Jakie karmy? Jeśli wybieracie inne piszcie jakie.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Jaką karmą karmisz swojego kotka?

Ankieta wygasła Pt sie 13, 2004 14:25

a) Purina
9
16%
b) Animonda
6
10%
c) Iams
2
3%
d) Whiskas
1
2%
e) Kitekat
0
Brak głosów
f) Inne (Napisz jakie)
7
12%
g) Royal Canin
33
57%

Liczba głosów : 58

Post » Pt sie 13, 2004 14:21

Cat_Lover pisze:podaję RC i czasem Purinę chociaż zauważyłam ostatnio, że Purina nie smakuje już mojemu kocurkowi. Ale to są karmy suche a co z tzn "miękkim" pokarmem? mój Bungee ma dopiero pół roku i ciężko znaleźć lepszy rodzaj karmy w puszce lub saszetce dla małych kotów, dlatego podaję mu raz na kilka dni Whiskas Junior w saszetkach, który b. lubi,ale jeśli ktoś zna jakiś lepszy produkt dla młodych kotów to proszę mi polecić :)

Animonda Vom Feinsten Junge Katzchen
Animonda Carny Kitten
Animonda Rafine Soupe Kitten
Te jada od czasu do czasu nasz maluch, najbardziej podchodzi mu ten pierwszy pasztecik. Poza tym dajemy mu też Larę Bento Kronen - niekoniecznie dla kociaków, ale pychotka. No i czasem dostaje inne paszteciki, ostatnio obaj kotowie pałaszowali Gimpeta.

.:Sylwia:.

Od: Pon maja 24, 2004 23:21

Post » Pt sie 13, 2004 14:33

Czy ktoś z Was zna suchą karmę ARION?
Produkcji włoskiej; ze środkowej półki - 7,70 za 400 g.
Dostałam ulotkę, skład wydaje się ok, kotki rzuciły się jak na najlepsze mięcho (Filka ignoruje RC! :roll: )
:?: :?: :?:

Pasztecik jagnięcy Animondy dla kociąt właśnie został obwąchany i zakopany. Czeka na lepsze czasy. :evil:

eBuszka

Od: Czw lip 01, 2004 19:42

Post » Pt sie 13, 2004 16:23

ja wlasnie kupilam jakies brekkies, w ogladzie wydalo mi sie ok, i friskies junior dl amaluchow zeby nie lamaly mleczakow podprowadzajac mamie kitekata z miski.. i co sie okazalo? wszystkie rzucily siena brekkies, friskies junior pociamkany i olawy, wyrazna preferencja brekkies, juniora je tylko junior, chyba ma jakis kryzys wieku i chcialby sie znowu przyssac do mamy i w ogole, nawret wyklada sie w pudelku maluszkow;)

loeb

Od: Pon lip 05, 2004 17:45

Post » Pt sie 13, 2004 16:46

loeb pisze:ja wlasnie kupilam jakies brekkies, w ogladzie wydalo mi sie ok (...)

Z tego, co wiem, Brekkies jest produkowana przez firmę, która dawniej robiła Purinę (tę dobrą). I jest to karma porównywalna właśnie z dawną Puriną (jakościowo i cenowo).

.:Sylwia:.

Od: Pon maja 24, 2004 23:21

Post » Pt sie 13, 2004 17:50

no wlasnie w skladzie bylo podobnie, w ogladzie podobnie a nawet na moje oko lepiej niz friskies a cenowo 1,5kg-10,90 a friskies puriny w tym samym sklepie chyba 2 kg albo 1,5 bo nie pamietam dokladnie..
17zl z czyms..

dobrze wiedziec:)

loeb

Od: Pon lip 05, 2004 17:45

Post » Wto lut 08, 2005 17:51 Ja karmie KK

Nie wiem czemu ale mnóstwo ludzi uważa że KK jest zły. A mój kotek to zajada KK bardzo chętnie, jest zdrowy (od 2 lat na nic nie chorował) 8O i w ogóle. Tymczasem inne (Whiskas, Royal) to nawet nie tknie. KK dostaje 2 puszeczki tygodniowo (mokrego) a poza tym dostaje Darlinga i domowe jedzonko też. Suche też Darling. I czemu duzo ludzi twierdzi że wszystke Whiskasy, Darlingi, itp. to dla kotów fast-foody. W suchym Darlingu jest bardzo dużo składników odżywczych, czemu zawdzięczmy wyjątkowe mocne i zdrowe futro kotka :D

Kattys

Od: Pon lut 07, 2005 16:11

Post » Wto lut 08, 2005 23:38 Re: Ja karmie KK

Kattys pisze:W suchym Darlingu jest bardzo dużo składników odżywczych

Rozumiem, że widziałaś je na własne oczy...

