kolegę do duetu , niestety tylko w sieci i niestety tylko na tapecie.
No ale muszę wam tu wkleić , bo mi się wydaje , że pasowali by do siebie jak "martini i cytryny plaster" :mrgreen:
Obrazek
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger

Monika_Krk

Post » Czw sty 30, 2014 13:13 Re: [PJD] Panda vel. Wonsz - dla konesera lub człeka odjecha

Monika_Krk pisze:Zosik - ja bym w celach szkoleniowych oglądnęła przed przyjazdem tego Pana film "Faceci w czerni ".
Może się zdarzyć, że poznasz prawdziwego kosmitę. :mrgreen:

P.S.
Wytropiłam dla Pandy kolegę do duetu , niestety tylko w sieci i niestety tylko na tapecie.
No ale muszę wam tu wkleić , bo mi się wydaje , że pasowali by do siebie jak "martini i cytryny plaster" :mrgreen:
Obrazek

oooo toż to na pewno Pandziochowa rodzina!
"Facetów w czerni" kiedyś oglądałam, ale, że nie lubię takich filmów, to jakoś nie utknął mi w pamięci. Musiałabym obejrzeć jeszcze raz (o zgrozo!!!), żeby się doszkolić.
Może lepiej faceta zapytać wprost? Ma gość poczucie humoru. :mrgreen:
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Czw sty 30, 2014 14:03 Re: [PJD] Panda vel. Wonsz - dla konesera lub człeka odjecha

Zosik pisze:(...) że nie lubię takich filmów, to jakoś nie utknął mi w pamięci. Musiałabym obejrzeć jeszcze raz (o zgrozo!!!), żeby się doszkolić.
Może lepiej faceta zapytać wprost? Ma gość poczucie humoru. :mrgreen:

To może choć jedną część "Gwiezdnych Wojen" ? :mrgreen: dla Twego bezpieczeństwa, wiesz Dalajlama ostatnio stwierdził,
że mamy się przygotować, bo obcy nas odwiedzą 8O 8O 8O :

http://www.youtube.com/watch?v=zKTu6VBhU2A
"Wkrótce będziemy podejmowali gości z innej galaktyki. Są to takie same osoby. Może mają nieco inny wygląd, ale w rzeczywistości są tacy jak my. To są czujące istoty. Musimy zrozumieć, że obcy są istotami, które czują w taki sam sposób jak my, nawet jeśli różnią się wyglądem" - powiedział Dalajlama.

No...
i to się chyba już dzieje 8O :mrgreen:
Zosik będzie miała kontakt pierwszego stopnia.

Ty się lepiej przyglądnij Pandzie w nocy, czy ona się nie zmienia - nie wiadomo, czy taki dziwny osobnik pochodzi z naszej galaktyki.
Jak tak jeszcze raz na zdjęcia Wensza paczam ... to przyznaję , OBCY SĄ WSRÓD NAS. :mrgreen: :ok:
Obrazek

Monika_Krk

Post » Pt sty 31, 2014 15:20 Re: [PJD] Panda vel. Wonsz - dla konesera lub człeka odjecha

Dalajlama nie przestaje mnie zaskakiwać. :mrgreen:

Oby są wśród nas... konkretnie wśród moich domowników. :ryk:

Kosmita przyjedzie jutro po południu...

P.S. W nocy Monisiu to Panda zajmuje się otwieraniem drzwi. Z hukiem...
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Pt sty 31, 2014 15:46 Re: [PJD] Panda vel. Wonsz - dla konesera lub człeka odjecha

od 6 lat mam stale zamkniete drzwi w domu bo inaczej Marcel wypuszcza swołocz na wolność klatkową a jak ktoś chce to może i dalej .... a jak
gadzina ruda teraz juz prawie nauczył się otwierać drzwi z klamką-gałką .....
za chwilkę pozostanie mi tylko skobel alboo zamurować :mrgreen:
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Pt sty 31, 2014 16:09 Miau PL

Masa kciuków za udaną adopcję :ok:
kicikicimiauhau

Post » Sob lut 01, 2014 21:39 Re: [PJD] Panda vel. Wonsz - dla konesera lub człeka odjecha

Był, siedział ponad 2 godziny, Wonsz oczywiście do niego nie wyszedł, bo i po co... przecież wyjdzie, jak i goście się ulotnią.
Towarzyszka onego stwierdziła, że to jest kot-wyzwanie, w związku z czym wybór jest ci to rewelacyjny.
Sam zainteresowany jest napalony, jak czerwcowe ognisko...

Info udzieliłam, że Pandziok jeszcze musi odbyć wizytę u okulisty - rzekłam też u którego. Zainteresowany odrzekł, że przecież on ma do Krakowa niedaleko, to chętnie już sam się z nią uda.
Wspomniałam również, że należałoby zbadać serduszko, bo charczy Wonsz czasami, mimo odkłaczenia i ostatniego odrobaczenia.
On ją przebada wzdłuż i wszerz, ma zaufaną przychodnię, w której uratowali mu sukę.

Brzmi nieźle, zapowiada się dobrze.
Za tydzień PA i lustracja siedziby onego.
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Nie lut 02, 2014 1:18 Re: [PJD] Panda vel. Wonsz - dla konesera lub człeka odjecha

no to :ok: :ok: :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Nie lut 02, 2014 4:59 Re: [PJD] Panda vel. Wonsz - dla konesera lub człeka odjecha

Brzmi rewelacyjnie! Są idealne, prokocie, pełne wyrozumiałości, odpowiedzialne domy. Miałam kiedyś gada Zbirka i został gorąco pokochany. Jestem więc dobrej myśli. :ok: :ok: :ok:

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Nie lut 02, 2014 10:54 Re: [PJD] Panda vel. Wonsz - dla konesera lub człeka odjecha

Obrazek

Monika_Krk

Post » Pon lut 03, 2014 9:55 Re: [PJD] Panda vel. Wonsz - dla konesera lub człeka odjecha

hahaaha Obrazek Monia ja nie mogę z tymi Twoimi obrazkami.
Już drugi raz dzisiaj oplułam monitor, a dopiero na miau wlazłam.

Wiecie, mnie właśnie niepokoi to, że wszystko jest takie idealne. On się na wszystko zgadza, wszystko mu odpowiada, wszystko zrobi i w ogóle cudnie i wspaniale.
Spisuje nazwy karm, które mu polecam, ogląda i maca miski u mnie w domu, loguje się na zooplusie.
No nie jest za idealnie?!

Dlatego musi być PA, bo ja się normalnie boję!
Obym była przewrażliwiona i chora psychicznie!

A spać przez to nie mogłam...
Całą noc wierciłam się i myślałam: "Jak jest faktycznie idealny, to nie mogę go odpuścić", "jak coś jest nie tak, to nie darowałabym sobie, że tego nie zauważyłam".
I tak kilka godzin... :roll:
ObrazekObrazek

Zosik

[poprzednia][następna]