» Czw sty 30, 2014 16:45
Re: Zbiórka pieniężna na nieistniejącego kota
Ewar
Jak dla mnie, najbardziej mi smutno, bo ucierpią niewinni w tej sprawie.. Tak, czy inaczej- ucierpią. Stąd bym rzuciła, nie wiem w co, bezmyślność, czy desperacje, to powinni wyjaśnić/wykazać .. Co tak naprawdę było podłożem tego oszustwa.
Pieniądze z tego co w wyrywkach wyczytałam na fb (nie mam wiec czytam na ile serwis pozwoli bez logowania) na nic jeszcze nie poszły. Chyba, ze się mylę?
Jak miałam więcej kasy wpłacałam, często na cele, na które nie było odzewu.. Nie raz nawet info, czy kot/koty zdrowe, czy skorzystały nie dostałam. Trudno tak pomagać, gdy się nie wie na co się wpłaca, stad każda taka sprawa będzie działać na niekorzyść wszystkich potrzebujących, może nawet w dużo bardziej dramatycznej sytuacji niż ta fundacja.. I nawet nie próbuje wrócić do rozliczeń miau'owych, ten temat zamknęłam, gdy ktoś rozgarnięty napisał, ze serwis bez konsekwencji prawnych nie może niczego wymagać w regulaminie. Po prostu to zniechęca, gdy ktoś traktuje dobrą wolę kogoś jak bankomat, któremu się nie tłumaczy na co mu ta kasa.. Jak dla mnie osoba uczciwa wyjaśnia wszytko i uczciwe, nieuczciwa i tak może oszukać, choćby finansując swojego kota mimo, ze ją stać na jego leczenie (faktury będą i będą prawdą).. Ja na swojego kiedyś zapożyczałam się u rodziny, kot ich średnio obchodził pożyczali na mnie/ dla mnie.. Czasem mam wrażenie, ze zbyt łatwo o datki, skoro druga strona nie czuje się w obowiązku informować.. jak dla mnie nauczka na przyszłość. No ale też wiem, ze mi tu nikt nie pomoże, ze zacytuję 'trzeba było sobie wyrobić znajomości'.. no za naiwna byłam. Takie i inne uwagi skutecznie mnie wyleczyły z pomocy innym (szczególnie, ze nadwyżek nie mam), a i tak czasem coś wpłacę. To tytułem sprawdzania osoby nowej na forum.
Co do Kociej Doliny nie znam ich .. Ale dla dobra reszty powinni wyjaśnić wszytko z szczegółami, choć tyle. "Mleko" się rozlało, trzeba to uczciwie wyjaśnić... Nie przekreślam ich, choć nie wiem, jak po czymś takim można funkcjonować, ale kotów żal, tych co są, tych którym by pomogli, tych, które nie dostaną nic, bo ktoś się na nich przejechał.. poraża wszystko i smuci.