MSPANC
Our survey of households in seven U. S. regions demonstrated that few citizens have bothered to equip themselves with fireproof suits and extinguishers to deal with volcanic upheaval, solar flares, or the Lord's purifying flame.

TŻ Oberhexe

Od: Nie kwi 13, 2003 0:05

Post » Wto lut 08, 2005 23:49 Re: Ja karmie KK

Kattys pisze:Nie wiem czemu ale mnóstwo ludzi uważa że KK jest zły. A mój kotek to zajada KK bardzo chętnie, jest zdrowy (od 2 lat na nic nie chorował) 8O i w ogóle. Tymczasem inne (Whiskas, Royal) to nawet nie tknie. KK dostaje 2 puszeczki tygodniowo (mokrego) a poza tym dostaje Darlinga i domowe jedzonko też. Suche też Darling. I czemu duzo ludzi twierdzi że wszystke Whiskasy, Darlingi, itp. to dla kotów fast-foody. W suchym Darlingu jest bardzo dużo składników odżywczych, czemu zawdzięczmy wyjątkowe mocne i zdrowe futro kotka :D

m.in. karmel - szkodliwy dla kotow. Brak tauryny - potrzebnej kotu. Za duzo zboza - w tej ilosci stanowczo kotu niepotrzebnego. Za malo miesa - a przeciez kot jest drapieznikiem, nie gryzoniem. Barwniki - a po kiego grzyba? Kotu i tak wszystko jedno, czy zielone, czy czerwone.

Futro moze i ladne - a od srodka sie psuje.

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Śro lut 09, 2005 0:37

Ja mam w tej chwili 5 kotów (2 na przechowaniu) i każdy je co innego. Karmel tylko suche, głównie Nutro i RC (Purina jest be). Kicia Hilsa suchego i wszystko co się da ukraść. Kreska najchętniej surowe rybki i tacki Animondy. Mimi gotowane miesko i saszetki Animondy. Kacper najchętniej jadłby kiełbaskę ale z braku tejże czepia się mokrej Animondy.
Obrazek

Agata_j

Od: Pt sty 14, 2005 22:39

Post » Śro lut 09, 2005 8:59

Na RC jadę od początku. Ale ostatnio panienki bardzo zasmakowały w Eukanubie, a więc dostają mieszankę obu tych karm.

Wawe

Od: Pt wrz 24, 2004 21:14

Post » Śro lut 09, 2005 9:09

Mój Tygrys przez ponad 5 lat jadł Wiskas i Friskas kurczaka oraz mieszankę różnych suchych - teraz ma SUK i je eukanube leczniczą. Teoś jadł pierwszy miesiąc u mnie Friskas i Wiskas Junior (właśnie to samo co Tygrys) a teraz je animodę (nie wiem co to są tacki animody) i suche RC oraz Iams Kitetn (jakoś tak). Napiszcie mi proszę co mogę jeszcze dawać Tygrysowi przy SUK? Chcę jakoś urozmaicić mu to jedzenie.
Michalina + 2 ogony Tygrys i Teoś
Obrazek Obrazek Obrazek

michalinka

Od: Śro gru 01, 2004 9:45

Post » Śro lut 09, 2005 9:13

Tacki wygladaja tak
Obrazek
Obrazek

Agata_j

Post » Śro lut 09, 2005 9:21

Natomiast opis karm kocich znajdzisz tutaj
http://www.miau.pl/karmy/
W tym również karmy lecznicze i specjalistyczne
Obrazek

Agata_j

Post » Śro lut 09, 2005 9:43

No to mój Teoś je tacki animody (nigdy nie wiedziałam jak nazywa się taka postać karmy :lol: )
Obrazek Obrazek Obrazek

michalinka

Post » Śro lut 09, 2005 9:46

Dzięki za adres stronki :D
Obrazek Obrazek Obrazek

michalinka

[poprzednia][następna]